Asztrotitkok

Újhold az Ikrekben - 2021.06.10.

2021. június 08. - Jurancsik Eszter

Június 10-én, magyar idő szerint 12:53-kor lesz Újhold, az Ikrek jel 19°47'-én, amely egyben teljes napfogyatkozás is. Magyarországról is látható lesz az esemény, igaz csak innen nézve csak a napkorong csak egy kis részét takarja majd a Hold, és nem is sötétül el az égbolt úgy, mint az alábbi videón látható területeken:

 

Látható tehát, hogy főleg Észak-Amerikát, Dél-Amerika nyugati részét, Ausztráliát, Óceániát, Kelet-Ázsiát és Dél-Ázsia egy részét érinti az eklipsz. 

Míg a Hold fogyatkozásai főleg a belső világgal, a személyes érzésekkel állnak kapcsolatban, illetve mundán horoszkópban a néppel, addig a Nap fogyatkozásai a külvilágból érkező ingerekhez kötődnek, mundán asztrológiában a politikusokat, vezetőket mutatják. Hatásuk pedig nem azonnal érződik, hanem hosszú hónapok, sőt évek múlva - gondoljunk itt például az 1999-es teljes napfogyatkozásra, amely Magyarországról is látható volt.

A mostani Nap-fogyatkozást már napokkal ezelőtt érezhettük, feszültség, heves és kiszámíthatatlan hangulatváltások formájában - ez utóbbi amúgy sem áll messze az Ikrek jegytől, ha annak kevésbé harmonikus verziójával állunk szemben. Mármint, figyelj meg egy Ikrek-típusú embert, akinek képletében az Ikrek-Napot, Holdat vagy Aszcendenset sok kvadrát vagy szembenállás, esetleg kvinkunx éri. Az ilyen Ikrekhez kötődik az elméletgyártás, túlgondolás, a szavakkal való vagdalózás is. Alighanem 9-én és természetesen 10-én, a reggeli-délelőtti órákban fog ez a csúcspontra érni. Fokozódik a hatás, ha magánéleti, pénzügyi vagy munkahelyi gondok árnyékolnak körbe, vagy éppen beteg vagy. Nehéz kezelni. A napokban a saját bőrömön is megtapasztaltam.

radix_1_59.jpeg

Az Újhold képlete - 2021.06.10., 12:53

Ezeket hozhatja tehát személyes szinten, illetve azon horoszkópházadban, ahol az Ikrek 19. foka látható, érezhető főleg ez a hatás. Ugyanakkor az Újhold egy új kezdet is, tehát fókuszálj inkább arra, hogy friss lappal indíthatsz egy következő Hold-ciklust. 

A kapcsolódásra, kommunikációra koncentráló Ikrek Újholdja e területeken hozhat fennakadásokat, félreértéseket, veszekedéseket. A szerencse az, hogy mivel az Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr retrográd, nagy eséllyel nem végleges az istenhozzád, ha fasírtba kerülsz valakivel. A sok szar mellett, amit általában a Merkúr hátráló mozgása szokott a nyakunkba önteni, van tehát pozitívum is. Azonban, ha a vita alapját képező dolgok nincsenek megbeszélve, lerendezve, később ugyanúgy visszapattintja őket a Merkúr. Használjuk tehát jól a retrográd planéta energiáját. 

Globális szinten mit hozhat az égi jelenség?

solar-eclipse.jpeg

Nos, főleg a fentebb felsorolt országok lesznek leginkább érintettek, de az árnyék útja bizony éri Európát is. Az európai és az amerikai kontinens országainak vezetőire kiemelt figyelem irányul majd. Lehet, hogy nem azonnal. Lehet, hogy csak hosszú hónapok múlva nyer jelentést ez a napfogyatkozás - kiszámíthatatlan, mivel az Ikrek változó jel. A változó jel azonban mindenképp változásokat készít elő. A 22 évvel ezelőtti, Magyarországról is látható napfogyatkozás az Oroszlán jelben jött létre, az Oroszlán pedig fix jel, tehát lassabban fejtette ki hatását, és bizonyos tekintetben még most is ezt érezzük - ha ismered az Oroszlán és a Nap analógiáit, nem kell sokat magyaráznom... és lehettél akkoriban útkereső 14 éves (mint én), karriert építő harmincas vagy középkorú, ugyanúgy, mindenkire hatott, de leginkább a 2002 és a 2008 közötti időszak volt minden szempontból intenzív. 

Mindeközben mind a Nap, a Hold és a Merkúr is kvadrátot alkot a Neptunusszal. A Neptunusz az álom, a korlátok nélküliség, a feloldódás. A zavaros érzések, a meggondolatlanság, az érzelemkitörések mind-mind ennek a közeledő kvadrátnak az előhirnökei voltak. 

A Merkúr a tényszerű dolgokról szól, arról, amit a szemünkkel látunk, amit az érzékeinkkel érzünk. A Neptunusz pedig az, amit nem látunk - az intuíciónk, a képzeletünk és az álmok. Az álmok remek példái a Neptunusz működésének, amely a meglévő információkat egybefogja, és valami olyasmit kreál, ami korábban nem létezett.

Az álmok kuszák lehetnek, ezzel mindenki tisztában van. De mutathatnak tanulnivalókat is. Amit nappal nem tudtunk teljesen feldolgozni a tudatunkkal, éjszaka álom formájában felbukkan, hogy a felismerés más útjait találja meg. Sokszor az álmok adják meg a választ egy-egy kérdésre és segítenek döntések meghozatalában is. 

1_2.jpg

Amikor alszunk, azok a gondolatok, amelyek nem relevánsak, a tudatunk "pincéjébe" kerülnek, modern szóhasználattal élve olyan ez, mint amikor egy fájlt a felhőbe küldesz, ahonnan bármikor előveheted. A Neptunusz két fő témaköre: a képzelőerő - amely által új lehetőségeket teremthetsz fizikai síkon - és feloldása mindannak, amire már nincs szükség - ilyenek a korlátok. 

Összegezve: ennek a napfogyatkozásnak lesz némi merkúri és neptunuszi íze is, ami annyit jelent, hogy visszatérő (retrográd Merkúr) korlátaidat, hiedelmeidet, félelmeidet feloldhatod, immár véglegesen, és ennek most jött el az ideje.

Képek: saját (AstroSky program, 1), Pinterest (3), Jen's Fine Art (2)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8516586158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása