Asztrotitkok

Merkúr a Nyilasban - 2021.11.24.

2021. november 23. - Jurancsik Eszter

November 24-én, 16:36-kor a Merkúr a tüzes Nyilasba lép, így beéri a Napot. A Merkúr ebben a jelben a hagyományos asztrológia szerint esésben van, ám így is a javunkra fordíthatjuk a dolgot. 

A jupiteri uralom alá kerülő bolygó gondolatok, ötletek tárházát fedi fel. Rengeteg ötletünk születhet ebben az időszakban (december 13-ig tartózkodik itt a Merkúr), a hosszútávú célok tervezgetésére remek periódus. A gyakorlatiasság kicsit nehézkes, de az ekkortájt születő ötleteket, elképzeléseket jegyezzük meg, írjuk le, később, ha a Merkúr decemberben átlép a Bakba, már a fizikai síkra is lehozhatók, megvalósíthatók. 

ahr0cdovl3d3dy5zcgfjzs5jb20vaw1hz2vzl2kvmdawlza0my8zmjgvb3jpz2luywwvyxjvdw5klwetc3rhci1zexn0zw0tmtkymc5qcgc.jpg

Az optimista szemléletmód és lelkesedés magasra törhet, a lényeg, hogy tartsunk is ki az elképzelések mellett. A Bak-Merkúr később pedig megmutatja, hogy mely ötletek életképesek. A dolgok filozofikus megközelítése is előtérbe kerülhet, és töltsünk annyi időt barátainkkal, amennyit csak lehet - ez is oldja a koronavírus-helyzet miatt sokakban lévő feszült, frusztrált érzéseket.

Az indiai rendszerben a Merkúr ekkor az Anurádha nevű holdházban tartózkodik. Itt a Merkúr a múlt dolgaitól való megszabadulásra bíztat minket - vonatozhat ez gondolkodásmódra, szokásokra, mintákra, különösen a gyerekkort, az otthont illetően. 

Együtt áll ekkor a Toliman csillaggal is (alpha Centauri), amely Vénusz/Jupiter-természettel rendelkezik. A csillag a Merkúr intellektusát turbózza fel, plusz segíti az üzleti ügyeket, a karrier területét és, ám vigyázat: ha csapongóvá, kapkodóvá, türelmetlenné válunk, késleltetjük ezeket a sikereket.

A Hold 24-én 06:46 és 16:58 között üresjáratos a Rákban, nem ajánlatos ekkor új projektet indítani, foglalkozzunk a már megkezdett dolgokkal. 16:58-kor belép az Oroszlánba, és egészen november 26-a, 17:23-ig itt halad. Az Oroszlán-Hold szintén lelkesedést ad, plusz a jel fix jellegének köszönhetően kitartást is.  Érzékeny szervek: szív, gerinc, aorta, hát. Ajánlatos kerülni a túlzott koffeinfogyasztást, a hátfájósoknak a nehéz dolgok emelését. Akik szívpanaszokkal küzdenek, fogyaszthatnak galagonya-vagy csipkebogyóteát. Különösen akkor hatásosak ezek a gyógynövények, ha a szívpanaszok a stresszből erednek, a galagonya az idegrendszert is nyugtatja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5316762696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása