Asztrotitkok

2020.06.15.-16./hétfő, kedd

2020. június 14. - Jurancsik Eszter

A Kos jegyében járó Hold hétfőn reggel az égbolton a Cet felett jár, felette a Visszaúszó Hal ragyog. Továbbra is munkálkodik a tűz tisztító jellege, valamint ez és a keddi nap is tökéletesen alkalmas a belső munkára, meditálásra, lelkünk megtisztítására. 

1185951_238754829610273_1199622104_n.jpg

A reggeli órákban égi szomszédunk kvadrátja a Rák jegyben haladó Merkúrral arra tanít: kerüljük azokat a helyzeteket, amelyek félreértést szülhetnek, ám ha már megtörtént, tisztázzuk azokat. Illetve ha túlzottan belemerülünk a múltba és az ott elkövetett hibákon való merengésbe, saját magunkat lökhetjük deprimált állapotba.

Közeledő szextil van születőben a Halak-Mars és a Bakban lévő Jupiter-Plútó kettős között. A Mars-Jupiter szextil sikert hozhat jogi ügyekben és energiával lát el minket, a Mars-Plútó szextil pedig hatalmas erőket hív életre. Biztonságosan haladhatunk céljaink felé, úgy, hogy eközben mások érdekeit nem sértjük.

Kedden hajnalban a Kos-Hold kvadráttal érinti a Bak-Jupitert és Plútót. Kerüljük a drámát, a felesleges vitákat, koncentráljunk továbbra is személyes céljainkra. 

fantasy-warrior-women-with-ankh-cross-wallpaper-3200x2400-28690_29.jpg

A Hold/Nap szextil azonban segít az energiák kiegyensúlyozásában, ismerjük fel tehát, hogy a vitázás most nem kifizetődő. A tudatos és tudatalatti energiák összehangolhatóak. A Hold ekkor jár a Halak csillagképben, a két halat összekötő fonáknál; itt az ideje elengedni a múltat és a jövő felé haladni. Sorsfordító energiák állnak rendelkezésünkre, hiszen a Hold alatt ott látjuk az Eridánusz folyó egyik kanyarulatát. 

Mindeközben a Nap, amely az Ikrek jegyben jár, az égbolton Orion (Nimród) kinyújtott karja felett ragyog, a Tejút közepén. Öntudatunk és akaratunk hangsúlyosabbá válik, nem lesz feladat, amit ne tudnánk végrehajtani.

11:36-kor a Hold belép a Bika jegyébe. Égboltilag még mindig a Cetben látható, felette pedig a Kos csillagkép. Haladjunk előre, de továbbra is figyeljünk arra, hogy másokat ne tapossunk el - ezt üzeni kísérőnk kvadrátja a Vízöntő-Szaturnusszal.

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

2020.06.13.-14. - szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

Igen intenzív álmok jelentkezhetnek szombat hajnalban és korán reggel: a Halak jelben ekkor találkozik ugyanis fokra pontosan a Hold, a Mars és a Neptunusz. Éppúgy mutathatnak az álmok szimbólumokat mint konkrét cselekvéseket vagy érzéseket. Értelmezd az álmod és jó, ha feljegyzed! Az égbolton is a Halak csillagképet érinti a hármas találkozás, alkalmat nyújtva a magasabb szintű szeretet gyakorlására és a múlt lezárására is. 

3f60bd2d153b43bafb12275b727a51a0.jpg

Felettük ragyog a Pegazus Merkab (alfa Pegasi) csillaga, amelynek üzenete: egy hatalmas ugrással készen állsz életed megújítására, kapcsolataidban a fennálló vitás helyzetek békével történő tisztázására és újult erővel belevágni egy újabb fejlődési ciklusba. A csillag a Pegazus szárnyán látható ez a csillag, vagyis Te is szárnyakat kapsz. Az arab Hold-házak közül a Merkab a 26. holdázban található, amely a falak ledöntésével és a kapcsolatrendszerezéssel áll kapcsolatban. A kínai rendszerben ez a 13. holdház, a Shí, amely marsikus természetű, és amelyről a következőt írják: családi találkozásokkor az idősebbek átadhatják tudásukat a fiatalabbaknak, amely szerencsét hoz. Találkozzunk tehát a családdal, ha tehetjük, főleg most, hogy a koronavírus kapcsán napról napra több az enyhítés.

Délután-este a Hold szextilje a Bak-Jupiterrel és Plútóval aktiválja a filozofikus oldalunkat és a regenerációs készséget - érdemes gyógyító szertartásokat, meditációkat végezni, jógázni vagy sétálni.

Vasárnap hajnalban a Hold már a tüzes Kosban jár, az égbolton pedig a Cetben láthatjuk, felette ott látszik a Visszaúszó Hal. A Kos a tisztítótűz, hiszen a tűz elem tisztít és energizál. Kiégeti a már nem szolgáló minőségeket, a Cet csillagkép pedig a belső, megtisztító jellegű munkákat szimbolizálja. Égi kísérőnk szextilje a Vízöntő-Szaturnusszal megadja a kitartást és a kellő komolyságot a feladatok elvégzéséhez.

9467040ec4df6beb186ba9d5ec62d2b6.jpg

Az Ikrek-Nap, amely továbbra is a Tejúton rója égi útját, érinti mind a Bellatrix, mind a Rigel csillagot - ezek a Nimród (Orion) csillagképben láthatók. A Bellatrix a Nappal önmagunk, igaz valónk felvállalását mutatja, a Rigel pedig -amely Nimród lába, és azzal lép az Eridanus folyóra- sorsfordító lépések lehetőségét kínálja fel. 

A Nap kvadrátja a Halak-Marssal/Neptunusszal még mindig tart, továbbra is hevességünk féken tartására és a felesleges dráma kerülésésre int minket. 

Délelőtt és kora délután a Kos-Hold/Ikrek-Vénusz szextil remek alkalmat ad a párkapcsolatokban esetlegesen jelen lévő problémák rendezésére, a közös programokra. 

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

2020.06.11.-12./csütörtök, péntek

Csütörtökön délelőtt a Vízöntő-Hold és az Ikrek-Nap trigonja összehangolja a cselekedeteket és érzelmeket, ez megadja a lendületet a naphoz. A vitás helyzetek is drámázás nélkül rendezhetőek, a munka is könnyedebben megy.

A Hold ekkor a Déli Hal felett jár, amely az Isteni Segítség szimbóluma. Felette pedig a Vízöntőben látható Sadalsuud csillag látható, amelyet a szerencséhez, szeretethez, szerelemhez társítanak - használjuk ki ezt az energiát!

11:32-kor égi kísérőnk a vizes Halak jelbe lép. Felerősödhetnek extraszenzorikus képességeink, kiváló időintervallum a nap hátralévő része gyógyításra, a múltbéli tapasztalatokból a következtetések levonására és a spiritualitással foglalkozásra - olvasmány, mantrák, jóga, meditálás vagy ilyen témájú filmek, előadások hallgatására. Ha ott, ahol élsz, esik az eső ekkortájt, és teheted, csak nyúlj el az ágyon és relaxálj az ablakpárkányon kopogó cseppek hangjára!

zodiac-pisces-ciro-marchetti.jpg

Mindeközben a Nap az El Nath csillaga alatt ragyog a Tejúton, amely a Bika csillagkép északi szarva - a siker garantált, ha hajlandó vagy kitartani és dolgozni érte. A kellő belátást és bölcsességet azonban biztosítja nekünk a Tejút. 

A Nap kvadrátja az egzakt együttállásban lévő Mars-Neptunusz párossal még mindig figyelmeztet: ne vetítsük másokra hangulataink változását és tegyünk féket indulatainkra. És mindenekelőtt legyünk őszinték magunkkal, mit is szeretnénk elérni.

Pénteken délelőtt a Halak-Hold beéri a Mars-Neptunusz kettősét a jegyben. A Neptunusz a magasabb rendű szeretet, a Mars a szeretet tüze és vére. Különös látomások, megérzések jelentkezhetnek, illetve szeretet témájában annak kimutatása lesz a fő téma - ugyanakkor ha valaki esetleg kissé hűvös józansággal viszonozza ezt, ne orroljunk meg rá, az illető valószínűleg most birkózik meg egy nehezebb életszakasszal (Nap-Hold kvadrát).

A Nap eközben egész nap Nimród (Orion) Betelgeuse csillaga felett látható a Tejúton, amely a lélek útján szerzett gazdagságot, a tisztázást, felvállalást mutatja. 

A Merkúr, amely a Rák jelben halad, csillagképileg most látható a két iker között Castor a halandó iker, Pollux a halhatatlan. Most hagyjuk magunk mögött a korlátozó gondolatokat, haladjunk bátran halhatatlan énünk felé, amely sikerre járatja energiáinkat. 

ikrekcskep.jpg

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2 - Stellarium screeenshot)

2020.06.09. - kedd

Kedden, 02:54-kor a Hold jegyet vált, belép a levegős Vízöntőbe, ahol találkozik a Szaturnusszal. E kapcsolódás megalapozza a napot, hatalmas lelki erőt aktivál, hogy az időtálló dolgokat átvihessük a jövőbe. A Vízöntő uránuszi jegyként nem halmoz fel semmit, mindentől megszabadul. Szabaduljunk meg mi is azoktól a minőségektől, amelyek már nem szogálnak minket. Ekkortájt jelentkező álmaink is ezzel a témával állhatnak kapcsolatban.

Égi kísérőnket ekkor a Nyilas és a Bak csillagképek között láthatjuk, alatta a Mikroszkóp ragyog; azaz ráláthatunk azokra a dolgokra, amelyeknek lejárt az ideje, és el kell engednünk őket. 

Gondolataink is e téma körül járhatnak, hiszen a Merkúr, amely zodiakálisan a Rákban jár, égbolti értelemben most hagyja el a halandó minőségeket képviselő Ikret, Castort, és néhány napon belül eléri a halhatatlan Ikret, Polluxot. Számot vethetünk eddigi gondolatainkkal, hitrendszereinkkel, és könnyedén megtalálhatjuk a jelenleg problémás ügyek gyökerét. Reggel és délelőtt a Merkúrt Castor Mebsuta csillagánál látjuk, amely csillagot sokan a Tarot 19-es lapjával, a Nappal azonosítanak. E Tarot-lap, csakúgy mint asztrológiai értelmezésben, a megvilágosodáshoz vezető utat, a Fényt és a helyes utat mutatja. Kapcsolódik az egészséghez is, azaz ha a már nem működő dolgainktól megszabadulunk, egészségünk is helyreáll. 

b39bfa125af2bfa606f2a8d3085c99e6_1.jpg

Holdunk trigonja az Ikrek-Vénusszal mind édesanyánkkal, mint párunkkal lehetőséget ad a dolgok tisztázására, művészi érdeklődésünk is feltámadhat.

A Hold kora este érkezik meg a Bak csillagkép Dabih és Algedi csillaga alá. Előbbi azt üzeni: az érzelmekért meghozott áldozataid most megsokszorozódva záporoznak vissza Hozzád. Kitartottál, végigjártad az utat, így jutalmad a kiegyensúlyozott érzelmi élet, az érzelmeid magasabb szintre történő átformálására kapott lehetőség lesz. Az Algedi csillag pedig tovamutat céljaid felé, hogy ne add fel őket.

Az Ikrek-Nap/Halak-Neptunusz kvadrátja, amely a napokban egzakttá válik, továbbra is arra int, hogy hangulataink változásait ne vetítsük ki másokra, ugyanakkor spirituális dolgokkal, művészetekkel való foglalkozásra kiváló időszak.

Áldás!

Kép: Pinterest.

süti beállítások módosítása