Asztrotitkok

Fényszögek és Oroszlán-Telihold - 2021.01.26.-2021.01.28.

2021. január 26. - Jurancsik Eszter

Január 26-án válik egzakttá a Vízöntő-Nap és a Bika-Uránusz kvadrátja. Eredeti és remek ötleteink születnek, bele lehet kezdeni a megvalósításukba, de kapkodás nélkül. Nehezen értjük meg barátaink, ismerőseink viselkedését, megnyilvánulásait is, ennek ellenére a vitákat generáló, követelőző viselkedést kerüljük. Az idegi feszültség gyakran sarkallhatja az embert hirtelen, meggondolatlan cselekvésre, amelynek egyik következménye lehet baleset, vagy veszekedés, harag másokkal. Bár rohadt nehéz lehet most megálljt parancsolni az indulatoknak, ha nem akarunk tartós mosolyszünetet másokkal, érdemes disztingválni. A nemtetszést kulturált formában is kifejezésre lehet juttatni. 

Mindeközben a Bika-Mars és a Vízöntő-Jupiter kvadrátja is aktív, hasonlókra figyelmeztet, mint a fenti fényszög, kiegészítve azzal, hogy ne vállaljuk túl magunkat, így elkerülhetjük energiáink szétforgácsolódását.

radix_1_30.jpeg

28-án, 20:15-kor pedig Oroszlán-Telihold lesz. Most láthatod meg igazán, ki is vagy Te valójában. Valóban a saját utadat járod? Nem bújsz egy társadalmilag elfogadott maszk mögé, csak azért, mert félsz attól, hogy a társadalom kivet a perifériára, ha vállalod a saját érzéseidet, elveidet? Lelked mélyén feltetted Magadnak a kérdést, miszerint valóban őszinte vagy Magaddal? A Vízöntő jel, ahonnan a Nap megvilágítja a Holdat, két bolygóhoz kapcsolódik: a Szaturnuszhoz és az Uránuszhoz. A Szaturnuszról tudjuk, hogy csak az időtálló értékeket, minőségeket menti át a későbbi szakaszokba. Az Uránusz pedig a sokszor említett zsenialitás és újítás mellett az egy-ségben látás elvét hordozza magában. Generációkra van hatással, így a fenti téma most kollektív érvényességű. A Telihold létrejöttének pillanatában a (csillagképi értelemben a Rákban látható) Messier 44 nevű nyílthalmazzal áll együtt, latin neve a Praesepe, amely méhkast jelent. A kimeríthetetlen ötletek halmaza ez, amelyek később gyakorlatiassággal -a Teliholdat követő 3 napban, amikor a Hold már a Szűz jelben halad, kivitelezhetővé válnak. 

Szintén e napon a Vénusz együtt áll a Plútóval a Bakban. A szerelmi kapcsolatokba visszatér a szenvedély, akinek nincs párja, az elkövetkező napokban nagyobb eséllyel ismerhet meg valakit, akivel kölcsönös érdeklődést mutatnak egymás iránt. Meghittség, a problémák megbeszélése és a nyugalom lesznek a főszerepben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316404042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása