Asztrotitkok

Nap/Neptunusz szembenállás - 2021.09.13.

2021. szeptember 12. - Jurancsik Eszter

13-án, hétfőn szembenállásba kerül a Szűz-Nap és a Halak-Neptunusz. Már az elmúlt napokban is úgy érezhettük, jobb lenne kicsit elvonulni, csendben elmélkedni, kerülni a zajt és a felesleges köröket. Jó is, ha a fényszög ideje alatt (szeptember 21-ig aktív) minél többször megtesszük ezt, és minél többet pihenünk, olvasunk, kikapcsoljuk zakatoló agyunkat, amennyire csak lehet. Munkában ne most próbáljunk versengeni másokkal, legyünk résen, ha bármilyen jól hangzó ajánlattal megtalálnak bennünket, mert ha meggondolatlanul vágunk bele most bármibe, a veszteség előre borítékolható. Ugyanakkor a szembenállásokban mindig ott van az egyensúlyteremtés lehetősége. A Nap/Neptunusz esetében ez a spirituális vonallal valósítható meg: olvass spirituális könyveket, jógázz, kiváló időszak egy kis pszichológiára, önelemzésre. A Szűz és a Halak változó jegyek, így mindenképpen változást készítenek elő, amelyekre így felkészülhetsz és bizonytalanságod is minimálisra csökken.

img_0119.jpg

A Nap ekkor a Denebola (beta Leonis) csillaggal áll együtt, amely merkúri/uránuszi természetű, heves és lobbanékony, amely néhány helyzetben igen jól jön, de bukás lehet belőle, ha a figyelmeztető jeleket ignoráljuk. A Neptunusz továbbra is a Markab (alpha Pegasi) csillag alatt jár. Ez az állócsillag fokozottan spirituális, de jelképezi a becsületet is. Másik aspektusa a sérülések szerzése. Figyeljünk jobban oda magunkra, ha nem muszáj, ne kapkodjunk. 

A Hold ezen a napon a Nyilasban halad, üresjárat nélkül. Lendületesebbé, optimistábbá válunk, sokat foglalkoztatnak bennünket távlati terveink. Egészség tekintetében főleg a máj válik érzékennyé, kerüljük az alkoholt, a túl fűszeres, nehéz ételeket, de a csípő és a combok is sérülékenyebbek.

 

Vénusz a Skorpióban - 2021.09.10.-2021.10.08.

A Vénusz pénteken este 22:39-kor belép a Skorpióba. E jegy a Zodiákus egyik legszenvedélyesebbje, így a hangulat nem kicsit forrósodik fel az elkövetkező csaknem egy hónap során (október 8-ig tartózkodik itt a bolygó). 

A Skorpió elmélyült, érzéki, érzékeny és erősen szexuális jegy, a Vénusz pedig e plutonikus jegyben hihetetlen dolgokat hozhat. A Skorpió-Vénusz nem tűri a szarakodást, a rizsát, a mellébeszélést, ő lélekszinten kíván egyesülni a másikkal, nem éri be a felszínnel. Ez a bolygóállás a szexet nem holmi biológiai szükségletnek tartja, hanem felkavaró, spirituális-transzcendens élménynek. A Vénusz itt olyan, akár egy vulkán. Testi szinten a Skorpió többek közt a nemi szervekhez kapcsolódik, a Vénusz a mirigyekhez, hormonokhoz és a szerelemből történő szexuális egyesüléshez. Nem véletlen, ha ezekben a hetekben többünk úgy érzi, hogy "megőrültek a hormonjai." 

8a834402bb96e37abb075439ee9d22db.jpg

Mindent vagy semmit! Ezt mondogatja a Skorpió jegyben sétáló Vénusz az elkövetkező hetekben, és ez az energia hasznos lehet a kapcsolatok tisztázásában, eldönteni, hogy merre tovább. Elköteleződni vagy szétválni, beleadni anyait-apait, vagy hagyni a francba az egészet. Szerelmedet egyszer agyonkényeztetnéd (az ágyban főleg), máskor legszívesebben felrúgnád műholdnak. A Skorpióban lévő Vénusz alapjáraton exil, hagyományos kifejezéssel "nem érzi jól magát" a jegyben. Ám ez inkább csak abban az esetben igaz, ha ennek a bolygóállásnak a rossz oldalát, a végtelen, már-már őrültségig fokozódó féltékenységet és birtokvágyat nem tudjuk megzabolázni. A Skorpió jegyet gyakran említik együtt az elmúlással. Ezt az elmúlás legyen a fenti dolgok halála, és mivel ez egy erősen okkult helyzete a Vénusznak, segíteni fog ebben, ahogyan pénzügyeinkben is. Kiszűrhetjük a hazugokat, a megkárosító szándékú embereket.

Az indiai rendszer szerint a Vénusz a Csitra, Mars-jellegű holdházat érinti jegyváltásakor, amely kapcsolódik a másokat érzelmi-szexuális függésben tartás témájához, ugyanakkor a fent említett módon ezt is leteheti az, akinek problémája van ezzel a dologgal.

süti beállítások módosítása