Asztrotitkok

Fényszögek és retrográd Plútó - 2021.05.01.-2021.05.03.

2021. május 01. - Jurancsik Eszter

Április 27-ével váltott retrográd mozgásba a Bakban járó Plútó, amely időszak október 6-ig tart majd. Önmagában a Plútó egy semleges bolygó, de az áthaladásaiból származó dolgok tartósak, maradandóak. Uralt jegye, a Skorpió sem szereti a fél-megoldásokat, így ez a bolygó sem. Figyeld meg, melyik horoszkópházad felett halad éppen, ott hoz változásokat. Retrográddá válásával visszadob olyan témákat, amelyek kapcsolódnak az adott ház témáihoz, illetve a Skorpió jelben kezdődő házad témáihoz. A két terület által képviselt dolgok valamelyest kötődnek is egymáshoz az elkövetkező öt hónapban. De az biztos, hogy generációs égitestként hatással lesz a világ vezetőire, a világon tapasztalható koronavírus-járványra is. Nem véletlen, hogy egyes országokban, ahol sok ember él (Plútó=tömegek!), ismét berobbant a járvány, gondoljunk csak Indiára. Tavaly is elég kétségbeejtő volt a helyzet arrafelé, most a Plútó ezt ismét felturbózta. Ráadásul India Bak jegyű ország. Persze máshol is berobbant a vírus újabb "hulláma", illetve a pénteki Pfizer-oltásra özönlő tömegek is kiválóan megmutatták e kicsi, ám komoly erővel bíró planéta működését. Jó hír viszont, hogy miután ősszel elindul előre, már eléri a jel 25. fokát, amely egy kicsit enyhít ezeken a hatásokon, és talán már nem lesznek ekkora visszaesések e kérdésben.

Április 30-ával vált egzakttá a Bikában a Nap és az Uránusz együttállása, amely egyrészt mutatja, hogy bizonyos számú beoltott ember elérésével a kormány újabb lazításokat vezetett be, személyes szinten pedig a rugalmas gondolkodást erősíti, valamint az új, innovatív megoldások felé terel minket. 

Szintén e napon a Bika-Merkúr és a Halak-Neptunusz szextilje is bepontosodott, amely még 3-ig aktív, és kedvez a művészi ambícióknak, a spirituális irodalom tanulmányozásának is. Hallgassunk megérzéseinkre.

Május 2-án a Nap/Szaturnusz kvadrát több kötelezettséget is előkészít, esetleg kisebb nehézségekkel érkező feladatokat kapunk. Ez hajlamosíthat minket a kétségbeesésre, ám maradjunk kitartóak, a hatás május 11-ig aktív, bírjuk ki. Végezzük el a határidős feladatokat, különösen pénzügyi területeken. 

radix_1_50.jpeg

Ugyanekkor a Merkúr/Jupiter kvadrátja is bepontosodik. Szeretnénk kifejezésre juttatni gondolatainkat, minél több emberrel megosztani őket, ám ezek másokra erőszakolása, tukmálása nem járható út. Esetleg irreális elvárásokat támaszthatunk magunkkal vagy környezetünkkel szemben. Szétszórtság és figyelmetlenség jelentkezhet, figyeljünk oda nagyon munkánkra, legyünk körültekintőek a közlekedésben is. Május 7-ig aktív az aspektus.

Némi könnyítésként érkezik 3-án egy Vénusz/Neptunusz szextil, amely a párkapcsolatokat, házasságokat hivatott harmonizálni és örömet csempészni a mindennapokba. Használjuk tehát ezeket az energiákat, de ha egyedül vagy, az sem baj. Új hobbikat, érdekes tevékenységeket találhatsz. Nézz filmeket, csinosítsd a környezeted, rakj rendet, találkozz a barátaiddal. Szintén május 7-ig aktív a hatás. 

A Hold 2-án a Szaturnusszal, 3-án a Jupiterrel találkozik a Vízöntőben. Előbbi kissé szaturnikus, komor hangulatra hajlamosít, de szerencsére ez nem sokáig tart. E nap a Hold 16:37 és 21:30 között üresjáratos. Utóbbi fényszög a lelki erőket mozgósítja, előtérbe tolva a barátokkal töltött idő igényét. 

Fényszögek és Skorpió-Telihold - 2021.04.26.-2021.04.27.

Több fényszög is aktívvá vált a napokban. A Merkúr és a Vénusz május 9-ig együtt halad a Bikában, amely kedvező a szerelmi kapcsolatokban felmerült kommunikációs gondok áthidalására, a nézetkülönbségek elsimítására, a minőségi, együtt töltött időnek. Ugyanakkor pénzügyi kérdésekben is sikert hozhat: olyan helyekről érkezhet segítség, tanács, ahonnan nem is vártuk volna. Érdemes ezekre a tanácsokra most hallgatni.

A Merkúr-Szaturnusz kvadrát a szellemi munka tekintetében arra int, hogy az esetleges félreértéseket, különösen, ha az barátokkal kapcsolatos, ne vagdalódzással akarjuk megoldani. Higgadt hangnemben üljünk le az érintettekkel beszélgetni, eképpen elérhető a kompromisszum és egy olyan megoldás, amely mindenki számára kedvező. Fontos tárgyalásokban, üzleti ügyekben, ha nem boldogulunk, kérjünk tanácsot szakembertől, és olvassunk el minden szerződést alaposan, mielőtt aláírjuk. Hajlamossá válhatunk kicsit sötéten látni a történéseket, de e fényszög szerencsére csak két napig aktív már. Szorítsd össze a fogad, minden szarnak van vége. :)

Aktív még a Vénusz-Szaturnusz kvadrát, amely segíthet kibeszélni a párkapcsolati, házassági gondokat, friss energiáknak adva ezzel teret, május 1-ig aktív ez az aspektus.

27-én, 05:31-kor Skorpió-Telihold várható, a jel 7. fokán. A Holddal nemcsak a Bikában haladó Nap, de az Uránusz is szemben áll ekkor, és ez kicsit felkorbácsolhatja a kedélyeket. Ehhez adjuk hozzá, hogy a Vízöntő-Szaturnusz kvadrátot képez mind a Nappal, mind a Holddal, mind az Uránusszal. Aktív lelki munka vár tehát ránk, amelyet nem kerülhetünk el. Homokba dughatjuk a fejünket, de ha ezt megtesszük, a seggünk annál sebezhetőbbé válik, ezt ne feledjük.

radix_1_49.jpeg

A Telihold képlete - 2021.04.27., 05:31

Valami lezárul, végérvényesen és visszavonhatatlanul. A Telihold a lezárás fázisa, a Skorpió a halál, valaminek az elmúlása. Azon horoszkópházadban, amelyben a Skorpió 7. foka látható, valami lezárul, egyúttal egy másik is kinyílik. Az érzelmek hihetetlen, vulkanikus erővel törhetnek felszínre, amelyek kontrollálása igencsak nehézkes lehet, hiszen e szenvedélyes, elmélyült jegyben a Hold olyanná válik, mint egy gejzír. A Hold a Rák jel uralkodó égiteste, a Rák pedig a víz legtermészetesebb állapota, a folyó víz. A Skorpió a fagyott víz, ám a fagyott víz alatt ott a kitörni vágyó gejzír. És ez most ki is törhet. Fizikaórán is megtanultuk, mi az a termikus kölcsönhatás. Ha egy melegebb dolog érintkezik egy hidegebbel, energiacsere történik - átveszik egymás hőmérsékletét. A Skorpióban álló Hold teljes egészében érintkezik ezzel a jeges felülettel - és azt szét is robbantja. 

74637275_sizh0lsc.jpg

Lehetséges-e ezt kontroll alatt tartani? Aligha. Vagy legalábbis nehezen. Adjuk ki ami kikívánkozik, de ha nem muszáj, ne sérüljön más ember. Ne lepődjünk meg, ha ezt a Teliholdat gyomorfájás, hányinger, hányás, megmagyarázhatatlan hangulatváltások, menstruáló nőknél erősebb görcsök kísérik - szervi szinten ugyanis a Hold többek közt a gyomrot és a méhet uralja.

 

süti beállítások módosítása