Asztrotitkok

Fényszögek, Ikrek-Merkúr, retrográd Plútó és Bika-Újhold - 2022.04.29.-30.

2022. április 29. - Jurancsik Eszter

A 29-én egzakttá váló Jupiter/Plútó szextilnek köszönhetően a gyarapodás mind anyagi, mind szellemi, mind spirituális értelemben beindul. Komoly intenzitású energiák dolgoznak a háttérben, hogy magasabb szintre emelkedhess. Hivatásodban sikerekre van kilátás, akár a magánéletedben és személyes fejlődésedet illetően. Késztetést érezhetsz arra is, hogy megreformálj valamit az életedben, hogy gyökerestől változtass valamin. És ha ezt érzed, tedd is meg! Ugyanígy arra is megvan az esély, hogy egy befolyásos személy segítse az előrejutásodat. A hatás május 21-ig aktív. 

30-án a Vénusz, a Jupiter és a Neptunusz áll együtt a Halakban. A Vénusz/Neptunusz együttállásnál részletezett szerelmi és művészeti vonatkozású dolgok még inkább szerephez jutnak, lévén a Jupiter a kiterjedés bolygója, és hasonlóan a Neptunuszhoz, otthon van a Halakban - a Vénusz pedig emelt helyzetben van. Lehetőség adódik a problémás kapcsolatok tisztázására vagy lezárására és terepet kapnak az új lehetőségek. 

A Merkúr egyik saját jegyébe, az Ikrekbe lép 29-én, nem sokkal éjfél után. Az égbolton ekkor a Fiastyúk csillagainak közelében halad, amely a termékenység egyik területe - itt ez elsősorban most a szellemi termékenységre vonatkozik. Egészen július 7-ig tartózkodik ebben a jelben a Merkúr, hiszen május közepén retrográddá válik (erről majd később). Rengeteg ötletünk születik az Ikrek-Merkúr idején és nagyon sok új információhoz juthatunk, minden interakció meglendül.

Ugyanezen a napon a Plútó retrográd mozgást kezd a Bak jel 28. fokán, egészen október 8-ig. Amikor a Plútó direktben halad, hatásait sokkal inkább kívül vesszük észre, azonban retrográd mozgásakor belül érezzük az energiáit. Az alvilág istenéről elnevezett planéta retrográdsága idején megköveteli, hogy saját mérgező, negatív, önpusztító viselkedésmódjainkkal, mintáinkkal és hit-rendszerünkkel nézzünk szembe és foglalkozzunk, éppúgy, mint a tavalyi retrográd Plútónál. Lehetőség adódik tehát a gyökeres változtatásokra.

pluto-retrograde-astrology-2022.jpeg

A bolygó egyre inkább közeledik a Vízöntő felé. Véglegesen 2024-ben lép át ebbe a jelbe, de 2023 márciusa és júniusa között már ízelítőt kapunk ebből, amikor is a Vízöntőben fog vendégeskedni. A Bak-Plútó a struktúrák gyökeres átalakulását hozta magával, a Vízöntő-Plútó pedig a szellemét.

30-án este Bika-Újholdunk lesz a jegy 10. fokán, egy napfogyatkozás, amit ugyan csak az Antarktiszról és Dél-Amerika csücskéből lehet megfigyelni, ám hatása mindenhová kiterjed. Ami a pénzügyeket, anyagiakat, valamint a gyakorlatiasságot illeti, új lehetőségek nyílnak meg számunkra. Jöhet egy új üzleti ajánlat, állásajánlat, vagy bármi, ahol a gyakorlatban megmutathatod tudásodat. 

De nézzük csak meg alaposabban az Újholdat!

napf.jpg

Igen erős szextilt alkot a Marssal, amely a Halakban tartózkodik. Ez az aspektus önbizalmat, erőt és bátorságot biztosít, fokozódik a tettvágy, de a szexuális késztetés is. E szextil a kezdeményezőkészséget és a határozottságot, különösen az olyan ügyek intézését illetően, amelyeket jó ideje csak tologatunk magunk előtt. 

Együttállása az Uránusszal változásokat és új élményeket hoz. Tökéletes alkalom arra, hogy valami új dologba kezdjünk. 

Személyes szinten azt a horoszkópházadat érinti leginkább, ahová a Bika jel 10. foka került (közrezárt jegy esetén is érvényes). Ha nem ismered a horoszkópodat, a Regiomontanus vagy a Placidus demo programokkal könnyedén felfedezheted - mindkét szoftver ingyenes.

Mit hoz az Újhold Neked? Ne csak a Nap-jegyed olvasd el, hanem az Aszcendensed és a Hold-jegyed is! 

Kos: Az elmúlt időszakban talán kicsit kimerültél. Pihenj, töltődj fel és gondold át, mit szeretnél csinálni. Nézz szembe a félelmeiddel!

Bika: Élvezd a sikert, amit ez az Újhold ad Neked. Energiaszinted megnő, kitartásod megsokszorozódik, meglátgatod azokat a lehetőségeket, amelyek előre vihetnek.

Ikrek: Pénzügyeidet illetően új lehetőségek és források jelennek meg, használd ezeket okosan! Ha bizonytalan vagy, kérj segítséget hozzáértőtől, így nem kell félned attól, hogy kicsúszik a kezedből az irányítás.

Rák: Új ismerősökre van kilátás, akiknek véleménye sokat segíthet Neked is bizonyos helyzetek kapcsán. Érdemes hallgatnod rájuk, de legalábbis egy-két tanácsukat megfogadnod.

Oroszlán: Érzékenyebb oldalad kerül előtérbe, de mások hangulataira is sokkal jobban ráérzel. Otthonodban nem árt egy-két változtatás, ha nem érzed jól Magad. Szülőkkel vagy idős rokonokkal tisztázódnak dolgok.

Szűz: Hangulatod javul és újra látod a fényt az alagút végén. Ha vállalkozáson töröd a fejed, most sikerrel vághatsz bele. Gyermekeiddel -ha vannak- való kapcsolatod is bensőségesebbé válik.

radix_1_93.jpeg

Mérleg: Egészségi problémáidat számolhatod fel, a rossz szokásaidtól pedig megszabadulhatsz. Megláthatod a testi panaszok mögött megbúvó lelki okokat. Kötelességeidet is könnyebben végzed.

Skorpió: Kapcsolatodat, házasságodat érinti az Újhold, valamint az egész világgal való kapcsolódásodat. Nem az a típus vagy, akit érdekel mások véleménye, most se adj olyanok szavaira, akik a saját életüket sem tudják kézben tartani. Vagy meglévő partnereddel lép szintet a kapcsolatotok, vagy új szerelem jön képbe.

Nyilas: Jó ideje egy mélyreható és gyökeres átalakulás kellős közepén vagy. Ez egy hosszú folyamat, amelyben ez az Újhold egy újabb fejezetet nyit meg számodra. Minden olyan dolog felszínre kerülhet, amelytől féltél, amelyről úgy érezted, akadályoz. Ha megvizsgálod őket, rájössz, hogy külső segítség nem kell ezek felszámolásához, csak a Te akaraterőd.

Bak: Hosszú távú céljaidat gondold át és csak ezután hozz végleges döntéseket. Vonatkozik ez különösen a távlati céljaidra, külfölddel kapcsolatos terveidre, de a tanulmányaidra is. Most ne keveredj inkább vallási vagy politikai vitákba másokkal.

Vízöntő: Hivatásodban új ajtók nyílnak meg előtted, olyanok, amelyekről talán nem is álmodtál. Lépj be bátran ezeken az ajtókon! Az akadályok szépen, lassan elhárulnak, Te pedig magabiztosabban haladhatsz előre, mint valaha. Úgy érhetsz fel a csúcsra, hogy közben másokkal sem kerülsz összetűzésbe.

Halak: Remek alkalom érkezett el számodra, hogy vágyaidat, álmaidat a gyakorlatba ültesd. Tedd félre a bizonytalanságod és tedd meg az első lépést, mert csak ez nehéz! A többi jön magától. Még nagyobb szerencse, hogy segítőket is találsz terveid megvalósításához. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8217819179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása