Asztrotitkok

Jupiter a Halakban - 2021.12.29.

2021. december 28. - Jurancsik Eszter

29-én reggel a Jupiter egyik uralt jegyébe, a Halakba lép. Legutóbb 2010 januárja és 2011 februárja között tartózkodott e jegyben a bolygó. Milyen dolgokban érezted, hogy szerencséd volt? Ebben az évben hasonló témák jönnek ismét vissza. 

A Jupiter a bőség, a lehetőség, a kiterjedés, a nagy szerencse és a növekedés égiteste. Amíg a Bakban járt, arra sarkallt minket, hogy kézzelfogható célokat találjunk magunknak. A Vízöntőben a tervek összehangolása, az első lépések és a többi emberrel való együttműködés került előtérbe. A Halakban lévő Jupiter, mint  a nagy szerencse segítségünkre siet. 

photo-1506318137071-a8e063b4bec0.jpg

Az érzelmi-szerelmi életben is elhozza a vágyott boldogság lehetőségét. Ha egyedül vagy, hamar partnerre találsz, vagy egy korábbi párod tér vissza. Ha van kapcsolatod, házas vagy, az érzések elmélyülnek, ha pedig lejárt a közös utad a kedveseddel, most békével, dráma nélkül tehettek pontot a kapcsolat végére. 

A Jupiter szinte eléd tolja az ajándékait, szemben a Szaturnuszéval, amelyekért keményen meg kell dolgozni. Nem szabad azonban, hogy a dicsőség a fejünkbe szálljon, mert elveszíthetjük azt, amit kaptunk. Maradjunk a földön, keressünk újabb és újabb célokat, ne üljünk a babérokon. Ha 2010 és 2011 között elkövetted ezt a hibát, tudhatod, mi a következmény. Most lehetőséget kapsz ennek elkerülésére is. Áprilisban a Jupiter találkozik a Neptunusszal, amely mindezt tovább fokozza. Használjuk tehát jól ezeket az energiákat!

Személyes szinten a Jupiter főleg ott ontja leginkább a bőséget, amelyik házad a Halak jegyében kezdődik, de hatással van a Szűz-házadra is. 

A világra kivetítve a Jupiter egy viszonylag szerencsés állás, persze mint minden lassú mozgású bolygó jegyváltásánál, itt is szükséges (lenne) a kollektív összefogás. A végtelen derűlátás, ha nincs szilárd talaja az elképzeléseknek, nem sokat ér. 1938-39-ben Európa abban reménykedett, hogy elkerülheti a háborút. 1962-ben Kennedy létrehozta a Békehadtestet. 1998-99-et írtunk, amikor az első internetes vállalkozások hatalmas reményekkel indultak el, ám hamar csődöt is mondtak. 2010-11 pedig arról szólt, hogy a világ megpróbált kievickélni a gazdasági válságból.

purple-sky-tz-1920x1080_1.jpg

Mit hoz egyes jegyeknek a Halak-Jupiter? Ne csak a Nap-jegyedet figyeld, hanem a Hold-jegyedet és az Aszcendensedet is!

KOS: Kiemeli az érzékenyebb oldaladat. Lehet, hogy a spiritualizmus tanulmányozásába fogsz, ha eddig nem tetted.

BIKA: vágyaid kapcsán támogatókra tehetsz szert, valamint új barátokkal gazdagodhatsz. A meglévő baráti kapcsolataid bensőségesebbé válnak.

IKREK: karrieredben nyugodtan célozd meg az eddig elérhetetlennek tartott dolgokat is! Most sikerrel jársz. Bármilyen célod is foglalkoztat jó ideje, a Jupiter lerotálja az akadályokat.

RÁK: ha külföldi utat tervezel, semmi nem akadályoz meg benne, de ha tanulni szeretnél, itt a remek lehetőség. Vallási, filozófiai megközelítések kerülnek előtérbe.

OROSZLÁN: komoly és sikeres pénzügyi tranzakciókat bonyolíthatsz le, előnyös társulások és hosszú távú együttműködések is felbukkanhatnak. Egész életedet új alapokra tudod helyezni, főleg, ha a régi beidegződéseidtől meg tudsz szabadulni.

SZŰZ: párkapcsolati-házassági problémák megoldását kínálja a Jupiter, valamint az üzleti életben is sikereket könyvelhetsz el. Megteremthetővé válik a rég vágyott harmónia.

MÉRLEG: javuló egészséget, a szokások átalakítását és a rendszert hozza el ez a bolygóállás. Megtalálhatod azt a hivatást, amire mindig is vágytál.

SKORPIÓ: különösen kreatívvá válsz a Jupiternek köszönhetően, ugyanígy a szerelem is megérkezhet. Ha már van kapcsolatod vagy házas vagy, rengeteg szép élményben lesz részed a pároddal. Vállalkozást is sikerrel indíthatsz.

NYILAS: rendezheted a családi problémákat, szüleid és idősebb rokonaid kerülnek fókuszba. Életkörülményeid jelentős mértékben javulnak.

BAK: rengeteg hasznos információt szerzel, amelyekből később profitálhatsz is. Testvérekkel kapcsolatos dolgok is terítékre kerülnek.

VÍZÖNTŐ: anyagi helyzetedben bámulatos javulás áll be, lehetőségek tárháza nyílik meg előtted. Váltsd pénzre a tehetségedet!

HALAK: ennek a bolygóállásnak a legnagyobb nyertese minden kétséget kizáróan Te vagy! Minden tekintetben szerencse kíséri lépteidet, csak ne bízd el Magad túlságosan!

Ha nem tudod a Hold-jegyedet vagy az Aszcendensedet, töltsd le a Regiomontanus asztrológiai programot!

Fényszögek - 2021.12.27.-28.

A Merkúr és a Neptunusz szextilje aktiválódott egy nappal ezelőtt, amely egészen 30-ig kitart. Jó hatással van ez a fényszög a kreativitásra, kedvez a pihenésnek, a kommunikációnak és a spirituális törekvéseknek. Megerősödött intuíciónknak köszönhetően sok dolgot előre láthatunk, megérezhetünk, érdekes álmaink jöhetnek. Jobban ráhangolódunk a teljes egészre, mint a részletekre. Esténként nézz filmeket, különösen fantasyt, spirituális témájút, romantikusat vagy musicalt. Énekelj, írj naplót vagy verseket, jó, ha a Benned lakozó művészt megmutatod.

28-án a Mars/Szaturnusz szextil ad kitartást a nehezebb, összetettebb feladatokhoz, legyen szó a munkáról vagy valamilyen műszaki jellegű dologról. Projektjeid realizálásához is megkapod a plusz erőt, valamint annak lehetőségét, hogy ha esetleg kevesebb forrás is áll rendelkezésünkre, abból is a legtöbbet tudjuk kihozni. Az aspektus január 8-ig biztosítja a tetterőt.

mars_conjunct_saturn.jpg

29-én a Merkúr találkozik a retrográd mozgású Vénusszal. Az egyik legmegfelelőbb bolygóállás arra, hogy valakinek elmondd, mennyire szereted és fontos neked. Vonatkozik ez mindenféle kapcsolatra, nemcsak a szerelemre. Ugyanígy lehet, hogy ezt Veled fogják közölni, vagy ajándékot, dicséretet kapsz. Most térhet vissza régebbi szerelmed, sőt barátod is. Művészet-fényszög ez is, tehát a napokban fokozottabban feltörhet benned annak az igénye, hogy énekelj, táncolj, fess, vagy bármilyen művészeti jellegű tevékenységet végezz. De akár egy finom süteményt, tortát is süthetsz - a gasztronómia is lehet művészet. Üzleti tekintetben a tárgyalókészség és a közös nevező megtalálása könnyebben megy, lehet, hogy visszatér egy régebbi üzletfeled a közös munka reményében. A fényszög január 2-ig aktív.

Nap/Chiron kvadrát is lesz e napon, amely érzékennyé tesz minket a kritikára. Figyeljük meg, kitől halljuk a kritikát: akiről tudjuk, hogy a kritikája konstruktív jellegű, azaz képes építeni, azt raktározzuk csak el. Másik témája ennek az aspektusnak az úgynevezett "középső testvér szindróma", még akkor is jelentkezhet, ha nem Te vagy a középső gyermek vagy testvéred sincs. Úgy érzed, nem kapsz elég figyelmet azoktól, akiktől elvárnád, pl. családtagok, közeli barátok, és ez bizony a drámázásra hajlamosíthat. Ha ilyen érzésekkel találkozol, próbáld meg a kényszerű, ám rövid ideig tartó magány előnyeit felfedezni: van időd Magadra, arra, amit szeretsz. Felszakadhatnak Apával vagy férfiakkal kapcsolatos sebek is. Ezeket hagyd kivérezni, azaz ne nyomd el, ha jönnek a könnyek. Utána jobb lesz. Segítőkészséged is megnő, de ne hagyd magad se kihasználni, se becsapni.

A Hold 27-én a Mérlegben halad, kapcsolataink kiemeltebb szerephez juthatnak. Érzékeny testrészek: derék, a hát alsó része, vesék, mellékvesék. 28-án délelőtt a Merkúrral várható egy kvadrát (nyelvünket tartsuk féken, ha nem muszáj ne veszekedjünk), valamint a Plútóval is kvadrát lesz (vulkanikus érzelemkitörések). 22:10 és 22:16 között a Hold üresjáratos, majd belép a Skorpióba, jelentőségteljes álmokat hozva.

süti beállítások módosítása