Asztrotitkok

Fényszögek és Újhold a Halakban - 2022.03.02.

2022. március 01. - Jurancsik Eszter

nbga-powerful-new-moon-in-pisces-march-2021.jpg

Aktív a Nap/Uránusz szextil - a most felerősödő kíváncsiság és leleményesség segít abban, hogy minden minket érdeklő témában hiteles információkhoz jussunk. Nehezebben igazodunk a rutinhoz, ennek ellenére a rugalmasság sem esik nehezünkre. Március 7-ig tart a kapcsolódás.

2-án találkozik a Vízöntőben a Merkúr és a Szaturnusz. Ez az aspektus segíti a szellemi munkát, az analitikus és kissé kritikus gondolkodást, ugyanakkor a tanulást is. Ha bármilyen függőben lévő papírmunkád, határidős ügyleted van, most fejezd be, hiszen a koncentrációs készség és a kitartás is megnő. Minden nemszeretem-típusú munkának most jött el az ideje. Hajlamosíthat kicsit sötéten látni dolgokat - ám ha lekötöd Magad valamilyen szellemi típusú tevékenységgel, ez távol tartható. Aktivitás: március 7.

Ugyanezen a napon a Vénusz, a Mars és a Plútó együtt állnak a Bakban. A szerelem, a cselekvés és a gyökeres változások égitestei összeadják erejüket, hogy az előtted álló akadályokat le tudd küzdeni. Ez a hihetetlenül intenzív erejú kapcsolódás a három bolygó között a mindent elsöprő szenvedélyt hozza el, nemcsak szerelmi tekintetben. Attól függően, hogy melyik horoszkópházad felett halad a három bolygó, ott érezteti leginkább a hatását, a küzdőképességed ott gerjed a maximumra. De érintettek lehetnek még a Kos, a Bika, a Mérleg és a Skorpió jegyekben kezdődő házak is. Aktivitás: a Vénusz és a Mars március 12-én hagyják el a Plútót, de együtt haladnak tovább egészen április 7-ig. Ha nem ismered a horoszkópodat, töltsd le az ingyenes Regiomontanus asztrológiai programot!

radix_1_87.jpeg

És elérkeztünk a nap legfontosabb asztrológiai eseményéhez: Újhold lesz a Halakban, a jegy 12°06'-én, és együtt áll a Jupiterrel és az Achernar (alpha Eridani) csillaggal, valamint szextilt alkot az Uránusszal. Ez az Újhold egyaránt kapcsolódik az anyagi, a szellemi és a spirituális fejlődéshez, amelyhez a Jupiter adja meg a fő löketet és irányt. Gyakorlatilag bármi, amibe belevágsz, sikert hoz, a folyamatban lévő dolgok pedig szerencsés fordulatot vesznek. Foglalkozz az egészséged javításán, a pénzügyeid rendezésén, az üzleti projektjeiddel, a szerencse melléd szegődik. Ugyanígy pozitívan érinthetnek az utazások, a spiritualitással való elfoglaltság vagy az üzleti partnerekkel való együttműködés. Az Uránusz mindezt újabb és újabb lehetőségekkel, utakkal fűszerezi, valamint élesebbé teszi az intuíciódat is. Az Archenar csillag az Eridanus csillagképben látható, annak alfa csillaga, és jupiteri természetű. Innentől kezdve minden rajtad áll - a sikerhez vezető út nyitott, a sorompó felemelkedett. 

Hogyan hat a jegyekre az Újhold? A Nap-jegyed mellett olvasd el az Aszcendensedet és a Hold-jegyedet is!

Kos: gondold végig, mit szeretnél úgy igazán elérni! Vonulj vissza egy kicsit, pihenj, és rendszerezd a gondolataidat.

Bika: barátaiddal rendeződik a kapcsolatod, esetleg egy rég elfeledett barát, ismerős tér vissza az életedbe. Valaki segítséget nyújt, ha nehéz helyzetben vagy éppen.

Ikrek: letisztul a jövőképed, ha pedig állásváltoztatáson gondolkodsz, most kezdd el küldözgetni az önéletrajzodat. Világosabban látod, merre akarsz haladni, egy probléma megoldódik.

Rák: hangulatod felélénkül, távlati terveidbe fektetett munkád első gyümölcseit már most élvezheted. Hallgass a Hozzád közel állók tanácsaira.

Oroszlán: előnyös kapcsolatokat köthetsz. Ez vontkozik a magánéletedre éppúgy, mint az üzletre. Egy befektetés hasznot hozhat.

Szűz: mind a partnerkapcsolat, mind a világgal való kapcsolatod új lendületet kap. Ha egyedül vagy, megismerkedhetsz valakivel, aki viszonozza az érdeklődést.

Mérleg: esetleges egészségi panaszaid múlnak, egyre jobban érzed Magad az Újhold utáni napokban. Addig is pihenj, regenerálódj, ne kapkodj el semmit.

Skorpió: kreatív oldaladnak semmi sem szabhat határt, nyugodtan próbáld ki Magad olyan területeken, amelyek eddig csak vágyként szerepeltek az életedben. Énekelj, táncolj, rajzolj vagy fess! Ha van gyermeked, kapcsolatotok rendeződik.

Nyilas: otthonodra fordítsd figyelmed, különösen az idősebb rokonaidra. Most érdemes felújítanod vagy ingatlanokat nézned, ha költözésen gondolkodsz.

Bak: tisztázhatod a félreértéseket azokkal, akikkel esetleg kommunikációs problémád adódott a közelmúltban. Előtérbe kerülnek a papírmunkák és az ügyintézés.

Vízöntő: pénzügyeid rendezéséhez megkapod a segítséget, még ha most nehéznek is látod a helyzeted. Tarts ki, a megoldás már úton van!

Halak: szerencse ölel körül, haladj tovább az utadon, élvezd az Újhold ajándékait! Ne szálljon el Veled azonban ama bizonyos ló, maradj két lábbal a földön.

Sokan kérdeztetek az ukrán-orosz helyzetről is. Biztosan sok asztrológus kollégám előrejelzését elolvastátok már, én is leírom a meglátásaimat, noha nem igazán akartam. Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy bármelyik ország beleavatkozik a dologba, az orosz válasz gyors és kemény lesz. Készenlétbe helyezte Oroszország nukleáris erőit is. Eddig nem is nagyon mert senki ténylegesen beavatkozni, Emmanuel Macron francia elnök is csak annyit tett, hogy telefonon szólította fel az orosz elnököt a háború befejezésére. Tegnap arról olvashattunk, hogy Putyin hajlandó tárgyalni a fegyverszünetről, ám ezek eredménytelennek bizonyultak, ugyanis az orosz fegyveres erők Kijev felé indultak. Aki esetleg nem tudná, a háború az Ukrajna dél-keleti részén fekvő donyecki és luhanszki térségben -ahol rengeteg orosz él-  kezdődött 2014-ben, tehát az ukránok számára ez nem újdonság.

Biztos mindenki másképp értelmezi a helyzetet, a következő sorok az én következtetésemet tartalmazzák!

Ha a fenti fényszögeket mundán asztrológia szempontjából nézzük, a bolygók mindenképp Putyinnak kedveznek - Oroszország Vízöntő ország, tehát az Uránusz irányítja, amely éppen a Bikában halad. A Bika-Uránusz szextilje a Halak-Nappal mindenképp segítség az orosz vezetésnek. De érdemes megfigyelni a Szaturnuszt is, amely az ős-uralkodója a Vízöntő jegynek, és éppen ott jár, tehát uralmi helyzetében van. A Merkúrral való együttállás mindenképpen további megmozdulásokat eredményez. A Bakban létrejövő Vénusz/Mars/Plútó-együttállás kapcsán: a Plútó és a Vénusz semlegesek e jegyben, viszont a Mars (katonák, fegyveres erők) viszont exaltációban van, azaz erőteljes pozícióban. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Putyin egész Ukrajnát akarja, és ebből nem is enged, de a donyecki és luhanszki térség nagy eséllyel Oroszországhoz fog tartozni. Ha Kijevet is sikerül bekebeleznie, szinte biztosra vehetjük, hogy a szomszédban újra feltámad a Szovjetunió.

Ezek tehát az én gondolataim, egyetérteni nem kell velük. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3317768108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása