Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold az Ikrekben - 2020.11.27.-2020.11.30.

2020. november 26. - Jurancsik Eszter

November 27-én, pénteken a Skorpió-Merkúr és a Bak-Plútó szextilje segít hatékonyabbá válni kommunikációnkban és a munka területén is. Láthatóvá válnak az esetleges problémák gyökerei is, így a megoldás is egyértelművé válik. Mindez segít oldani a szorongást, a félelmeket, hiszen tudjuk, merre menjünk tovább.

Szintén ezen a napon pontosodik be a Skorpió-Vénusz és a Bika-Uránusz oppozíciója, azaz poláris fényszöge. Mind a szerelemben, mind a pénzügyekben ajánlatos kerülni a hirtelen döntéseket az aspektus végéig, amely december 3-án esedékes. 

November 28-án Merkúr/Jupiter szextil látható, amely felerősíti az intellektuális vonalat. Mély beszélgetésekre alkalmas nap, mondjuk ki bátran, amit gondolunk, így tisztázhatóvá válnak a kommunikációs zavarok, illetve a későbbiek folyamán elkerülhetők.

Nap/Uránusz kvinkunx lesz november 29-én, a Nyilas és a Bika jegyek érintettségével. A kvinkunx két, rendkívül nehezen összeegyeztethető témát jelöl. Erős vágy lehet úrrá rajtunk, hogy egyedi, különc módon fejezzük ki magunkat.

 egyediseg.png

Ha így teszel, számolnod kell azzal, hogy valakiknek esetleg ez nem fog tetszeni, és ennek hangot is adnak. A legjobb, amit ez esetben tehetsz, hogy leszarod az ilyen véleményeket. Bármi, ami hirtelen hagyja el a testet ezekben a napokban (november 29. - december 4.), normális, ezeket a folyamatokat az Uránusz irányítja: hányás, hasmenés, prüszkölés, köhögés, de még a pattanások is. Ne nyomd el a hányingert, ne vegyél be széntablettát, ne púderezd le a pattanásokat. Most a hiszti is legális. Ha mindezeket visszafojtod magadba, az idegeid nem biztos, hogy bírni fogják és totál kikészülsz. Rosszabb esetben kisebb balesetek, sérülések is figyelmeztethetnek arra, hogy nem vagy köteles eltűrni a személyed elleni támadásokat. Hagyjuk már ezt a "tartsd oda a másik arcodat", és a "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" kezdetű faszságokat. Jogod van megvédeni Magad. Ennyi.

30-án a Merkúr a Szaturnusszal alkot szextilt. A fenti hatásokat enyhíti, hogy dolgunk is akad bőven, amelyek odafigyelést igényelnek. A folyamatban lévő ügyeket, különösen a hivatalos ügyeket most érdemes rendezni. Jó tanácsokat kaphatunk, amelyek előrébb vihetnek minket.

Szintén ezen a napon Ikrek-Teliholdunk lesz, a jegy 8. fokán. Valami lezárul, és akármi is az, most kellő intelligenciával kezelhetjük.

radix_1_22.jpeg

A november 30-i Telihold képlete

Közeli rokonokkal, testvérekkel, szerződésekkel, tanulmányokkal kapcsolatos dolgokat láthatunk meg, olyanokat, amelyek eddig rejtve voltak, így tisztábbak lesznek a dolgok és a folyamatok körülöttünk. Mivel az égbolton a Bika csillagkép Tejútra néző szemeinél látható ekkor a Hold, és ez segít felismerni a gyakorlatban is működő, életképes dolgokat. A személyes képletedben azt a házat kell nézned, ahová az Ikrek jel 8. foka esik. Ott ugyanis fokozottan érvényes ez a hatás.

Fényszögek - 2020.11.25.-2020.11.26.

Aktív a Skorpió-Merkúr és a Halak-Neptunusz trigonja. Megérzéseink a szokásosnál erősebbé válhatnak, de művészi énünknek is kedvez a fényszög. A Skorpió-Merkúr elmélyült gondolatai összekapcsolódnak a magasabb megértéssel, a Halak-Neptunusszal, lehetségesek olyan élmények, amikor azt érezzük: valami láthatatlan erő segít bennünket. Használjuk ki ezeket az energiákat, meditálás, jóga vagy a művészetek segítségével.

25-én pontosodik be a Skorpió-Vénusz és a Kos-Chiron kvinkunx fényszöge. Feszült fényszög, és bár főként a karmaasztrológiában használatos, de úgy érzem, muszáj írnom róla. Távolsága 150°, olyan lehetőségekre mutat rá, melyek konfliktusokat okoznak, és melyek megvalósítása csak nehezen, kompromisszumok árán valósítható meg. 

radix_1_21.jpeg

Olyan területeket, képességeket kapcsol össze a kvinkunx, melyek alapból rendkívül nehezen összeegyeztethetőek, hiszen kapcsolatuk karmikus alapú, nem függ össze a polaritással vagy az elemekkel, így összekötésük hatalmas energia-befektetést és erőfeszítést igényel. Ha meg sem próbálunk ezen a feladaton dolgozni, az így termelődő belső feszültségek beteggé tehetnek. A legfőbb dolog, amit tudatosítanunk kell ezen aspektus kapcsán: szeressük a másikat, de ne tőle függjön az önértékelésünk, ne akarjunk állandóan visszacsatolást várni. Az önbizalom nem a másiktól kell, hogy érkezzen. Mivel e fényszög betegség-jelölő is lehet, az előbb említett problémák elhanyagolása gyulladásos állapotokat idézhet elő a fej (arcüreg, fülek, szemek, orr) és a nemi szervek és a nemi mirigyek területén. 

Ugyanakkor mindezek feloldásában segít a 26-án esedékes Nap/Chiron trigon. A Nyilas-Nap derűlátásával, optimizmusával és filozofikus adottságaival segít ezen kérdéseket megválaszolni és egy magasabb szintű perspektíva felé terelni minket. Ez az aspektus segít tisztába kerülni önmagunkkal és azzal, hogy mit is szeretnénk igazából. A karmikus sebek pedig elkezdenek begyógyulni - de ne kapard fel újra. Ha megfigyelted, a Skorpió-Nap ideje alatt ez gyakran előfordult, különösen október utolsó napjaiban. Most az elvakart sebek végre gyógyulnak.

süti beállítások módosítása