Asztrotitkok

Fényszögek és Ikrek-Nap - 2022.05.21.

2022. május 19. - Jurancsik Eszter

Május 21-én, magyar idő szerint 03:23-kor a Nap az Ikrek jegyébe lép. A földies Bika után a levegős Ikrekben az intellektus tüze izzik fel, kiemeltebb szerephez jut a kapcsolatteremtés, az információgyűjtés, a tanulás. A másokhoz való kapcsolódás vágya jóval nagyobb erővel törhet fel, hiszen az elmúlt két évben nem mehettünk sehová szabadon. Egészen pontosan: 2020-ban egyáltalán nem, 2021-ben pedig a "védettségi" kártyával. Most nincs ilyen kikötés, szabadon mozoghatunk, használjuk ezt ki.

sun2_8k.jpg

Az Ikreket a Merkúr uralja, amely éppen retrográd, ám ez nem feltétlenül kellemetlen. A visszatérő ügyek most könnyebben elintézhetővé válnak, a kapcsolatok rendezhetővé - könnyen lehet, hogy egy régebbi barátoddal, ismerősöddel találkozol újra, de az is, hogy egy lehetőség tér vissza, amelyet egyszer elszalasztottál - most meglépheted!

Ezen a napon találkozik egyébként a Nap és a Merkúr, 20:57-kor pedig fokpercre pontosan áll együtt a két égitest - ezt hívják kaziminek. A Merkúr ilyenkor a Nap szívében van. Együtt áll a Bika csillagképben látható Alcyone csillaggal, a Fiastyúk (Plejádok) csillagával, amely főként a női energiákkal áll kapcsolatban. Nőként sokkal felszabadultabban éled meg nőiességed, férfiként pedig a befogadó oldalad. 

nevtelen_5.jpg

A Hold 21-én a Vízöntőben halad, remek nap a barátokkal való találkozásra és a tervezésre. Érzékeny testrészek: boka, lábszár, idegek. Délután a Hold/Uránusz kvadrát hajlamosíthat az érzelemkitörésekre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr117835551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása