Asztrotitkok

Fényszögek, Oroszlán-Mars, Szaturnusz-Uránusz kvadrát újratöltve - 2021.06.12.-2021.06.14.

2021. június 12. - Jurancsik Eszter

Pénteken, 11-én a Mars belépett a tüzes Oroszlánba. Míg a Rákban az energia befelé koncentrálódott, addig az Oroszlánban kiárad, lévén hogy az Oroszlánt a Nap uralja. A jegyváltás előtti napokban sokan érezhettünk indokolatlan feszültséget, idegességet, "mindjártpofánvágokvalakit", "mindjártszétzúzomalakást" - érzéseket. Ez a Rák utolsó pár foka volt, ahol (bármely jegy utolsó 5 foka) egyébként is sok a lelki feszkó, de most már kicsit csillapodtak a kedélyek. A Rák-Mars nagy része jó volt pihenésre, de most újra erőre kapunk. A Mars irányítja a lendületet és ambíciókat. Rámutat a motiváló tényezőkre. 

img_7424.jpg

Az Oroszlán-Marsnak ugyanúgy fontos az érzelmi biztonság és a stabilitás iránti igény, mint a Rákban, de most kicsit másképpen. Kevésbé vagyunk érzékenyek és biztosabbak önmagunkban. Jegyváltása pillanatában a Mars pontosan együtt állt a Medium Coelival, azaz az égbolt tetején lépett az Oroszlánba, ez a terület pedig a céljainkat jelképezi. Most tisztán láthatjuk a célt. Az egyes jegyekre eképpen lehet hatással: Oroszlán - elhatározások és elköteleződések, Szűz - pénzügyi dolgok, Mérleg - szerződések, üzlet, félreértések tisztázása, Skorpió - régi emlékek feldolgozása, magad mögött hagyni a múltat, szülők, Nyilas - szórakozás, vállallkozással kapcsolatos tervek, szerelmi ügyek, Bak - kötelezettségek teljesítése, egészségi dolgok kiemelt szerepe, Vízöntő - párkapcsolati-házassági dolgok rendezése, külvilággal való kapcsolat, Halak - titkokat tudsz meg, átalakulásra vágysz és ezt most kivitelezheted, Kos - hivatalos ügyek, esetleg utazás, vagy tanulmányok, Bika - munkahelyi dolgok, karrier, sikerért dolgozni, Ikrek - barátok, támogatók, Rák - önvizsgálat és megérzések. Itt fontos azonban, hogy ne csak a Nap-jegyet nézd, hanem a Holdad és az Aszcendensed is!

Személyes horoszkópodban a Kosban és a Skorpióban kezdődő házaid témáit viszi az Oroszlán jelben kezdődő házadba, színezve azokat eme jellegzetességekkel.

Szombaton, 12-én a Rák-Vénusz és a Bika-Uránusz szextilje válik egzakttá. E fényszög felkorbácsolja a szórakozás és az izgalom iránti igényedet a társasági és szerelmi életedben egyaránt. Ugyanakkor ez a 6 nap a pénzügyeid szempontjából is kedvező, mivel váratlan pénzbevételre is számíthatsz. Eredeti áttörést érhetsz el művészi területen és kreativitást igénylő dolgokban is. Ha egyedül vagy, a most felbukkanó partner-jelölteket kezeld óvatosan; inkább csak kaland, fellángolás mint hosszú távú kapcsolat lehetséges. Persze ha megvan a közös nevező és nem áll fenn annak veszélye, hogy beleszeress az illetőbe, akkor mehet a szex. 

13-án, vasárnap az Ikrek-Nap és a Halak-Neptunusz kvadrátja a fent említett Oroszlán-Mars dinamikájára lehet hatással, eleinte lehet nehezen indulsz neki a dolgoknak, de ez az aspektus csak 21-ig aktív, azonban addig is figyelj arra, hogy fél lábbal mindig a földön maradj. Járj nyitott szemmel, került azokat a helyzeteket, ahol átverés áldozata lehetsz, és azokat az embereket, akikről érezni a hazug energiát. Másik jellegzetessége ennek az aspektusnak a sokszor viccek tárgyát képező hipochindria. Most nem érdemes vizsgálatokra menni, mert fennáll az esély, hogy félrediagnosztizálnak vagy csak nagy nehézségek árán találják meg a panaszaid gyökerét. Várj 21-ig az orvosnál tett látogatásokkal.

14-én, azaz hétfőn újra egzakt az év talán legnagyobb kihívást jelentő fényszöge, a Szaturnusz-Uránusz kvadrát. Első körben február 17-én született meg, most ismét itt van. A fent említett Mars-jegyváltás mellett ez is lehetett az elmúlt napok túlzott idegességének oka. Tanító fényszöggel kapcsolódik egymáshoz egy, a határokat, időt képviselő és egy, a szabadságot és az individuumot képviselő princípium. 

radix_1_60.jpeg

A Szaturnusz kontrollálni akar, az Uránusz sodródni az árral. Lesznek témák, amelyek kapcsán felismerjük, hogy jó pár régi minta, bevált séma nem szolgál minket. Ez a felismerés inspirál majd bennünket kreativitásra, és arra, hogy új utakra merészkedjünk. Ez azonban nem lesz túl nagy újdonság, hiszen a világban már látjuk ezt a folyamatot, de most személyes szinten is elkezdődhet az átalakulás. Mindez lehetővé teszi, hogy a szabadság, a struktúrákból való kitörés ne menjen a kötelezettségek rovására. Egy a lényeg: semmit ne siettessünk!

Újhold az Ikrekben - 2021.06.10.

Június 10-én, magyar idő szerint 12:53-kor lesz Újhold, az Ikrek jel 19°47'-én, amely egyben teljes napfogyatkozás is. Magyarországról is látható lesz az esemény, igaz csak innen nézve csak a napkorong csak egy kis részét takarja majd a Hold, és nem is sötétül el az égbolt úgy, mint az alábbi videón látható területeken:

 

Látható tehát, hogy főleg Észak-Amerikát, Dél-Amerika nyugati részét, Ausztráliát, Óceániát, Kelet-Ázsiát és Dél-Ázsia egy részét érinti az eklipsz. 

Míg a Hold fogyatkozásai főleg a belső világgal, a személyes érzésekkel állnak kapcsolatban, illetve mundán horoszkópban a néppel, addig a Nap fogyatkozásai a külvilágból érkező ingerekhez kötődnek, mundán asztrológiában a politikusokat, vezetőket mutatják. Hatásuk pedig nem azonnal érződik, hanem hosszú hónapok, sőt évek múlva - gondoljunk itt például az 1999-es teljes napfogyatkozásra, amely Magyarországról is látható volt.

A mostani Nap-fogyatkozást már napokkal ezelőtt érezhettük, feszültség, heves és kiszámíthatatlan hangulatváltások formájában - ez utóbbi amúgy sem áll messze az Ikrek jegytől, ha annak kevésbé harmonikus verziójával állunk szemben. Mármint, figyelj meg egy Ikrek-típusú embert, akinek képletében az Ikrek-Napot, Holdat vagy Aszcendenset sok kvadrát vagy szembenállás, esetleg kvinkunx éri. Az ilyen Ikrekhez kötődik az elméletgyártás, túlgondolás, a szavakkal való vagdalózás is. Alighanem 9-én és természetesen 10-én, a reggeli-délelőtti órákban fog ez a csúcspontra érni. Fokozódik a hatás, ha magánéleti, pénzügyi vagy munkahelyi gondok árnyékolnak körbe, vagy éppen beteg vagy. Nehéz kezelni. A napokban a saját bőrömön is megtapasztaltam.

radix_1_59.jpeg

Az Újhold képlete - 2021.06.10., 12:53

Ezeket hozhatja tehát személyes szinten, illetve azon horoszkópházadban, ahol az Ikrek 19. foka látható, érezhető főleg ez a hatás. Ugyanakkor az Újhold egy új kezdet is, tehát fókuszálj inkább arra, hogy friss lappal indíthatsz egy következő Hold-ciklust. 

A kapcsolódásra, kommunikációra koncentráló Ikrek Újholdja e területeken hozhat fennakadásokat, félreértéseket, veszekedéseket. A szerencse az, hogy mivel az Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr retrográd, nagy eséllyel nem végleges az istenhozzád, ha fasírtba kerülsz valakivel. A sok szar mellett, amit általában a Merkúr hátráló mozgása szokott a nyakunkba önteni, van tehát pozitívum is. Azonban, ha a vita alapját képező dolgok nincsenek megbeszélve, lerendezve, később ugyanúgy visszapattintja őket a Merkúr. Használjuk tehát jól a retrográd planéta energiáját. 

Globális szinten mit hozhat az égi jelenség?

solar-eclipse.jpeg

Nos, főleg a fentebb felsorolt országok lesznek leginkább érintettek, de az árnyék útja bizony éri Európát is. Az európai és az amerikai kontinens országainak vezetőire kiemelt figyelem irányul majd. Lehet, hogy nem azonnal. Lehet, hogy csak hosszú hónapok múlva nyer jelentést ez a napfogyatkozás - kiszámíthatatlan, mivel az Ikrek változó jel. A változó jel azonban mindenképp változásokat készít elő. A 22 évvel ezelőtti, Magyarországról is látható napfogyatkozás az Oroszlán jelben jött létre, az Oroszlán pedig fix jel, tehát lassabban fejtette ki hatását, és bizonyos tekintetben még most is ezt érezzük - ha ismered az Oroszlán és a Nap analógiáit, nem kell sokat magyaráznom... és lehettél akkoriban útkereső 14 éves (mint én), karriert építő harmincas vagy középkorú, ugyanúgy, mindenkire hatott, de leginkább a 2002 és a 2008 közötti időszak volt minden szempontból intenzív. 

Mindeközben mind a Nap, a Hold és a Merkúr is kvadrátot alkot a Neptunusszal. A Neptunusz az álom, a korlátok nélküliség, a feloldódás. A zavaros érzések, a meggondolatlanság, az érzelemkitörések mind-mind ennek a közeledő kvadrátnak az előhirnökei voltak. 

A Merkúr a tényszerű dolgokról szól, arról, amit a szemünkkel látunk, amit az érzékeinkkel érzünk. A Neptunusz pedig az, amit nem látunk - az intuíciónk, a képzeletünk és az álmok. Az álmok remek példái a Neptunusz működésének, amely a meglévő információkat egybefogja, és valami olyasmit kreál, ami korábban nem létezett.

Az álmok kuszák lehetnek, ezzel mindenki tisztában van. De mutathatnak tanulnivalókat is. Amit nappal nem tudtunk teljesen feldolgozni a tudatunkkal, éjszaka álom formájában felbukkan, hogy a felismerés más útjait találja meg. Sokszor az álmok adják meg a választ egy-egy kérdésre és segítenek döntések meghozatalában is. 

1_2.jpg

Amikor alszunk, azok a gondolatok, amelyek nem relevánsak, a tudatunk "pincéjébe" kerülnek, modern szóhasználattal élve olyan ez, mint amikor egy fájlt a felhőbe küldesz, ahonnan bármikor előveheted. A Neptunusz két fő témaköre: a képzelőerő - amely által új lehetőségeket teremthetsz fizikai síkon - és feloldása mindannak, amire már nincs szükség - ilyenek a korlátok. 

Összegezve: ennek a napfogyatkozásnak lesz némi merkúri és neptunuszi íze is, ami annyit jelent, hogy visszatérő (retrográd Merkúr) korlátaidat, hiedelmeidet, félelmeidet feloldhatod, immár véglegesen, és ennek most jött el az ideje.

Képek: saját (AstroSky program, 1), Pinterest (3), Jen's Fine Art (2)

 

süti beállítások módosítása