Asztrotitkok

Fényszögek, Merkúr és Jupiter direkt - 2021.10.18.

2021. október 17. - Jurancsik Eszter

Mars/Jupiter trigon lesz hétfőn, amely biztosítja a most kezdett projektek sikerességét, növeli a tettvágyat és a személyes vonzerőt is. Ha szíved őszinte vágyaira fókuszálsz és ezekbe pakolod az energiát, biztos lehetsz abban, hogy eléred a céljaidat. Most bátran vállalj kockázatot, ne legyél biztonsági játékos. Egészségi tekintetben javulás jön, különösen, ha gyógymódodat, amit használsz, kiegészíted némi testmozgással is. A fényszög október 29-ig aktív.

Ezen a napon két égitest is előre indul retrográd mozgásából: a Merkúr a Mérleg 10. fokán és a Jupiter a Vízöntő 22. fokán. A Merkúr szeptember 27-e óta végzett retrográd mozgást, és szellemi szinten jó volt arra, hogy befelé nézve kicsit átgondoljuk a terveinket, de például október 4-én nem kis bosszúságot okozott a Facebook leállása, amely magával hozta azt is, hogy az Instagram, a Messenger és a Whatsapp sem működött. Aznap este a retrográd Merkúr (kommunikáció, hírközlés) a stacioner Plútóval alkotott kvadrátot (stacioner=látszólag egy helyben áll, nem mozdul), Innentől kezdve nem is szorul különösebb magyarázatra a dolog. :) Emellett a Telekom ügyfelei is a mobil internet lassúságára panaszkodtak, köztük én is. :D Nem sokkal éjfél előtt a Hold a Szűz jegyéből megmentette a helyzetet egy trigonnal, amit a Plútónak adott.

radix_1_81.jpeg

A Merkúr előre indulása révén az átvizsgált-módosított gondolatokat, terveket a gyakorlatban is tudjuk alkalmazni, tiszta fejjel haladhatunk előre, a félbemaradt, megrekedt ügyek lendületet kapnak és könnyebben, egyszerűbben tudjuk ezeket elintézni. Az indiai asztrológia szerint ekkor a bolygó a Haszta, Hold-jellegű holdházban tartózkodik. E terület segít abban, hogy mind a logikus gondolkodás, mind az intuíció erőteljesebben működjék, de ne mégse menjenek egymás rovására. Emellett az anyával kapcsolatos problémák, sebek is gyógyíthatóvá válnak. Ekkor együtt áll a Porrima (gamma Virginis, a Szűz csillagképben látható) csillaggal, amely merkúri/vénuszi természetet képvisel. Ha nem muszáj, ne kerüljünk konfliktusba az elkövetkező napokban, különösen ne a főnökökkel vagy kollégákkal.

Ugyanígy 18-án a június óta retrográd Jupiter is elindul előre. A Jupiter egy expanzív energiákat képviselő bolygó, hatalmas lendülettel. A retrográd időszak hónapjai alatt lehetőségünk nyílt újraértelmezni magunkban a hit fogalmát, valamint megláthattuk, mennyire kapcsolódunk saját igazságunkhoz. Ezt a bölcsességet visszük tovább a bolygó irányváltása után. Személyes szinten főként azokat a horoszkópházakat érinti az esemény, amelyekbe a Vízöntő és a vele szemben álló jel, az Oroszlán 22. foka került. 

Irányváltásakor együtt áll a Nashira (gamma Capricorni) csillaggal, amely az égbolton a Bak csillagképben látható, erősen jupiteri/szaturnusz természettel rendelkezik, segít legyőzni a belső félelmeket és a győzelemre koncentrálni. Az indiai rendszerben a Dhanista, Mars-jellegű holdházat érinti az irányváltás, amely területet áthatja az önbeteljesítés vágya, növekszik a kitartás és az erő.

A Hold 18-án 01:23-kor üresjáratot kezd a Halakban, majd 12:04-kor belép a Kosba. Energikusabbá, szókimondóbbá válunk, rengeteg erőt érezhetünk magunkban. Fényszögei: szextil a Szaturnusszal (19-én, 01:14-kor), ha ekkortájt dolgozol, jobban koncentrálsz, ha csak egyszerűen ébren vagy, mélyreszántó gondolataid születnek. 07:25-kor a Merkúr-szembenállás hatására hajlamosak lehetünk a nyersebb megfogalmazásra. 12:39-kor a Vénusz-trigon viszont segíti a problémamegoldást és kellemes órákat hoz. Egészségi tekintetben a fej, az érzékszervek és az epe válnak érzékenyebbé, de ide sorolhatjuk a fogakat is. Az epeproblémára hajlamosak kerüljék a túl fűszeres, zsíros ételeket, ellenben a borsmenta- és diófalevél-tea fogyasztása erősen ajánlott.

 

Fényszögek 2021.10.15.-2021.10.16.

Merkúr/Chiron szembenállás lesz 15-én, azaz pénteken. Lehetséges, hogy kommunikáció témájában gátoltnak érezzük magunkat, amire ráerősít a még mindig retrográd Merkúr is. Akár saját tehetségünkben való hitünk is megrendülhet, ha tanulsz, ma kevesebb affinitást érezthetsz erre. A legjobb megoldás ennek a feszültségnek a levezetésére, ha a merkúri energiát a saját javadra fordítod: terápiás jelleggel írd ki Magadból ezeket a rossz érzéseket, akár a blogodba, akár egy darab papírra. Vagy beszélj róla valakinek. A lényeg: ne tartsd Magadban.

Konfliktusokra hajlamosít a szintén e napon létrejövő Nap/Plútó kvadrát. Adódhatnak helyzetek, amelyekben zsarolva, manipulálva érezhetjük magunkat, és meg kell védenünk igazunkat. De ugyanígy megeshet, hogy éppen mi próbáljuk akaratunkat másokra erőltetni. Hogy ebből a kapcsolódásból a legjobbat hozzuk ki, fordítsuk a saját javunkra az energiáit. A Plútó visz mindent, ami már nem kell, amire nincs már szükség. Csináljuk ezt most tudatosan, így a vágyott változások is hamarabb megérkeznek.

16-án lesz Merkúr/Vénusz szextil. Ez a szombat remek alkalom a kikapcsolódásra, barátokkal való időtöltésre, szerelemre is. A ragaszkodás jobban kifejezhető, de az üzleti dolgokat is támogatja - noha a retrográd Merkúr miatt nem árt az óvatosság sem.

friends-party.png

Vénusz/Chiron trigon születik szintén szombaton, amely kedvez a párkapcsolati negatív minták elengedésének, a sebek gyógyításának. De ez a fényszög az önmagunkkal való kapcsolatról is szól, amely segíthet az egészséges önszeretet témájában, a bűntudat érzésének enyhítésében.

A Hold 15-én 14:32-ig a Vízöntőben halad, ekkor kezdi meg üresjáratát, amely 16-án, reggel 04:21-ig tart. Ekkor égi szomszédunk belép a Halakba, érzékenyebbé és intuitívabbá válhatunk. Késő este kapcsolódik kvadráttal a Vénuszhoz - a fent említett Merkúr/Vénusz szextil biztosította harmóniát ne most törjük össze egy veszekedéssel. Egészségi szempontból a lábfej, a talp és a lábujjak válnak érzékennyé, valamint alkalmas a nap arra, hogy nyirokrendszerünket tisztítsuk. Ez történhet jógával, nyírfalevél-vagy közönséges galaj teával.

Fényszögek 2021.10.13. - 2021.10.14.

13-án, szerdán a Vénusz/Szaturnusz szextilje felerősíti az igényt a szerelemre, gyengédségre, a párkapcsolati stabilitásra. Kapcsolatokban felmerülhet a kapcsolat szintlépése - összeköltözés, eljegyzés - de legalábbis kellemes napokat ígér a tranzit. A párkeresők még inkább vágynak arra, hogy valakihez tartozhassanak, és most az esélyek is megnőnek arra, hogy komoly szándékú partnert találjanak. Kedvező néhány nap ez az üzletkötésre, pénzügyi tranzakciók lebonyolítására is, igaz a retrográd Merkúr miatt jó, ha alaposak vagyunk. A fényszög október 18-ig aktív.

prosperity-george-atherton.jpg

14-én lesz Nap/Jupiter trigon. A lehetőségek egyaránt érkezhetnek szellemi és anyagi fellendülés formájában egyaránt. Pénzügyekben is kedvező időszak ez, valamint visszatér a lelkesedés, a jókedv, optimistábban szemléljük a világot és bátrabban tervezgetünk. Ugyanígy egy régóta vágyott utazás is körvonalazódhat.

A Hold 13-án, délelőtt együtt áll a Plútóval, amely növeli a regenerációs készséget és az átalakulás iránti törekvéseknek is kedvez, majd 12:53-kor üresjáratossá válik. 22:47-kor belép a Vízöntő jegyébe. 14-én, délelőtt találkozik a Szaturnusszal, amely hatására vágyódást érezhetünk az elvonulásra, ha csak egy kis időre is. Kora délután a Vénusz-szextil felerősíti a család/szerelem témát, kora este a Merkúr-kvadrát élessé teheti nyelvünket, főleg barátainkkal szemben. Késő este az Uránusz-kvadrát arra int, hogy legyünk óvatosak, ha vízzel vagy elektromossággal dolgozunk.

süti beállítások módosítása