Asztrotitkok

Nap/Neptunusz kvadrát - 2021.12.12.

2021. december 12. - Jurancsik Eszter

Bepontosodott a Nap és a Neptunusz kvadrátja, amely két változó jelet köt össze: a Nyilast és a Halakat. Tehát változtatásokra ad lehetőséget, a kvadrát pedig egy tanító fényszög.

Újra előkerülnek a szorongásaink, a belső félelmeink. Hajlamossá válhatunk kételkedni az erőnkben, abban, hogy el tudjuk érni céljainkat. A napokban sokan tapasztalhattak lehangoltságot, motiválatlanságot, "semmi sem érdekel, elegem van" -érzést. Ez rendben van. Inkább a takaró alá bújtunk sokan, és azt mondtuk, hogy majd lesz valahogy. Ez is rendben van! Hiszen a mondás szerint: úgy még nem volt, hogy nem volt sehogy.

Ugyanakkor meg kell előzni, hogy ez az érzés tovább mélyüljön, ugyanis ez egyenes út a depresszióhoz. Szeptemberben is volt egy ilyen kvadrát, szintén változó jelekkel, akkor a Nap a Szűzben járt. Azelőtt pedig az Ikrek-Nap időszakában találkozhattunk hasonló érzésekkel. Kényszerképzetek, bűntudat és már-már paranoiás gondolatok jelentkezhettek.

moon_inconjunct_neptune.jpg

A Nap/Neptunusz kvadrátoknál megnő az esély, hogy alkoholba, tudatmódosító szerekbe vagy éppen a világmártír-szerepbe meneküljünk. Azonban van megoldás! Mint említettem, a kvadrát egy tanító fényszög. De hogyan találhatjuk meg az "exit" feliratot?

A művészetekben. A másokon segítésben. A spirituális irodalomban. De legfőképpen az önismeret felé fordulásban.  Lehet, hogy ami miatt bűntudatot érzel, nem a Te hibád. Ha mégis, az idő kerekét visszaforgatni nem tudod. Ha megmagyarázhatatlan félelmek kínoznak, vizsgáld meg, hogy van-e alapja. Ha igen, akkor nézz szembe vele. De az esetek 90%-ban ezek a félelmek alaptalanok. Az az igazán szívás ebben a fényszögben, hogy a leglehetetlenebb, legképtelenebb dolgokat formálja meg félelmek formájában, és annyira belelovaljuk magunkat, hogy el is hisszük. Ez azért veszélyes, mert meggondolatlan érzelmi felindultságunkban vádaskodóvá válhatunk, ez pedig nem gyengén ássa alá a kapcsolatokat.

Tehát vizsgáld meg a félelmet és rájössz, hogy valójában nincs alapja. A másoknak való segítségnyújtás -bármilyen formában- sokat enyhít ezen, mert hasznosnak érzed Magad. A művészetek, különösen az éneklés, a zene, tipikus Neptunusz-jellegű művészetek stresszoldó hatása közismert. A spirituális irodalom segít megérteni az összefüggéseket, az önismeret pedig mindig jól jön, hiszen így megtalálod egy gyenge pontodat és az erősségeddé tudod formálni azt. 

A Nyilas kapcsolódik a magasabb szintű tudáshoz, a Halak a spirituális elmélyüléshez. Használd ezt okosan!

 

Fényszögek - 2021.12.09.-11.

December 9-én találkozik a Vénusz és a Plútó a Bakban, szoros együttállásuk egészen január 4-ig kitart, ugyanis december 19-ével a Vénusz retrográd mozgásba kezd - de erről majd egy másik posztban. Ez az aspektus drámai módon felturbózza a szerelem, szeretet iránti vágyat.

1_td-sgkahzvkriipffjg1ww_2x.jpeg

Akár kapcsolatban élsz, akár egyedül vagy, ez a vágy ugyanazzal az erővel érkezik. Ha jelenleg egyedül vagy, lehet, hogy erősebben érzed a Társ hiányát, de akik kapcsolatban, házasságban élnek, szintén legyenek észnél: az oktalan féltékenység, a parázs viták most visszafelé sülhetnek el, a Vénusz/Plútó együttállása ugyanis egy rendkívül intenzív energia, amely minden kapcsolatra hatással van.

Delejesen vonzzunk az embereket, nemcsak szexuális értelemben, hanem új barátok, ismerősök, üzleti partnerek is képbe jöhetnek.

Merkúr/Jupiter szextil lesz december 11-én, amely ismét a távlati tervek átgondolásának kedvez. Segít kiszélesíteni a látókört és kiválasztani a legelőnyösebb utat, amely a célok felé vezet. A kommunikáció könnyedebb, ahogyan az önkifejezés is, így mások is könnyebben megértenek minket. Alkalmas időszak ez a komolyabb tárgyalásokra és szerződések megkötésére. A bolygókapcsolódás december 16-ig aktív.

A Hold 9-én, 15:53-kor a Halakba lép. A megérzések felerősödnek, könnyebben hangolódunk másokra és fogékonyabbak vagyunk a misztikus dolgok iránt. Vízzel kapcsolatos szertartásokra, meditációra az egyik legkiválóbb alkalom a Halak-Hold. Érzékennyé váló testrészek: lábfej, talp, nyirokrendszer. Masszírozzuk át mindkét lábfejünket és nyomkodjuk meg a reflex-zónákat talpunkon - ez az egész test és a nyirokrendszer tisztítását segíti, ahogyan a jóga és a fehér nyírfalevélből készült tea is.

10-én délben a Hold/Uránusz szextil ezt még felturbózza az éleslátást, akár a jövőbe is bepillanthatunk. 11-én reggel a Neptunusz-együttállás ezt tovább fokozza, délután a Vénusszal és a Plútóval egyszerre alkot szextilt égi szomszédunk. Ez a fent említett erős szerelmi/szexuális vonalat lelkiséggel tölti meg, de lehet, hogy olyan elhatározásra jutsz, amit már rég meg akartál tenni. Késő délután a Merkúr-kvadrát élessé teheti a nyelvünket. Vigyázzunk a szavakkal. Este 20:38-kor egy Mars-trigont követően (lelkierő növekedése) ürejáratba kezd a Hold, amely 22:46-kor ér véget - ekkor belép a Kosba.

süti beállítások módosítása