Asztrotitkok

2020.05.04. - hétfő

2020. május 03. - Jurancsik Eszter

Hétfőn hajnalban a Hold csillagképileg is eléri a Szűzet, felette ragyog az Oroszlán Denebola csillaga. Alatta a Serleg látható. Szűz-Hold témája a rendrakás, amelyhez most megérzéseink is segítséget nyújtanak, plusz a kreatív erők (Denebola csillag) is rendelkezésünkre állnak. 

law-attraction-manifest-dreams-5-steps-main.jpg

09:09-kor égi szomszédunk belép a Mérleg jegybe, kapcsolataink sokat foglalkoztatnak minket, de a belső béke megteremtésére is lehetőség adódik. A Serlegben elégethetők a minket nem szolgáló minőségek, hogy a helyükön újak szülessenek. Holdunk trigonnal kapcsolódik a Vízöntő-Szaturnusszal, amely kitartást ad az ezt igénylő feladatokban, valamint mind partnerkapcsolatunkban, mind baráti kapcsolatainkban adott a tisztázás, a közös nevezőre jutás lehetősége. Bátran vágjunk felelősséget igénylő dolgokba.

Egzakttá válik a Ikrek-Vénusz és a Halak-Neptunusz kvadrátja, amely arra mutat rá, hogy túlérzékenységünket ne ragasszuk rá másokra, hiszti helyett inkább törekedjünk arra, hogy kicsit beleéljük magunkat a másik helyzetébe, hogy jobban megértsük a dolgokat. 

 E napon 16:05-kor kezdődik el a 13. holdnap, amelynek szimbóluma a kerék.

869_w.jpg

A szellemi alkímia, az ész és az értelem fejlesztésének napja. Ezen a napon az energia különösen intenzíven áramlik a csatornákon, ami többek között segítheti a fiatalodási folyamatokat. A karmánkkal való foglalkozásra legalkalmasabb nap. A 13. holdnapon semmiképpen sem ajánlatos böjtölni, ellenkezőleg: minél többet együnk.
Az elfogyasztott étel válik ugyanis a szellemi átalakulási folyamatok forrásává. Ha van rá lehetőségünk, süssünk kenyeret és péksüteményeket. Ezen a napon lehetőleg legyünk társaságban, folytassunk komolyabb beszélgetéseket, bővítsük ismereteinket. Ha ez nem valósítható meg, akkor valamilyen más ismeretszerző elfoglaltságot keressünk magunknak. Nagyon jó ezen a napon új tanulmányokba kezdeni. Ha visszatekintünk az életünkre, és eszünkbe jutnak a különböző nehézségek és problémák, akkor ezeken ilyenkor hasznos egy kicsit elgondolkodni. Könnyen elképzelhető, hogy éppen az álmaink segítenek ezek megoldásában ezen a napon.
Áldás!
Képek: Pinterest.

2020.05.02.-03./szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

Szombaton hajnalban Holdunk még mindig az Oroszlán jelben halad, szembekerülve a Vízöntő-Marssal. Álmaink szimbólumai, történései az önlegyőzés fontosságára mutatnak rá, illetve a döntésekre, amelyek ránk várnak. Égi szomszédunk alatt az Északi Vízikígyó, azaz a Hydra tekereg, amely a belső erő, az ösztönök szimbóluma, a titkok őrzője, amely világosan mutatja: a belső erő nem elfojt, hanem felemel. Olyan dolgokat kell kimondanunk, amelyeket eddig saját magunk előtt is titkoltunk. Az eddig lefojtott érzések kimondása szabaddá tesz! A Hydra ráadásul a Nap éves útjához viszonyítva visszafelé úszik az égbolton, azaz a világtengelyekével, ez az irány pedig mindig sorsfordító erővel bír! Itt a lehetőség, hogy átformáld a sorsodat.

ascensionandrebirth2-600x388.jpg

Reggel, 7:36-kor a Hold belép a Szűzbe, szextilt alkotva a Felszálló Holdcsomóval, amelyet az indiaiak Rahunak neveznek. Itt az ideje, hogy végre kilépj a komfortzónádból, és elkezdd élni azt az életet, amely valóban a boldogság felé terel Téged! Ehhez azonban szükséges a megtisztulás (amely fogalom éppen a Szűz jeggyel kapcsolható össze), nemcsak testi szinten, hanem mentálisan is, hogy tudd, merre indulj. Ismét a magunkkal szembeni őszinteségé lesz tehát a szerep. A szív vágya mindig igaz. A Hold pedig égboltilag ekkor pont az Oroszlán csillagkép Regulus csillaga felett halad el, amely a szívünk igaz vágyait (is) szimbolizálja. Amelyről ha beszélünk, megváltozik az arcunk is. Amely mosolyunkat szívből jövővé varázsolja, szemünkben a boldogság ragyog, mintha csak már megtörtént volna. És ettől egész lényünk ragyogni kezd, és ezek a rezgések átragadnak másokra is. Ezt a ragyogást, ezt a Fényt pedig az Oroszlán alatt lévő Szextáns méri... Neked mi ez...? :) 

Este a Hold trigonnal kapcsolódik a Bikában járó Naphoz, Merkúrhoz és Uránuszhoz. Az akaraterő, a kommunikáció és az újító gondolatok összhangba kerülnek; bátran kezdjünk tervezni a mai napon, ugyanakkor ne kapkodjunk; a lassan, de biztosan elvet ajánlott követni. 

E nap a 11. holdnap, amely 13:25-kor kezdődik el, szimbóluma: tüzes kard.

d_pbvn6ucaeze9o.jpg

Minden ekkor elkezdett dolgot be kell fejeznünk (nem feltétlenül ezen a napon). Ne kockáztassunk semmit ezen a napon, csakis biztos dolgokba vágjunk bele. Ha tisztítókúrába vagy diétába kezdünk, amire egyébként alkalmas ez a nap, akkor azt is mindenképpen végig kell vinni. Kalandokba ne bocsátkozzunk. Ha ezen a napon valamilyen vágóeszköz kiesik a kezünkből, akkor ez annak a jele, hogy nem megfelelő módon bántunk az energiákkal. Böjtölésre, meditációra alkalmas nap.

Vasárnap hajnali álmaink főleg céljainkkal kapcsolatosak, személyes fejlődésünkre és a nehézségek leküzdésésnek módjára is rámutathatnak. Reggelre a Hold eléri az Oroszlán csillagkép Zosma csillagát, amely a teremtő erőt és a kreativitást szimbolizálja.

Délután a Halak-Neptunusszal kerül szembe; a túl sok étel és az alkohol most különösen megbosszulhatja magát, vigyázzunk ezekkel. Fókuszáljunk inkább a művészetekre, ha magunk nem is műveljük, hallgassunk zenét, nézzünk filmet, foglalkozzunk spirituális irodalommal. 

event_19380521.jpeg

A Hold Vénusszal való kvadrátja segít tisztábban látni pénzügyeinket, kapcsolatrendszerünket. Energiáinkat ne pazaroljuk értelmetlen vitákra, inkább tegyünk erőfeszítéseket a másokkal való együttműködésre. A Vénusz ekkor az Aldebaran csillag felett jár, amely a Bika csillagkép Tejútra látó szeme, egyben a Világ egyik tartóoszlopa is. Mindez lehetőséget ad az előrelátásra, arra, hogy meglássuk, mely minőségek szolgálnak minket, illetve a Vénusz, mint a szerelem égiteste lehetőséget biztosít arra is, hogy tisztázzuk párkapcsolatunkat, a benne esetlegesen jelen lévő nézeteltéréseket. 

A napon 14:44-kor veszi kezdetét a 12. holdnap, amelyet a szív szimbolizál.

hands-holding-a-heart.jpg

A kozmikus szeretet energiájának napja. Ezen a napon a bölcsesség győzedelmeskedik az ész és az érzések fölött, melynek eredménye a szellem megnyugvása és megerősödése. Az ajándékozás és a kedveskedés napja.
Ezen a napon tegyünk eleget minden kérésnek, amivel hozzánk fordulnak. Ebben az esetben a mi kívánságaink is teljesülni fognak. Akárcsak a 7. holdnapon, ezen a napon az imáink is meghallgattatnak. Ezen a napon lehetőleg ne sírjunk és ne haragudjunk meg senkire. Ha valakivel rossz viszonyban vagyunk, akkor tegyük meg az első lépést a békülés útján. Legyünk óvatosak, mert ezen a napon az emberek egy része igyekszik sajnáltatni magát. Ám a sajnálat azon emberek iránt, akik nem akarnak saját magukon segíteni, egy csapda, ami oda vezet, hogy ezek az emberek kihasználnak és élősködnek rajtunk.
Áldás!
Képek: Pinterest.

 

2020.05.01. - péntek

Pénteken délelőtt a Hold már az Oroszlán erőterében jár, zodiakálisan is itt látható, szembenállása a Vízöntő-Szaturnusszal továbbra is az ellentétek kiegyensúlyozására sarkall minket. 

Kora délután a Hold az Oroszlán szíve, a Regulus csillag felett ragyog, amely a feltétel nélküli, igaz szeretet csillaga. Megérzéseink, intuícióink azt súgják meg, hogyan is áraszthatjuk ki ezt a szeretetet. Alattuk ragyog a Szextáns csillagzata, amely a lélek fénymérő eszköze. Hagyjuk, hadd járjon át minket a szeretet!

constellation-painting-17.jpg

Így azon kapcsolati-pénzügyi feladatok megoldása is könnyebben megy majd, amelyeket az Ikrek-Vénusz és a Halak-Neptunusz kvadrátja mutat, illetve a Nap-Merkúr-Uránusz triója is érzékelhető a Bika jegyében. Bármilyen ötlet jön, írjuk fel, jegyezzük meg, mert később ezek alapjai lehetnek egy komoly tervnek. Csillagképileg a Cetet érinti a hármas működése, a tiszta fejjel születő ötletek, elképzelések mindig életképesek. 

A Nap elérte a Kos csillagképet, alatta pedig a Halak Al Rischa csillaga ragyog, amely a legfényesebb csillag a Halakban, egyúttal a két halat összekötő fonák közepe. A múltból tanulván jövőnk is feltárul előttünk, amelyet a mai nap különösen erősen érzékelhetünk. Ideje hát, hogy nekikezdjünk az alakításának.

A mai nap 12:09-kor kezdődik el a 10. holdnap, amelynek szimbóluma a szökőkút.

81c_u8xkrbl_ac_sy450.jpg

A karmikus emlékezet működésbe lépésének napja. A tradíciók és a család megerősítésének napja. Különösen jó, ha ez a nap péntekre esik.
Ezt a napot a lehető legnagyobb mértékben szánjuk a családunkra, otthonunkra. Annál jobb, minél szélesebb körben vagyunk együtt, az pedig kifejezetten jó, ha ezen a napon ráadásul valamilyen családi ünnepet ülünk. A belső konfliktusokat feltétlenül kerüljük el. Idézzük fel családi emlékeinket, emlékezzünk meg a régi eseményekről, elevenítsük fel mindannyiunk gyermekkorát. 
Ilyenkor a család erősebb tagjai sok energiával töltik fel a gyengébbeket. Nagyon jó ezen a napon házunk építésével, bővítésével és csinosítgatásával foglalkozni, vagy ezt tervezgetni. 
Áldás!
Képek: Pinterest.

2020.04.30. - csütörtök

Korán reggel, nem sokkal 4 óra előtt a Hold átlép a Zodiákus körön az Oroszlánba, égboltilag azonban most éri el a Rák befogadó ágát. Nyíljunk meg tehát az energiák számára, amelyet a Hold által érzékelhetünk - égi szomszédunk ugyanis most már lelépett a Tejútról, annak bölcsességeit, beavató erőit ontja felénk. És ezen minőségeket mutassuk meg bátran, ahogyan azt az Oroszlán jel is szimbolizálja. Sugározzuk kifelé, ami bennünk ragyog!

abd97e83fc82bf76ff05bb8299e268a1.jpg

Erről most megint eszembe jutott egy zene... aki ismer, tudja, hogy metálrajongó vagyok. A holland frontcsajos Epica 2016-ban adta ki The Holographic Principle című lemezét, amelyen a címadó nóta csaknem 11 perces, és az egyik versszaka most különösen a fenti témához kapcsolódik:

"Learn to trust your senses deep within
And see with all the beauty of your soul
Shine down all your precious light on me
I'll wake you in reality again..."

Azaz:

"Tanulj meg bízni a legmélyebb érzékeidben

És látni a lelked szépségével

Ragyogj le rám az összes becses fényeddel

És újra a valóságban ébresztelek fel..."

Teljesen ide való idézet. :) 

A dalt itt hallgathatod meg! Érdemes! :)

Kísérőnk szembenállása a Vízöntő-Szaturnusszal a kiegyensúlyozás lehetőségét mutatja, mind családi, mind barátokkal és velünk egy csapatban dolgozó emberekkel. Mindezt tegyük higgadtan és ne veszítsük el méltóságunkat! Most nem csak magunkra kell gondolnunk. Ha teheted, segíts másokon! Teljesen mindegy, milyen szinten teszed ezt! Akár egy jó gondolat, egy kedves szó is sokat jelenthet most - és ezek bizony semmibe nem kerülnek... ahogy a fenti dalszöveg-részletben is olvasható, ragyogj másokra a becses fényeddel! A Szaturnusz ugyan nemsokára retrográddá válik, de most elérte a Bak csillagkép erőterét, felette pedig a Sas ragyog. Amennyiben segítesz másoknak, nem hagyod őket magukra, Te szárnyakat kapsz jutalmul (amit jelen esetben nem a Red Bull ad...)

animals_hero_bald_eagle.jpg

Továbbra is aktív az Ikrek-Merkúr/Halak-Neptunusz kvadrátja, azaz minden komolyabb lépést, főleg, ha az a pénzhez kötődik, alaposan gondoljunk át, személyes kapcsolatainkban pedig a tisztázó beszélgetések ideje érkezik el, na meg a felVÁLLalásé, hiszen bolygószomszédunk most halad el éppen Orion (Nimród) válla felett.

Mindeközben csúcstalálkozó van a Bika jelben is: a Nap és az Uránusz együttállásába most beszáll a Merkúr is. Csillagképileg mindez a Cet fejénél látható, illetve a Kos, Háromszög és az Androméda csillagai alatt egyesítik erőiket. A Cet a megtisztulás, az itt lévő Nap és Uránusz tiszta, világos gondolatokkal látnak el minket, a Merkúr pedig segít ezt közvetíteni is - jó páran vannak, akiknek szüksége lehet a Benned lévő zsenire. A Nap egy síkba kerül az Androméda Mirach (beta Andromedae) csillagával, amely vénuszi típusú, hatással van az anyagra és szükségessé teheti az anyaggal való kapcsolatod felülvizsgálatát. Nem lehet, hogy mostanában túl sok dolgot halmoztál fel? Legyen az a pánikvásárlásból származó tonnányi WC-papír, liszt vagy cukor, vagy unalmadban a netről rendelt dolgok. Ha ez igaz Rád, legalább most kutasd egy kicsit a matériát.

4cglmu9scjp41.jpg

Az anyag nemcsak atomokból, molekulákból áll. Lelke van, hiszen emberek készítették, állították elő. Tekints rá úgy, mint egy olyasvalamire, amely Veled együtt fogant meg sok-sok milliárd évvel ezelőtt az Univerzum méhében. A gondolatmenet, ami ezután jön, sokmindenre rádöbbent majd.

Holtponton lévő dolgaink is előrelendülnek végre.

A Vénusz és a Vízöntő-Mars trigonja is éles még, ez a fényszög férfi-nő kapcsolatok lelkes támogatója. 

Érdekes formáció jön létre az Oroszlán-Hold, a Vízöntő-Szaturnusz, valamint a Bikában járó Nap, Merkúr és Uránusz között. A Hold szembe kerül a Szaturnusszal, ám mindketten a Bikában lévő trióhoz kapcsolódnak. Ez az alakzat feszültté tehet minket, de minden probléma magában foglalja a megoldást is. Veszekedés helyett kommunikáljunk higgadtan (Merkúr, Uránusz), ha pedig tehetjük, olvassunk sokat. Pöffeszkedés, drámázás helyett a fent említett belső fényt hívjuk életre és sugározzuk ki magunkból, a jégkirály/jégkirálynő játszása helyett pedig inkább alaposan beszéljük át az érintettekkel, hogy mi is a problémánk.

Késő délutánra a Hold eléri a Rák tápláló szeretetét - főzzünk valami finomat a családnak, párunknak, gyermekeinknek, rokonainknak, akik velünk élnek, süssünk finom süteményt (most hasznos lehet a liszt és a cukor... hehe). Késő este pedig már az elengedő ágnál jár a égi szomszédunk, azaz engedjünk el mindent, ami fáj, ami bánt, nyomaszt. Tehetjük ezt például egy rituális fürdővel vagy zuhannyal; mossuk le a minket nem szolgáló érzéseket, minőségeket.

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

 

2020.04.29. - szerda

Szerdán délelőtt a Tejútról lelépő Hold trigonba lép a Halak-Neptunusszal, amely rendkívül befogadóvá tesz minket, felerősítve megérzéseinket és empatikus készségünket. Hajnalban is érkezhetnek jövőbe mutató álmok. Égbolti értelemben a halhatatlan Iker, Pollux érintett hű kísérőnk által, így a napot áthatják az örök, elpusztíthatatlan, halhatatlan minőségek, amelyeket ösztönösen felismerünk. 

Továbbra is aktív az Ikrek-Vénusz és a Vízöntő-Mars trigonja, a Vénusz pedig a Neptunusszal alkot kvadrátot. Összeszedettség szükséges mind a kapcsolatok rendezésében, mind saját szokásainkban - vizsgáljuk ezeket felül. 

digital-painting-2d-space-art-fantasy-art-wallpaper-preview.jpg

Délután a Rák-Hold szembe kerül a Bak-Jupiter és Plútó kettősével. A mai napon ne terheljük túl gyomrunkat, vigyázzunk a túl sok étellel, itallal, illetve tartsuk kordában hevességünket, a felesleges összetűzések most különösen megbosszulják magukat. Tegyünk féket az indulatainkra és nyelvünkre!

 

unnamed.jpg

Áldás!
Képek: Pinterest.

2020.04.28. - kedd

Éjfél után a Hold -amely immár saját jegyében, a Rákban halad- találkozik a Leszálló Holdcsomóval. Ekkortájt jelentkező álmaink rávilágítanak arra, hogyan hagyhatjuk magunk mögött a múltat. Ne hagyjuk, hogy a régi, minket nem szolgáló minőségek lerántsanak minket.

Égbolti értelemben kísérőnk ekkor éri el a Tejúton az Ikrek csillagképben Castort. E csillagkép a halandó minőségeket mutatja, e nap remekül alkalmas ezen energiák elengedésére. 

4-reasons-why-you-should-stop-seeking-enlightenment.jpg

A Bika-Merkúr/Vízöntő-Szaturnusz kvadrátja azt üzeni: használjuk bátrabban fantáziánkat, képzelőerőnket, másokkal történő együttműködésekben pedig legyünk rugalmasabbak. A Merkúr a Cet fejénél, a Felfelé Úszó Hal alatt jár; tiszta fejjel a jövőt is hatékonyabban rendezni lehet.

Holdunk délután a Szekeres Hasseleh csillaga alatt halad el; e csillag segíti a kitartást és a lelkesedést, használjuk ezt ki! Égi szomszédunk a Nappal kerül szextilbe; az érzések és az akarat összhangba kerülnek, előnyös az időszak tárgyalásokra, döntéshozatalra.

Az Ikrek-Vénusz és a Halak-Neptunusz kvadrátja a kapcsolati-házassági problémák rendezésében adhat segítséget - mielőtt nekiesünk a másik fél torkának, gondoljuk végig, megéri-e vitázni, vagy inkább higgadtan kezeljük a felmerülő problémákat. Az estét, ha tehetjük töltsük inkább zenehallgatással, spirituális témájú filmek nézésével.

08:55-kor kezdődik a 7. holdnap, amelynek szimbóluma a jogar.

A természet szelleme és az elemek munkálkodásának napja. Az esetleges provokációk napja. Ezen a napon provokációnak vagyunk kitéve, s többek között éppen ezért beszéljünk minél kevesebbet. Minden kimondott szó valósággá válik.
solyos-nagy-sandor-bikafeju-jogar.jpg
A hazugság mindig megbosszulja magát, különösen az, amit ezen a napon elkövetünk. Csakis az igazat mondjuk, és kívánjunk bátran jót mindenkinek. Imáink is biztos meghallgatást nyernek. Szárnyas húst és tojást ne együnk. Ha valamilyen edényünk összetörik, az nem jó jel. Papírt ne tépjünk szét ezen a napon és fogat sem ajánlatos húzatni.
Áldás!
Képek: Pinterest.
süti beállítások módosítása