Asztrotitkok

Fényszögek és Skorpió-Mars - 2021.10.29.-2021.10.31.

2021. október 28. - Jurancsik Eszter

Pénteken, azaz 29-én a Nap/Szaturnusz kvadrát próbatételekkel éreztetheti hatását, hajlamosítva a a pesszimista gondolatokra. Úgy érezhetjük, hogy a kötelességek gátolnak minket a célok elérésében, a mindennapok pedig ólómsúllyal nehezednek ránk. Mindezek ellenére fontos, hogy törekedjünk a kötelességek teljesítésére, mert később ezek feltornyosulnak előttünk, amennyiben most nem oldjuk meg őket. Minél előbb nekilátunk a kemény munkának, annál hamarabb letudhatjuk őket.

Ugyanígy nyomás alá kerülhetünk apánk/tekintélyes, befolyással bíró/idősebb személy által. Prés alatt érezhetjük magunkat, de csak november 7-ig kell összeszorítani fogainkat. És segítsétünk is lesz, ami egy

Merkúr/Jupiter trigon, amely 31-én pontosodik be, hogy a fenti nyomasztó kriptahangulatot kissé feloldja, és hozzon pár jó hírt. Amíg a Nap/Szaturnusz által előírt kötelességeket teljesíted, addig terveket is szövögethetsz, még ha most a cselekvés kissé háttérbe is szorul. Tanulásra, ismeretszerzésre jó időszak ez, vizsgázóknak sikert ígér, barátokkal pedig kellemes időtöltést. A kapcsolódás november 6-ig aktív.

30-án, délután a Mars belép egyik uralt jegyébe, a Skorpióba, és egészen december 12-ig tartózkodik itt. Az akaraterő és a koncentrációs készség megnő, a szenvedély pedig úgy tör felszínre, akár egy vulkán.

207e5f1b9117795c9a33fdebc2738fad.jpg

A Kos-Mars időszakában (2020 nyara és 2021 januárja között volt a Kosban a bolygó) sokan szőttünk terveket, retrográdsága miatt pedig fél éven át e jegyben volt a planéta, sokszor úgy voltunk vele, hogy elég volt, el akarjuk élni céljainkat, kész, nem várunk tovább, elfogyott a türelem. A jó hír, hogy azok a tervek, célok, álmok most kapnak termékeny talajt a kivitelezésre. Itt ugyanis az elhatározást szilárd kitartás színezi. Az akadályok leküzdésében kevés bolygóállás hasonlítható ehhez. Azonban az agressziót fékeznünk kell, amíg nem muszáj, ezt tegyük pihenőpályára. Van, amikor ennek is van helye, ezt kell ösztönösen felismerni. Szexuális tekintetben is felfokozódik az aktivitás. 

Személyes horoszkópodban a Kos és a Skorpió házaid témái összefonódnak, energiával töltődnek fel, akadályokat küzdesz le és régi hitrendszereket rombolsz le. 

Az indiai rendszer szerint a Mars ekkor a Szváti, Rahu (Leszálló Holdcsomó) jellegű holdházban tartózkodik, amely régi dolgok, minket nem szolgáló minőségek felszámolását jelképező terület.

A Hold 29-én az Oroszlánban jár. Érzékeny testrészek a szív, az aorta, a véredények, a gerinc és a hát. 30-án 09:04 és 20:09 között üresjáratossá válik, ekkor belép a Szűzbe. A belek és a hasüreg válnak érzékennyé. Fényszögek 30-án: Merkúr-szextil (gondolatok és érzések összehangolásának lehetősége), Jupiter-szembenállás (kerülendők a túlzások), Vénusz-trigon (kellemes időtöltések), majd az üresjárat végével Mars-szextil (lelki erő). 31-én: Nap-szextil (tudat és tudattalan témája, férfi-nő energiák) és Uránusz-trigon (spontaneitás). 

Fényszögek - 2021.10.26.-28.

Október 26-án a Vénusz/Neptunusz kvadrát hatására úgy érezhetjük, mások furcsán néznek ránk, meginoghat önbizalmunk. Fontos azonban tudnod, hogy ezek mind-mind csak a képzeleted szüleményei. Mintha kicsit paranoiássá válna az ember. 

A szerelemben is furcsa dolgok üthetik fel a fejüket: vagy irreális félelmek a másik fél vélt hűtlensége felől, vagy éppen mi keveredünk egy kisebb kalandba, amit túlidealizálunk, és természetesen ennek -legtöbb esetben- csalódás a vége. Megnő a kihasználás veszélye is, ha most ismerkedsz, tartsd nyitva a szemed, bármennyire is nehéz, különben érzelmileg/szexuálisan/anyagilag kihasználva találod magad, ami eléggé fájdalmas. A meglévő kapcsolatokba, házasságokba is befurakodhat a bizalmatlanság, a bizonytalanság, a cirkuszolás, a veszekedés, de akár egy rövid ideig tartó szünet is. Ezek legtöbb esetben nem véglegesek, viszont kiváló időszak arra, hogy átgondoljuk, hogyan viselkedtünk a másikkal és mit is várunk a kapcsolattól. A legjobb, amit tehetünk, hogy hiszti és érzelmi zsarolás helyett csendben kivárjuk a fényszög oldódását, ami november 2-ával következik be.

lord-shiva-in-meditation.jpg

Érzékenyebbé válhatunk az alkoholra, tudatmódosító szerekre, diétát ne most kezdjünk el, mert nagy az esélye annak, hogy feladjuk. 

Október 28-ával a Vénusz a Jupiterrel alkot szextilt, amely kissé mérsékli ezeket a hatásokat, azaz megmutatja a kiskapukat, amelyeken át a fent felsorolt lehetséges kellemetlen szituációk elől kiutat találunk. Töltsünk minél több időt a közeli barátokkal, keressünk valamilyen kellemes tevékenységet. A kapcsolatban, házasságban élőknek megadatik a terep, hogy a Vénusz/Neptunusz problémaköreit tisztázhassák. Kisebb-nagyobb szerencse érkezhet pénzügyeidet, vállalkozásodat illetően, valamint kiváló napok arra, hogy művészi oldaladat is kipróbáld. November 4-ig aktív a kapcsolódás.

A Hold 26-án a Rákban, azaz saját jegyében jár,a Skorpió-Nappal alkotott trigonja egész napra biztosítja a harmóniateremtés lehetőségét, a mély beszélgetések sem maradnak el. 27-i fényszögei: Uránusz-szextil hajnalban (jövőbe mutató, kissé futurisztikus álmok), Hold-kvadrát reggel (vigyázzunk a szavakkal), Neptunusz-trigon délután (meditációra, elmélyülésre, spirituális irodalomra kedvező idő). 28-án, hajnalban a Plútóval áll szemben (transzformációval kapcsolatos álmok), Reggel jön egy Mars-kvadrát (hirtelen felindulásból elkövetett cselekvés), majd 08:01-kor üresjáratossá válik. 11:07-kor belép az Oroszlánba, este pedig kvadrátot alkot a Nappal, ami kisebb feszültséget generálhat, nyugtalanság esetén levendula-vagy citromfű-teát ajánlatos fogyasztani a nyugodt alvás érdekében. Az Oroszlán a testben a szívhez, gerinchez, az aortához, véredényekhez kapcsolódik - kerülendő a stressz, ha mégis feszültté válunk, este könnyed, nem durva és nem túl megerőltető edzéssel vezessük ezt le, ne igyunk túl sok kávét, a gerincproblémával küzdők pedig kerüljék a hirtelen mozdulatokat.

süti beállítások módosítása