Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.08.01.-2021.08.02.

2021. július 31. - Jurancsik Eszter

Augusztus elsején egzakt a Nap és a Merkúr együtállása az Oroszlánban, amely a gondolkodást, az intellektust helyezi előtérbe. Most kezdjük el tervezni kisebb utazásainkat is. A szellemi éberség erősebbé válik, mozgalmas napok állnak előttünk és komoly felismerések érkezhetnek. A fényszög 10-ig aktív.

radix_1_67.jpeg

2-án több izgalmas esemény is történik az égbolton. A Nap szembenállásba kerül a Szaturnusszal, ami egyfelől feszültséget szülhet, hiszen úgy érezhetjük, bizonyos terveinkben akadályoztatva vagyunk, másfelől viszont, ha egy kis időt szánunk ezeknek az átgondolására, megérthetjük ezek okát. Törekedjünk a kötelességek és a személyes szükségletek közötti egyensúly megtalálására. Ehhez nem kis önfegyelem szükséges, de tartsunk ki augusztus 10-ig.

Ugyanezen a napon a Merkúr is szembekerül a az Idő Urával. Kapcsolataid átgondolására késztethet ez a fényszög, különösen gyermekek, testvérek, rokonok és üzleti partnerek tekintetében. Mindemellett felütheti a fejét a depresszív, nyomott hangulat, azon morfondírozva, hogy milyen hibáid vannak, vagy éppen a legrosszabbat feltételezed másokról. Azonban senki nem tökéletes! Önmarcangolás helyett inkább a fizikai munkában, a sportban vezesd le a feszültséget, így elkerülhető, vagy legalábbis csökkenthető az általános kripta-hangulat, ha hajlamos vagy mély búskomorságba zuhanni. A jó hír, hogy ez az aspektus csupán augusztus 5-ig tart.

Némileg oldja ezt a komorságot a Vénusz és az Uránusz között létrejövő trigon, szintén 2-án. Késztetést érezhetünk arra, hogy egy teljesen új, szokatlan dolgot próbáljunk ki, új hobbiba kezdjünk. Akik egyedül vannak, nagy eséllyel találhatnak valakit, akivel eljátszadozhatnak a hálószobában, ám ebből nem biztos, hogy tartós kapcsolat lesz. Ne éld bele magad túlzottan, ha mélyebb elköteleződésre vágysz. Kedvező öt nap viszont pénzügyek rendezéséhez és a külsőddel való foglalkozásra, művészetekkel való foglalkozásra. Ha énekelsz, táncolsz, most különösen erős kreatív energiákat biztosít ez a fényszög, használd őket. :)

venus_trine_neptune.jpg

A Vénusz és a Chiron kvinkunxa 2-án felszínre hozhatja korábbi kapcsolati mintáidat, amely lehet például a másikkal szembeni kritikusság, a féltékenység, vagy az az érzés, hogy nem vagy elég jó a partnerednek. Tehát lesz munka bőven, ha ezeket tapasztalod, ugyanakkor a Szaturnusz kapcsolódása a Chironhoz (szextil) megadja a lehetőséget ezen problémák végleges lezárására, plusz a Nap/Merkúr trigonja a Chironra segít meglátnod azt az utat, amit eddig bejártál és igenis, legyél rá büszke! A részeredményeknek is örülni kell.

A Hold elsején áll együtt az Uránusszal, amely remek ötletekkel és éles intuícióval képviselteti magát, majd este a Neptunusszal való szextilje az elmélyülést, a spirituális gyakorlatokat segíti. Nézzünk filmet, hallgassunk zenét, relaxáljunk. 2-án hajnalban a Hold-Plútó trigon sokatmondó álmokkal jelentkezhet, amelyek az átalakulással, transzformatív erőkkel állnak kapcsolatban, mintegy útmutatást adva, majd 09:40 és 10:46 között üresjáratossá válik, ekkor belép az Ikrekbe, délután pedig a Mars-kvadrát figyelmeztet bennünket arra, hogy ne hergeljük magunkat feleslegesen, ne fecséreljünk energiát értelmetlen vitákra. 

Mars-Jupiter szembenállás, Oroszlán-Merkúr, Vízöntő-Jupiter, Szűz-Mars

A Mars és a Jupiter kerül szembenállásba egymással 28-án, nem sokkal azelőtt, hogy mindkét bolygó jegyet vált. Ez az időszak felfedi a látóköröd bővítésére tett törekvéseid eredményét. És lehet, hogy többet akarsz elérni, mint amennyit az elméd és a tested elbír, ezért vigyázz, ne vállald túl Magad, mert kimerültség-tünetek jelentkezhetnek. A túlzott irányítási vágy kiélése sem a mostani napok témája, hiszen nagy az esély a súrlódásokra. Mindazonáltal maradj öntudatos és kitartó, és a szerencse is melléd szegődik. Egészség tekintetében érdemes minél több folyadékot fogyasztani, hogy a Jupiterhez kapcsolódó máj munkáját segítsük, sportolás előtt ne feledkezzünk meg a bemelegítésről utána pedig nyújtsunk le, és legyünk elővigyázatosak az éles szerszámokkal. A fényszög augusztus 9-ig aktív.

Szintén e napon a Merkúr belép az Oroszlánba és augusztus 12-ig marad ott. Az ebben az időszakban születő ötletek stabilak, nagyszerűek lehetnek, a kommunikáció a tűz elem miatt lendületesebbé válik, gyakran súrolva az epikusság, drámaiság határát, ha túlzásokba esünk. Személyes horoszkópodban a jegyváltás az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő házaid témáival színezi az Oroszlán-házad témáit.

Ugyanezen a napon a retrográd Jupiter a Halakból visszalép a Vízöntőbe.

tranzit_1_4.jpeg

A Jupiter visszalépése a Vízöntőbe - 2021.07.28., 14:42

Amikor ebbe a jegybe lépett a planéta, sok új ötlettel gazdagodtunk, majd saját jegyében, a Halakban való több, mint két hónapos tartózkodása során pedig reménykedtünk, hogy a segítséget is megkapjuk a kivitelezésükhöz. Most, hogy ismét a Vízöntőbe lép, újabb ötletek jönnek, illetve felmerülhet az eddigiek újragondolása is. Semmit nem kell elkapkodni. Megláthatod, hogy az ötlethalmazból melyek lehetnek működőképesek, és melyek szorulnak esetleges módosításra. A bolygó december 29-én végleg a Halakba lép, addigra pedig már világosan látni fogjuk, merre induljunk.

A Mars szintén 28-án a Szűz jegyébe lép. A Szűz-Mars olyan, mint amikor egy mikroszkópba nézel: a részletekre, a folyamatokra világít rá. A takarítás, az idővel való gazdálkodás és a szervezettség igen komoly energiát igényel, de ha felállítasz egy prioritási sorrendet, akkor nem kell attól tartanod, hogy elveszel a kötelességekben. Személyes horoszkópodban a Kos jelben kezdődő házad energiáival színezi a Szűz-házad témáit.

A Hold július 28-án, 03:12-kor kezdi meg üresjáratát, majd 11:57-kor lép a Kosba. Fényszögei ezen a napon: trigon a Merkúrral (könnyű az együttműködés másokkal, érzéseink könnyebb kifejezése), trigon a Nappal (tudat és tudatalatti könnyű összehangolása, a hangulatok és cselekedetek összhangban vannak egymással), kvinkunx a Vénusszal (kerüljük a túlzott evést-ivást).

süti beállítások módosítása