Asztrotitkok

Vénusz/Szaturnusz-együttállás, Merkúr a Kosban - 2022.03.27-.28.

2022. március 26. - Jurancsik Eszter

Március 27-én a Merkúr a tüzes Kosba lép. A gondolatok az álmodozó Halak-Merkúr után kapnak egy kis lendületet, könnyebben és gyorsabban reagálunk és mondjuk ki azt, ami bennünk van. Gyorsabban hozunk meg egyes döntéseket és mozgékonyabbá válunk. Bátrabbá válunk és készek vagyunk új utakat felfedezni. Tisztábban láthatjuk a körülöttünk történő dolgokat, és ennek megfelelően tudunk tiszta döntéseket is hozni.

11004451_1.jpg

A rengeteg ötletet, amely e tranzit ideje alatt jelentkezik, érdemes megjegyezni, hogy majd a Bika-Merkúr ideje alatt a gyakorlatban is megvalósulhassanak. A Merkúr április 11-ig tartózkodik a Kosban.

Március 28-án egzakt a Vénusz és a Szaturnusz együttállása a Vízöntőben. Pénzügyi tekintetben jó, ha visszafogjuk a költekezést, ha pénzzavarban vagy, most megtanulhatsz ügyesen spórolni.

Szerelmi tekintetben lehetséges egy kicsit az érzelmek visszafogottsága, esetleg nézetkülönbségek üthetik fel fejüket a párkapcsolatokban és házasságokban, különösen azoknál, akik már régóta élnek együtt párjukkal. Nehézséget okozhat a szeretet, a szerelem kifejezése, amit lehet, hogy társunk ridegségként érzékel. 

A működőképes kapcsolatok kiállják a próbákat, és még inkább bensőségesebbé válnak a tranzit végére, amely április 4-ig aktív. Az ingatag talajon álló kapcsolatok pedig lehet, hogy most véget érnek. Nem biztos, mert a helyrehozatalra mindig van lehetőség. Csak tőletek függ, mit hoztok ki ebből. 

A Hold 27-én 00:50 és 01:55 között üresjáratos, ekkor belép a Vízöntő jelbe, amely segít egy kicsit a felkavarodott érzelemvilágot helyre tenni. Beszélgess barátaiddal vagy olyan emberekkel, akiknek adsz a tanácsára. Délután a Hold Nappal alkotott szextilje megadja a terepet a dolgok elrendezéséhez. 28-án a hajnali órákban létrejövő Uránusz-kvadrát a jövővel kapcsolatos kétségeidre rávilágító álmokat hozhat, ám a megoldás is rendszerint ott van az ilyen álmokban. Reggel a Mars-együttállás komoly elhatározásokra sarkallhat bennünket, de drámázásra is. Délután a Vénusz-együttállás enyhíti valamelyest az idegességet.

 

Merkúr/Plútó szextil - 2022.03.26.

mercury_trine_pluto.jpg

A Merkúr Plútóval való szextilje mélységet és intenzitást ad a gondolkodásnak és a kommunikációnak. Komolyabb és misztikusabb dolgok érdekelhetnek minket, jó időszak a tanulásra és a kutatásra. Az elmélyült elme pedig titkokat tárhat fel. Könnyebben megértjük az összefüggéseket és az okkult témák felé is fordulhatunk.

Remek napok ezek a tárgyalásokra is, a meggyőző-képesség is megnő, delejes vonzerőt kölcsönöz ez a kapcsolódás. Fontos azonban, hogy ezzel éljünk és ne visszaéljünk.

Az igazság kimondása olykor kellemetlen, de most még ez is fájdalommentesen mehet végbe.

A Hold a Bakban halad ezen a napon, könnyebben koncentrálunk a fontos dolgokra, a kitartás is megnő. Kemény munkára alkalmas nap. Érzékeny testrészek: csontok, fogak, bőr, térd, lép. Reggel a Jupiter-szextil növeli a bátorságot és a nagyvonalúságot, délután a Neptunusz-szextil kínál alkalmat a meditációra, relaxációra. Pihenjünk, nézzünk filmet, hallgassunk zenét, merüljünk el valamilyen művészeti vonatkozású dologban. Este a Plútó-együttállás segíti a gyógyulást, regenerálódást - jó időszak az ezeket megcélzó mágiákra. Drámai érzelmek törhetnek fel belőlünk. 27-én, azaz vasárnap 00:50-kor kezd üresjáratot, majd 01:55-kor a Vízöntőbe lép.

Merkúr/Neptunusz együttállás - 2022.03.23.

mercury_trine_neptune.jpg

Március 23-én a Merkúr és a Neptunusz együttállása ismét a spirituális témákra, misztériumokra, okkultizmusra és titkokra irányítja a figyelmet. Ideális időszak nemcsak kívülről szemlélni a művészeteket, hanem részt is venni bennük, kreativitásod erőteleljesebben akar most megnyilvánulni, mint eddig bármikor. Értékes felismerések jöhetnek meditáció által, álmaidon keresztül és olyan dolgok gyakorlásával, mint az asztrológia vagy a Tarot.

Megnő az esélye a félrertéseknek is, vigyázz, kinek mit mondasz, ne kapkodj el semmilyen kijelentést. Ha belekeveredsz egy ilyen helyzetbe, higgadt fejjel gondold át a történteket és beszélj őszintén az érintett felekkel.

A Hold mozgása:

A Nyilasban jár e napon a Hold, megnő az igény arra, hogy kimozduljunk, mély beszélgetéseket kezdeményezzünk másokkal. A mostani Skorpió-Hold kissé sötét hangulatai után kicsit optimistábban szemléljük a történéseket.

Érzékeny testrészek: máj, csípő, combok. Kerülendő az alkohol, ám ajánlott a sporttevékenység.

Este a Hold/Mars szextil lelkességet ad a teendőkhöz.

süti beállítások módosítása