Asztrotitkok

Fényszögek, Mars direkt és Újhold a Skorpióban/2020.11.14.-2020.11.15.

2020. november 13. - Jurancsik Eszter

November 14.-én, szombaton, 01:36-kor vált irányt a Mars, szeptember óta tartó retrográd mozgásából elindul előre. Eddig is többször írtam, ha egy égitest előre indul, hatalmas energiákat szabadít fel, amelyek a születéshez, teremtéshez hasonlatosak. A Mars egyébként is a tűz, a vér megtestesítője, így igen intenzíven fogja éreztetni az irányváltást, főleg azon életterületed kapcsán, ahol irányt vált, azaz amelyik horoszkópházad felett tranzitál éppen. Lehetőség adódik a tiszta lappal újrakezdésre, a teljes letisztulásra. E területen úgymond kapunk egy második esélyt, és ezt jó lesz, ha nem csesszük el, hiszen a Mars kb. kétévente tér vissza ugyanabba a jegybe.

szo.jpeg

Szerencsére a Cet csillagkép -amely felett a Mars látható jelenleg- ismét segít tiszta fejjel gondolkodni.

A Mars 2021. január 7-én hagyja el végleg a Kos jegyét, addig mindent érdemes letisztázni, egyenesbe rakni azon életterületeiden, amelyek kapcsolódnak a Koshoz, illetve a Marshoz: 

- amely horoszkópház felett a Mars vonul és

- amely horoszkópházadban a Mars áll a radixodban.

Nyomd tehát a gázpedált, és tisztázz mindent ezeken a területeken.

Szintén ezen a napon pontosodik be a Skorpió Nap/Bak Plútó szextilje. Az akaraterő megsokszorozódik, akárcsak a regenerációs képesség. Rendkívül erőteljes okkult energia áll rendelkezésünkre, használjuk ezt. Különösen az elengedés és gyógyulás témák mágiái alkalmazhatók sikerrel. 

A Hold ráadásul a Skorpió jegyében halad egész nap, fázisa az úgynevezett balzsamos Hold, amely az Újhold előtti utolsó fázis, amely szintén komoly energialöketet ad.

November 15-én, vasárnap, 06:07-kor Újhold születik a Skorpió jel 23. fokán, az égbolton a Mérleg csillagkép két serpenyőt tartó rúdjánál. Az Újhold az elindulás, a kezdetek, egy új Hold-ciklus.

th.jpeg

A Skorpió jegyében különösen nagy lelki erővel vértez fel minket, nagyobb hatásfokkal működik a meditáció, különösen, ha a délelőtti órákban tesszük. 12:13-tól a Hold üresjárata miatt inkább a pihenésé legyen a főszerep, csak a legfontosabb dolgokat végezzük el, minden mással, amihez komoly energia kell, érdemes várni délután 5 óráig, amikor a Hold átlép a Nyilasba.

 

Fényszögek - 2020.11.10.-2020.11.13.

A napokban vált egzakttá a Mérleg-Merkúr és a Bak-Szaturnusz kvadrátja, amely még egy-két napig érezteti a hatását. Az alaposságra való törekvés jellemző lehet, ugyanakkor nem érdemes túlzottan belemerülni a felesleges részletekbe - így elkerülhetjük a káoszt.

Ugyanígy most aktiválódott a Jupiter és a Szaturnusz együttállása a Bakban. Ebből már kaptunk egy kis ízelítőt tavasszal, egészen pontosan áprilisban. Most újra egyesíti erejét a kiterjedés és a radikális változások. Tegnap jelentette be az országvezetés, miszerint a koronavírus miatt újra szigorításokat vezetnek be, amelyekben igen sok dolog idézi a tavaszi karantént, amikor a két bolygó együtt állt. De mit is írtunk akkor erről az aspektusról...? Idézek:

"Azon hatalmak, amelyek harácsolás, mások kizsákmányolása által kerültek jó pozícióba, bukni fognak. A szaturnuszi befolyás alá került Plútó egyik pillanatról a másikra, villámcsapás-szerűen rombolja le ezeket a hatalmakat, és ami a helyére kerül, mindenki számára előnyösebb lesz. (...) A Jupiter-Plútó összefogása pedig gondoskodik arról is, hogy amit eddig elhallgattak, az napvilágra kerüljön és minden egyes ember megtudja az Igazságot - ez ugyanis minden embernek joga! Rengeteg botránynak lehetünk majd szem-és fültanúi: a korrupció elbukik, fejek fognak hullani. Olyan fejek, amelyek orrukat túl magasan hordják. És akiknek a kezében emberéletek vannak. Akik gátlástalanul áttapostak a gyengéken, a védteleneken. Mindenki fizetni fog, a számlát benyújtják. (...) A régi rendnek vége, game over. Ezt kiválóan felvezette a koronavírus, amelyet a Plútó szabadított a világra. Tessék, itt van a változás, amit mindig emlegettünk..."

Ezt követően mind a Jupiter, mind a Plútó végzett retrográd mozgást, azaz húzták a dolgot, mint a rétestésztát (nem pont a bolygókra gondoltam...olvass a sorok között...)

Azonban most némileg más lesz a helyzet.

radix_1_20.jpeg

Tavasz végén felszabadultunk a bezártság alól, élvezhettük a nyarat, igaz a koncertek, fesztiválok elmaradtak. Ahogy szeptembert mutatott a naptár, ismét jött a vészjelzés, a pánik, a félelem. Úgy tűnik, nyáron a vírus is nyaralt. :D Szeptember óta emelkedő tendenciát mutat a fertőzések száma, elkezdődött a szezonális influenza, nátha időszaka is, hovatovább már a sima náthával orvoshoz fordulókat is simán koronavírusosnak kiáltottak ki. E cikk publikálásáig hazánkban a fertőzöttek száma 114.778 főnél jár, volt nap, hogy 5000 embernél találtak vírust.

A mostani Jupiter/Szaturnusz együttállás azonban kicsit más. December 17-én a Szaturnusz átlép a Vízöntőbe, immár véglegesen, majd 20-án a Jupiter is követi. így a "járványt" kirobbantó Plútó egyedül marad a Bakban. Mi lesz? Mi lesz...? Az lesz, hogy Karácsony előtt hirtelen visszavesznek a szigorításokból, hiszen a fogyasztói társadalmat ki kell szolgálni, még az is lehet, hogy bejelentik a vírus ellenszerét, és elkezdenek tömegesen embereket vakcinázni, és úgy "eltűnik" a vírus, ahogyan jött tavaly. És a Vízöntő, mint az előrehaladás jegye, kiválóan összekapcsolható a fenti elmélettel. Mint ahogyan azzal is, hogy az emberek többsége nem fogja hagyni, hogy egy báb legyen az aktuális kormány kezében. Teljesen mindegy, ki ül a bársonyszékben!!! Nem kell ehhez sem jobb-sem baloldalinak lenni!

Ha az égboltot nézzük, a két bolygó jegyváltásakor a Nyilas és a Bak csillagképek átfedésében lesz látható - a múltból tanulva egy élhetőbb, biztonságosabb jövőt akar az emberek nagy része, különös tekintettel azokra, akik a szolgáltatásban dolgoznak. 

Ez persze csak az én meglátásom.

Az elkövetkező napok feszkóját enyhíti egy kicsit a Skorpió-Nap és a Halak-Neptunusz trigonja. A fentiek és még más történések mélyebb megértésének lehetősége adott lesz, csak figyeljük a jeleket. Foglalkozzunk neptunuszi művészetekkel, zenével, vizuális művészettel, nézzük meg a kedvenc filmünket, sorozatunkat újra meg újra és ragadjuk meg a spirituális vonalat belőle. A Nap most érte el a Mérleg csillagképet, így a harmóniateremtés is kiemelt szerepet kap. 

November 15-ig jelen van a Mérleg-Vénusz és a Kos-Mars szembenállása is. Társunkkal való konfliktusaink rendezése a legegyszerűbb módon diplomáciával mehet végbe, remek alkalom a szőnyeg alá söpört problémák megoldására és a szexuális igények összehangolására.

 

 

süti beállítások módosítása