Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.02.12.-2021.02.14.

2021. február 13. - Jurancsik Eszter

Február 12-én a Bika-Mars és a Halak-Neptunusz között szextil jött létre. E fényszög erősen kötődik a félelmek legyőzéséhez, legyen szó bármilyen félelemről. A Bika-Mars bátor természete adja meg a segítséget a Halak-Neptunusznak, hogy belső erőnk által ezekkel a félelmekkel szembenézzünk. Sokkal érzékenyebbé válunk a körülöttünk történő dolgokra, ám ezzel párhuzamosan szívesebben segítünk másoknak - ez a fényszög némileg enyhíti a Mars Merkúrral alkotott kvadrátját. Az álmodó felhasználja az energiát, amit kap, céljai elérésének érdekében. Adott az erő (Mars), amely akadálymentesen vezet (Neptunusz) a célhoz. A hatás február 23-ig aktív, érdemes tehát használni.

radix_1_34.jpeg

Szombaton, azaz február 13-án a Merkúr és a Vénusz találkozik a Vízöntőben. Kiváló alkalom kínálkozik arra, hogy kinyílvánítsuk valódi érzéseinket, nemcsak a szerelemben, hanem baráti kapcsolatokban is. A Merkúr retrográdsága visszatérő lehetőségeket, szituációkat, barátokat hozhat vissza. A Vénusz felerősíti a művészi vonatkozást, a Merkúr pedig segít a gyakorlatban is kivitelezni ezt - főként írás, éneklés, kézművesség tekintetében. Adj teret ezeknek az ambícióknak, engedd meg Magadnak, hogy művész legyél! 

14-én a Merkúr és a Jupiter is meetingel a Vízöntőben. Bízz szellemi képességeidben, tudásodban, ne engedd, hogy bárki vagy bármi elbizonytalanítson. Bármilyen problémás helyzet is adódik, most remekül érvelhetsz, akár írásban, akár szóban. Ha tanulsz, most nagyobb hatásfokkal tudsz odafigyelni az oktatásra, az agy szivacs üzemmódba kapcsol. Amit most tanulsz, az soha nem vész el.

A Hold szombaton a Halak jegyében halad, nem üresjáratos, találkozik a Neptunusszal. Remek nap ez spirituális témákkal való foglalkozásra, meditációra, vízzel kapcsolatos szertartásokra. Vasárnap 08:29-kor égi kísérőnk üresjáratba kerül, majd 16:54-kor belép a Kosba - kiváló idő például sportolásra, tűzzel kapcsolatos szertartásokra. 

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát - 2021.02.17.

Február 17-én egzakt a Vízöntő-Szaturnusz és a Bika-Uránusz kvadrátja. Tanító fényszöggel kapcsolódik egymáshoz egy, a határokat, időt képviselő és egy, a szabadságot és az individuumot képviselő princípium. 

Nagy reményekkel vágtunk neki 2021-nek, hiszen 2020 egy olyan év volt, amelyre mindannyian sokáig emlékezni fogunk, és amely örökre megváltoztatott dolgokat. A COVID-19 gyakorlatilag leállította a vendéglátást, a művészeteket és más vállalkozásokat, például a konditermeket.

A Szaturnusz, amely az idő és a korlát szimbóluma, uránuszi uralom alá került a Vízöntőbe lépésével. Azaz, rápillant az újszerű megoldásokra, az alternatívákra az idő ura, amely elvárja a kemény munkát és a kitartást. Megtanulhattuk, hogy semmi nem hullik az ölünkbe. Az Uránusz a felfordulás, az újítások, a hirtelen változások és a magasabb szintű szellemiség bolygója. A Bika jegyében arra mutat rá, hogy a lábunk alatt lévő, termékeny talaj most másfajta gondozást igényel, mint eddig. A kvadrát, amely ez évben háromszor is létrejön a két égitest között, súrlódásokat hoz, de lehetőséget is. Lehetőség a fejlődésre, új, alternatív megoldások kipróbálására és önmagunk képzésére is. 

radix_1_35.jpeg

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát bepontosodása 2021.02.17-én.

A Szaturnusz kontrollálni akar, az Uránusz sodródni az árral. Lesznek témák, amelyek kapcsán felismerjük, hogy jó pár régi minta, bevált séma nem szolgál minket. Ez a felismerés inspirál majd bennünket kreativitásra, és arra, hogy új utakra merészkedjünk. Ez azonban nem lesz túl nagy újdonság, hiszen a világban már látjuk ezt a folyamatot, de most személyes szinten is elkezdődhet az átalakulás. Mindez lehetővé teszi, hogy a szabadság, a struktúrákból való kitörés ne menjen a kötelezettségek rovására. 

Ez kollektív érvényű, de jobban érezhetik azok, akik 1988-1989, illetve 2000-2001 körül születtek. Ezen időintervallumokban volt Szaturnusz-Uránusz kvadrát. Gondolj például a berlini fal leomlására (1989).

A változásokhoz szükséges lehetőség mindig megérkezik, nem szabad semmit siettetni. Azon életterületeid, amelyek jó ideje problémákat okoznak, megkövetelik, hogy a gyakorlatiasság jelen legyen az innovatív megoldások mellett. 

Ez a kvadrát még kétszer válik egzakttá az idei évben: június 14-én és december 24-én. Rögtön három alkalom is adódik 2021-ben, hogy a vágyott (és időszerű) változásokat megléphesd.

 

Fényszögek és Vízöntő-Újhold - 2021.02.10.-2021.02.11.

10-én aktiválódik a Merkúr-Mars kvadrát. Hajlamossá válhatunk a forrófejűségre, ingerlékenységre, kerülnünk kell az elhamarkodott döntéseket és meggondolatlanul kimondott szavakat. Felfokozott idegállapotunk miatt a szokásosnál erőteljesebben reagálhatjuk le a történéseket. Bármennyire nehéz most, próbáljunk meg józanul mérlegelni, és számoljunk el 3-ig, mielőtt válaszolunk. A konstruktív kommunikációhoz elengedhetetlen, hogy megtanuljunk mi is hallgatni. 

11-én találkozik a Vénusz és a Jupiter a Vízöntőben. Ez valamelyest enyhíti a fenti hatásokat, segít derűlátónak maradni és észrevenni a szépet a környezetünkben. Szerelmi téren a közös tervek kerülnek fókuszba, lehetséges a kapcsolat magasabb szintre lépése is, pl. eljegyzés. Ez a fényszög a művészetekhez is erősen kötődik, tehát ilyen irányú ambícióinknak is bátran adjunk teret. 

radix_1_33.jpeg

Szintén 11-én Újhold lesz a Vízöntőben, 20:05-kor. a jegy 23. fokán. Tekintettel arra, hogy a Napon és Holdon kívül még e jegyben áll a Merkúr, a Vénusz, a Jupiter és a Szaturnusz is, igencsak különleges Újhold lesz ez. Ha új projektet indítasz, a Merkúr előreindulásával (február 23.) egy időben lehetséges, hogy némi módosításokat kell végrehajtanod. A Vénusz segít, hogy minden körülmények között nyugodtak maradjunk, a Jupiter biztosítja a további lehetőségeket és az optimizmust, a Szaturnusz pedig tartósítja az eredményeket.

 

süti beállítások módosítása