Asztrotitkok

Fényszögek - 2020.11.25.-2020.11.26.

2020. november 25. - Jurancsik Eszter

Aktív a Skorpió-Merkúr és a Halak-Neptunusz trigonja. Megérzéseink a szokásosnál erősebbé válhatnak, de művészi énünknek is kedvez a fényszög. A Skorpió-Merkúr elmélyült gondolatai összekapcsolódnak a magasabb megértéssel, a Halak-Neptunusszal, lehetségesek olyan élmények, amikor azt érezzük: valami láthatatlan erő segít bennünket. Használjuk ki ezeket az energiákat, meditálás, jóga vagy a művészetek segítségével.

25-én pontosodik be a Skorpió-Vénusz és a Kos-Chiron kvinkunx fényszöge. Feszült fényszög, és bár főként a karmaasztrológiában használatos, de úgy érzem, muszáj írnom róla. Távolsága 150°, olyan lehetőségekre mutat rá, melyek konfliktusokat okoznak, és melyek megvalósítása csak nehezen, kompromisszumok árán valósítható meg. 

radix_1_21.jpeg

Olyan területeket, képességeket kapcsol össze a kvinkunx, melyek alapból rendkívül nehezen összeegyeztethetőek, hiszen kapcsolatuk karmikus alapú, nem függ össze a polaritással vagy az elemekkel, így összekötésük hatalmas energia-befektetést és erőfeszítést igényel. Ha meg sem próbálunk ezen a feladaton dolgozni, az így termelődő belső feszültségek beteggé tehetnek. A legfőbb dolog, amit tudatosítanunk kell ezen aspektus kapcsán: szeressük a másikat, de ne tőle függjön az önértékelésünk, ne akarjunk állandóan visszacsatolást várni. Az önbizalom nem a másiktól kell, hogy érkezzen. Mivel e fényszög betegség-jelölő is lehet, az előbb említett problémák elhanyagolása gyulladásos állapotokat idézhet elő a fej (arcüreg, fülek, szemek, orr) és a nemi szervek és a nemi mirigyek területén. 

Ugyanakkor mindezek feloldásában segít a 26-án esedékes Nap/Chiron trigon. A Nyilas-Nap derűlátásával, optimizmusával és filozofikus adottságaival segít ezen kérdéseket megválaszolni és egy magasabb szintű perspektíva felé terelni minket. Ez az aspektus segít tisztába kerülni önmagunkkal és azzal, hogy mit is szeretnénk igazából. A karmikus sebek pedig elkezdenek begyógyulni - de ne kapard fel újra. Ha megfigyelted, a Skorpió-Nap ideje alatt ez gyakran előfordult, különösen október utolsó napjaiban. Most az elvakart sebek végre gyógyulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3416300660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása