Asztrotitkok

Nyers erő: Mars a Kosban - 2020.06.28.

2020. június 25. - Jurancsik Eszter

28-án, vasárnap reggel 3:45-kor a Mars saját jegyébe, a Kosba lép. Az égen vörös bolygószomszédunkat a Cet csillagképben láthatjuk, a Diphda (Beta Ceti) nevű, szaturnuszi típusú csillag alatt, amely a Cethez tartozik. 

ruling-planets-weekly-aries-banner.jpg

A tüzes bolygó belépése saját jegyébe egy teljesen új minőséget hoz magával, a Kos pedig, mint a kezdet szimbóluma, lehetőséget ad az önlegyőzés egy újabb fejezetére. A tavalyi év is nagyrészt erről szólt, most pedig újabb lehetőség érkezik a szintlépésre. Lehet, hogy olyan témával találkozol, amelyben csak egyedül tudsz küzdeni, külső segítség nem érkezik. Ez viszont az önismeret egy útja lehet, amely újabb érdekes, hasznos felismeréseket tartogat. A Cet a belső megtisztító jellegű folyamatokat szimbolizálja – e csillagkép felett fog elvándorolni a Mars, s lehetőséget ad önmagunk és terveink tisztázására.

cet.jpg

Most dől el, mint is szeretnél valójában, s miért érdemes küzdeni. Akár egy múltból felbukkanó dolog is lehet, csak éppen új köntösben, ezt jelzi a Visszaúszó Hal erőtere, amely felett látható a Pegazus, vagyis egy nagy ugrással, félelmedet legyőzve még az elveszettnek hitt lehetőségek is újra megláthatók lesznek. A Diphda csillag, amely felett a Mars jegyváltásakor tartózkodik, szaturnuszi jellegével a fegyelmet és a kitartást is rendelkezésünkre bocsátja, a betegségek legyőzésében (amelyek -mint tudjuk- MINDIG a lelki bajok kivetülései) is rengeteg erő áll rendelkezésünkre.

Akár egy évek óta húzódó egészségi gondot is letudhatsz, ha megérted a kiváltó okokat. Fizikális problémáid mögött -különösen, ha gyulladásos panaszok- akár egy magzati vagy csecsemőkori traumatikus élmény is rejtőzhet, ám ezt felszínre hozva, “újra-élve” majd elengedve a fizikai bajok is gyógyíthatóvá válnak. 

A Kosban járó Mars maximális lelkességet és tetterőt hordoz magában -az erő pedig fizikai és lelki szinten is értendő. Rengeteg energiatartalékkal lát el bennünket, ám ezt érdemes okosan beosztani és nem szétégetni.

Az indiai rendszer szerint a Mars az Uttara Bhadra, Szaturnusz-jellegű holdházban látható jegyváltása idején. E holdházban a Mars szembesít minket a karmikus feladatokkal, felismerhetjük korlátozó hitrendszereinket, ám a kellő bátorságot is megkapjuk ezek ledöntéséhez. 

warrior-girl-asian-red-dress-sword-water-retro-style_1920x1200.jpg

A kínai rendszerben a 13. holdházban történik meg a jegyváltás, amelynek neve Shí. E terület ura a Scheat állócsillag, amely a Pegazus csillagképben látszik, és amely a Mars felett ragyog a jegyváltás idején. A hirtelen, indulatból tüzelést kerülni kell kapcsolatainkban, ezt az energiát inkább önmagunk építésébe ajánlott invesztálni. Áldozathozatalt is mutat, amely azonban többszörösen térül meg. Érdemes kivárni. 

Az arab rendszer szerint a 26. holdház érintett, amely az Al Fargh al Mudkin nevet viseli, amely múzsaként értelmezhető. Rengeteg ihlet, ötlet születik a Kos-Mars ideje alatt, ráadásul a bolygó sokáig tartózkodik majd e jegyben, hiszen retrográd is lesz (erről később írok), minden ötletet jegyezzünk fel, később profitálhatunk belőlük. A régi, már nem működő struktúrák lerombolására hívja fel a figyelmet ez a terület, ideje megszabadulni minden ilyen minőségtől, illetve a gyógyítás egyik területe is. 

Áldás!

Képek: Pinterest (1, 3) és saját (2 - Stellarium program screenshot)

Vénusz: újra előre! - 2020.06.25.

25-én, azaz csütörtökön a Vénusz újra előre indul az Ikrek jel 5. fokán, az égbolton a Bika csillagkép Tejútra néző szemeinél, alatta az Eridanus folyó egyik kanyarulata ragyog. 

Amikor egy bolygó elindul előre, hatalmas energiákat szabadít fel, amelyek a tűz elemhez és a szülés, születés, teremtés energetikájához hasonlatosak. S hogy mi születik a Vénusz irányváltásának köszönhetően?

A Vénusz a szerelem, az életöröm, a művészetek és az anyagiak égiteste. Az elmúlt napok a stacioner időszakot képezték, sokunkban összegzés ment végbe, számot vetettünk az elmúlt hetek-napok történéseivel és érzéseivel. Szerelmi élet tekintetében sokunkban felszínre kerültek azon tulajdonságok, amelyekkel kapcsolatban elengedhetetlen a változtatás ahhoz, hogy kapcsolataink harmonikusabbá váljanak. Nem a másikat kell megváltoztatni. Magunkat! 

db220e191afd84fc798e5952ad6f441c.jpg

Társad viselkedése valójában a Te kevésbé előnyös oldalad működésére hívja fel a figyelmet, vagyis voltaképpen egy önismereti tanfolyam részesei lehettünk az elmúlt időszakban, még ha ezt viták is tarkították. Az Ikrekben retrográd Vénusz erre vezetett rá Téged, most pedig, hogy tisztába kerültél módosítandó viselkedésmintáiddal, reakcióiddal, a direktbe váltó égitest ennek átalakítása felé visz Téged. Előbb-utóbb Magad mögött hagyod a káros mintáidat, hiszen innentől kezdve teljes gázzal a Rák felé halad, amelyet augusztus 8.-án ér el. A lehetőség adott lesz.

A Bika csillagképben ott látható a Plejádok (Fiastyúk) csillaghalmaz, amely a termékenység szimbóluma, az Istenek Szerelmi Fészke. Az elhatározások, ha biztos alapokon nyugszanak, termékennyé válnak, szerelmi tekintetben különösen, de pénzügyi spekulációink jövőjét is tisztán láthatjuk. 

bika.jpg

A Vénusz irányváltása a kínai rendszerben a 18. holdházat érinti, amelynek neve Mao; kiváló alkalom adódik a kapcsolati-házassági viták rendezésére, lezárására azon kapcsolatoknak, amelyek már nem adnak semmit. Peres ügyeket is rendezhetünk. 

Az indiai rendszerben a Rohini nevű holdházban történik meg az irányváltás, amely főleg az anyaghoz, a pénzhez fűződő viszonyunk felülvizsgálatára ad lehetőséget.

Áldás!

Kép: Pinterest.

süti beállítások módosítása