Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.05.22.-24.

2022. május 22. - Jurancsik Eszter

A 22-én aktiválódott Nap/Jupiter szextil megtámogatja ügyeink alakulását, gyakorlatilag minden, amibe most kezdesz, sikert ígér, különösen a tanulmányokat és a jogi ügyeinket illetően.

sun_sextile_jupiter.jpg

A Jupiter által képviselt növekedés egyaránt lehet anyagi-szellemi-spirituális jellegű, kedvező időszak új projektek beindításához, tanulmányok elkezdéséhez és a spirituális témákban való elmerüléshez. Aktivitás: június 1.

Szintén aktív a Mars/Plútó szextilje, amely a fentiekhez nem kis lendületet és kitartást biztosít. Elhozza mind a mennyiségi (Mars), mind a minőségi változásokat (Plútó) - különösen olyan dolgokban, amelyekkel már amúgy is időszerű foglalkozni, ez pedig mindenkinél más-más terület. A harciasságot és a gyökeres változásokat képviselő planéták kapcsolódása hihetetlen energiákat szabadít fel - most olyan dolgokat is mosolyogva csinálsz végig, amelyhez egyébként nem sok affinitásod van. Hegyeket vagyunk képesek megmozgatni. Aktivitása: május 30.

Felturbózza az intellektust és képessé tesz a hatékony munkavégzésre a 23-ával megszülető és 30-ig tartó Merkúr/Mars szextil. Mind a fizikai munka, mind az üzleti ügyek sikert és támogatást élveznek. Megnyerhetjük segítő emberek támogatását, befolyásos emberek bizalmát. Kedvező a barátokkal való kapcsolódásnak, a találkozásoknak, buliknak. Mindenképp szánj időt barátaidra. 

24-én a Merkúr a Plútóval formál trigont, amely egészen június 17-ig kitart, igen hatékonnyá teheti kommunikációdat, meggyőző-készségedet.

mercury_sextile_mars_1.jpg

Ha kereskedelemmel, értékesítéssel foglalkozol, sikeres napok állnak előtted, de bármilyen elképzelésedet akarod fizikai síkra hozni, szintén tiszta terepet kapsz hozzá. Emellett az egyik legjobb időszak az elvont, elmélyülést igénylő témákban és az okkult dolgokban való elmerülésre. 

E napon a Vénusz és a Szaturnusz is szextilbe kerülnek egymással. Ez meglévő kapcsolatokban, házasságokban meghitt és nyugodt napokat ígér, ha pedig most ismerkedsz valakivel, szép lassan elmélyülhet a dolog - ám maradj fél lábbal a földön, mint mindig. Stabilizálhatók a pénzügyek is, kerüljük a felesleges kiadásokat.

A Hold 23-án a Halakban halad, intuíciós készségünk megnő, szívesebben vonulunk vissza minthogy zajosabb helyekre menjünk és érzékenyebbé válhatunk mások hangulataira is. Érzékeny testrészek: nyirokrendszer, lábfej, talp, funkcionálisan az erjedési-szétesési folyamatok. Jógázzunk, fogyasszunk salaktalanító teákat. Este az Uránusz-szextil remek ötleteket szülhet, amelyeket érdemes feljegyezni.

24-én, kora délután a Neptunusz-együttállás fogékonyságot ad a spirituális témák és a művészetek irányába. Énekelj, táncolj, fess, vagy csak nézz meg egy filmet, amit már régóta akartál. Este a Plútó-szextil segít érzéseid mélyebb megélésében és megláthatod fő motivációidat. A Merkúr-szextil pedig ennek megértésében segít. 23:33-kor üresjáratot kezd, amely csak hat percig tart, 23:39-kor a Hold a Kosba lép. 

Fényszögek és Ikrek-Nap - 2022.05.21.

Május 21-én, magyar idő szerint 03:23-kor a Nap az Ikrek jegyébe lép. A földies Bika után a levegős Ikrekben az intellektus tüze izzik fel, kiemeltebb szerephez jut a kapcsolatteremtés, az információgyűjtés, a tanulás. A másokhoz való kapcsolódás vágya jóval nagyobb erővel törhet fel, hiszen az elmúlt két évben nem mehettünk sehová szabadon. Egészen pontosan: 2020-ban egyáltalán nem, 2021-ben pedig a "védettségi" kártyával. Most nincs ilyen kikötés, szabadon mozoghatunk, használjuk ezt ki.

sun2_8k.jpg

Az Ikreket a Merkúr uralja, amely éppen retrográd, ám ez nem feltétlenül kellemetlen. A visszatérő ügyek most könnyebben elintézhetővé válnak, a kapcsolatok rendezhetővé - könnyen lehet, hogy egy régebbi barátoddal, ismerősöddel találkozol újra, de az is, hogy egy lehetőség tér vissza, amelyet egyszer elszalasztottál - most meglépheted!

Ezen a napon találkozik egyébként a Nap és a Merkúr, 20:57-kor pedig fokpercre pontosan áll együtt a két égitest - ezt hívják kaziminek. A Merkúr ilyenkor a Nap szívében van. Együtt áll a Bika csillagképben látható Alcyone csillaggal, a Fiastyúk (Plejádok) csillagával, amely főként a női energiákkal áll kapcsolatban. Nőként sokkal felszabadultabban éled meg nőiességed, férfiként pedig a befogadó oldalad. 

nevtelen_5.jpg

A Hold 21-én a Vízöntőben halad, remek nap a barátokkal való találkozásra és a tervezésre. Érzékeny testrészek: boka, lábszár, idegek. Délután a Hold/Uránusz kvadrát hajlamosíthat az érzelemkitörésekre. 

Fényszögek - 2022.05.17.-19.

Május 17-ével pontosodik be a Mars és a Neptunusz együttállása a Halak jegyében. Igen érdekes energia ez, amely úgy működik, ahogyan azt kezeled. Vagy romantikussá és érzékivé tesz, vagy paranoiássá vagy téveszméssé. Nyilván ez is sok dologól függ: a jelenlegi élethelyzetedtől, a mentális állapotodtól, valamint a személyes tranzitjaidtól.

Ha éppen egy érzékenyebb életszakaszodban vagy, légy óvatos és ne hagyd, hogy a pillanatnyi hangulataid irányítsanak. Foglalkozz kreativitást igénylő dolgokkal, művészetekkel, kerüld az alkoholt és egyéb tudatmódosítókat.

mars_sextile_neptune_1.jpg

Tagadhatatlan hozadéka ennek a fényszögnek, hogy rengeteg inspirációt ad és lelkesedést az álmaid felé vezető úton. A meglévő szerelmi kapcsolatok feltöltődnek energiával, akik egyedül vannak, könnyebben ismerkednek, azonban ne idealizáld túl az illetőt - fél lábbal maradj a földön. Aktivitás: május 27.

18-án aktív a Nap/Plútó trigon, amely rendkívül elmélyíti minden történés megélését. Kezedbe tudod venni az irányítást, elég erőd lesz elintézni mindent, amit eddig halogattál, valamit kitakaríthatsz minden olyan dolgot, aminek már nincs helye az életedben - segítve ezzel a Telihold által biztosított energiákat. Nagyon jó alkalom az asztrológia, az okkult dolgok tanulmányozására is. A fényszög május 25-ig aktív. 

 

jupiter_trine_venus.jpg

A Hold 17-én a Nyilasban jár. Filozofikusabbá válhatunk és távlati terveink köthetik le gondolatainkat. Érzékeny testrészek: máj, csípő, comb, funckionálisan az anyagcsere, cukorháztartás és a sejtképződés. Kerüljük az alkoholt, a túl nehéz ételeket. Késő délután a Hold/Vénusz trigon ígér kellemes órákat.

18-án, 05:59 és 14:01 között üresjáratos, ekkor a Bakba lép. Racionálisabb énünk kerül előtérbe, törekszünk céljaink felé. Testrészek: bőr, fogak, csontok, térd, lép, funkcionálisan a raktározás. Délután a Jupiterrel való trigon óva int a túlevéstől, de a túlköltekezéstől is.

19-én délután a Hold és az Uránusz trigonja segít a problémák magadabb szintről történő megoldásában, este pedig a Vénusszal való kvadrát a szerelmi gondok megoldásában - lehetőleg higgadt fejjel. 

 

süti beállítások módosítása