Asztrotitkok

2020.04.27. - hétfő

2020. április 26. - Jurancsik Eszter

Az Ikrek-Hold hajnalban kapaszkodik fel a Tejútra, így intenzív álmok jelentkezhetnek és megérzéseink is erősebbé válnak. Égi szomszédunk ekkor halad el az Elnath (beta Tauri) csillag alatt, amely a Bika csillagkép Tejúton nyugvó szarvának csúcsa. E marsikus jellegű csillag meghozhatja a sikert a kitartást igénylő dolgokban, érdemes tehát e napon belekezdeni ilyen jellegű tevékenységekbe, legyen az sport, tanulás, művészetek. 

A Hold-Mars trigon felerősíti a gondoskodás iránti vágyat, különösen családi tekintetben, illetve a belső erőt, amely kiválóan alkalmas a nemszeretem-feladatok elvégzésére, de testmozgásra is. Délután a Hold Orion kinyújtott karja felett jár, a Betelgeuse csillagnál. E merkúri és marsikus energiákat képviselő csillag üzenete: az érzelmek felvállalása most már elkerülhetetlen; hagyd az emóciók tengerében sodortatni Magad, ne fojtsd el őket.

image-4-2-1030x579.jpg

 

A Nimródként is emlegetett csillagkép ezen felül segít előhívni a Beléd kódolt tudást, s ezt a gyakorlatban is alkalmazni. Legyen szó bármilyen területről, amelyhez affinitást érzel, most bátran próbálgasd szárnyaidat!

A Betelgeuse a gazdagság csillaga, de ez nem az anyaghoz köthető, hanem a lélek útján szerzett tapasztalatokhoz, amelyek birtokában immár felületességtől és félelmektől mentesen tudsz cselekedni.

A Hold-Merkúr szextilje este válik egzakttá; az együttműködés könnyebbé válik másokkal, harmonikus megoldások és ötletek születhetnek.

A Plútó retrográd mozgásba kezdett 25-én, a Bak jel 24. fokán, csillagképileg a Pajzs alatt.

Még rengeteg változás előtt állsz, és a tavasz vége és a nyári hónapok arra biztosítanak lehetőséget, hogy újragondold, miben, hogyan változtatsz. Amikor nyár végére meghozod döntésed, visszavonhatatlanul elindulnak a gyökeres változások.

pluto.jpg

Személyes szinten a Skorpió jegyében kezdődő házad eseményei kerülnek reflektorfénybe az irányváltás hatására. Visszatérhetnek dolgok, személyek, ismétlődő események, döntéshelyzetek, amelyeket szeptember végéig kell elrendezned. Kitépni a régi, megkopott, Fény nélküli, Téged nem szolgáló dolgokat, még ha ez olyan érzés is, mintha gyökérkezelést hajtanának végre Rajtad – érzéstelenítő nélkül. Azonban a lényeg, mint eddig is: az Önmagaddal szembeni őszinteség, az egóból táplálkozó érzések és vágyak átkonvertálása, hiszen kizárólag az Igaz Szív vágyai képesek megvalósulni az Isteni Akarat segítségével. Ha őszinte vagy Magaddal, a "kezelés" sem fog fájni. Most csak ez segíthet.

Este, 21:53-kor a Merkúr a Bikába lép, a Kos csillagzata alatt. Könnyebbé válik a körülöttünk lévő dolgok megértése, előtérbe kerül a praktikusság és képessé válhatunk higgadt fejjel átgondolni a dolgokat.

mercury-in-taurus-344x258.jpg

E napon 08:08-kor kezdődik el a 6. holdnap, amelynek szimbóluma a daru.

A kozmikus energia szavak által történő felvételének napja. A mentális tisztítás, a hangterápia, továbbá a kapcsolatok kiépítése és erősítése számára nagyon kedvező nap.

daru3.jpg

A 6. holdnapon célszerű füstölőt gyújtani és légző gyakorlatokat végezni. Figyeljünk a hozzánk eljutó hangokra, és kerüljük a számunkra kellemetlen zajokat. Ha harangszót hallunk, az kedvező jel a kozmikus energiák jelenlétére. Ha cseng a fülünk, akkor ez azt jelenti, hogy alkalmasak vagyunk az égi energiák befogadására. Ha valamilyen fiatalító kúrát terveztünk, akkor annak elkezdésére ez a nap a legmegfelelőbb.

Szemléljük a felhőket és figyeljük meg formájukat, mert azok nagyon sok, bennünket leginkább foglalkoztató kérdésre tartalmazzák a választ. Minden, ajkunkat elhagyó hangot és szót jó gondolatok kísérjenek ezen a napon. Keressük a kellemes emberek társaságát.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest (1, 2, 4) és Bill Attride (3).

2020.04.25.-26./szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

Szombaton éjfél után a Hold a Bika csillagkép Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmaza alatt halad el, amely az Istenek Szerelmi Fészke. Ekkortájt jelentkező álmaink megmutatják, mely lépéseink hozhatnak gyümölcsöző eredményeket, de gyermekre vágyóknak is ideális idő a tettek mezejére lépni.

Égi szomszédunk trigonja a Bakban járó Jupiterrel és Plútóval segít a jókedv, az optimizmus megőrzésében, a bölcsességet tovább adni másoknak, valamint regenerálódni minden tekintetben. Érdemes ma kitartást igénylő dolgokba kezdeni. 

Közeledő kvadrát látható az Ikrek-Vénusz és a Halak-Neptunusz között. Felesleges pénzszórás helyett inkább kapcsolatainkat vizsgáljuk felül és a félreértéseket kíséreljük meg tisztázni. Figyeljük meg a Természet szépségét, csodálkozzunk rá minden egyes rügyre, zöldellő lombra, méhecskére. Ebben az érzelmileg sérülékeny időszakban leginkább ezekből a dolgokból meríthetünk erőt. 

spiritual-buddha-paintings-500x500.jpg

Délelőtt, 09:20-kor a Hold belép az Ikrek jegyébe, trigonba lépve a Vízöntő-Szaturnusszal, amely plusz kitartást és fegyelmet ad, tisztán láthatjuk azt is, mi az, ami időtálló ás életképes.

Továbbra is tart az Ikrek-Vénusz és a Vízöntő-Mars trigonja, a férfi-nő kapcsolatok támogatója, használjuk az ebben rejlő lehetőségeket.

Ez a nap a 4. holdnap, amely pontban reggel 7 órakor kezdődik. Szimbóluma: a tudás fája.

A jó és a rossz szétválasztásának napja. A jó és a rossz szétválasztása három szinten zajlik: a gondolatok, a szavak és a tettek szintjén. Ezek mindegyikére figyelemmel kell lenni a 4. holdnapon. Különösen erősen érvényesül a szó mágiája.
treeknowledge.jpg
Ezen a napon lehetőleg ne legyünk egyedül és a családunktól távol. Kellően át nem gondolt kérdésekben ne hozzunk döntést. Ne szakítsunk le virágot és fát se vágjunk ki. Ha megtehetjük, tegyünk egy kis erdei sétát, vagy ültessünk fát (vagy valamilyen növényt). Jó, ha ezen a napon felelevenítjük a tradíciókat.
Vasárnap reggel a Hold és a Vénusz találkozik az Ikrek jelben, a Bika csillagkép Tejúton nyugvó szarvai között, amely kedvez az érzelmes beszélgetéseknek, édesanyánkkal való kapcsolatunk javításának, az együttműködésnek, de művészetek gyakorlására is kiváló ez a nap. 
A Hold is kvadrátba lép a Neptunusszal - ha zavarosnak érezzük lelkünket, meditáljunk, végezzünk légzőgyakorlatokat, ha tehetjük, sétáljunk víz közelében. Üzleti spekulációinkat halasszuk el most, inkább foglalkozzunk lelkünkkel és azokkal, akik közel állnak hozzánk. Délután, 15 óra után mind a Hold, mind a Vénusz a Capella csillag alatt látható, amely a Szekeres legfényesebb csillaga. A Szekeres az önlegyőzés csillagképe, a Capella kapcsolódása a Holddal a tisztázó beszélgetéseket szorgalmazza, a Vénusszal pedig olvasásra, művészettel foglalkozásra bátorít.
3cae3333d034feedd5d8edbb308599d9.jpg
Kos-Merkúr kvadrátja a Bak-Jupiterrel és Plútóval továbbra is aktív, segíthet az energiákat személyes fejlődésünkbe fektetni, a felesleges vitákat pedig elkerülni.
Vasárnap 07:31-kor kezdődik az 5. holdnap, amelyet az unikornis szimbolizál.
 lélek és a testi táplálék alkímiájának napja, amikor az elfogyasztott élelem közvetlenül asztrális energiává alakul át. Lehetőségünk van arra, hogy a mai napon elfogyasztott táplálék az egész holdhónapra elegendő energiát képezzen.
astral-unicorn-steve-read.jpg
Ezen a napon világosan láthatjuk, hogy mi vagy ki szolgálja a fejlődésünket, illetve gátolja azt. Figyeljünk a hozzánk eljutó információkra, mert azok fontos támpontokat tartalmazhatnak.
Az 5. holdnapon nem tanácsos böjtölni, még a diétát sem kell szigorúan venni. Mindenképpen étkezzünk bőségesen, de ne együk túl magunkat. A piaci vásárlásnál hallgassunk az ösztöneinkre, vegyük meg, ami azonnal kínáltatja magát.
Magvakat, savanyú káposztát és gombát azonban nem javasolt ma fogyasztani, ám a friss tej, a túró és a méz ilyenkor nagyon hasznos eledel. Aki szeret átgondolt döntéseket hozni, annak ez a nap alkalmas arra, hogy megtervezze az életében éppen előtte álló változásokat.
Áldás!
Képek: Pinterest.

2020.04.24. - péntek

A zodiakálisan Bika jelben járó Hold a Kos Hamal (alpha Arietis) csillaga alatt halad el. Ha most valamibe belekezdünk, fontos, hogy menet közben ne veszítsük el a lelkesedést, mert lassan haladnak csak előre a dolgok, de sikerz hoznak, ha kitartunk. 

Aktiválódik a Bika-Hold és a Vízöntő-Mars között egy kvadrát, amely az elhamarkodott, felindulásból elkövetett megnyilvánulások visszafogására int minket, inkább mozogjunk, sportoljunk, hogy levezethessük a feszültséget. 

Azonban az Ikrek-Vénusz trigonja a Marssal továbbra is támogatja a férfi-nő kapcsolatok tisztázását. A Vénusz napközben elhalad a Bellatrix csillag felett, amely az Orion válla, a nemes harcokat szimbolizálja. A Vénuszhoz való kapcsolódás jelzi: a harcos nemcsak erőszakkal harcolhat. Ez a harcosnő aspektusa, amely nem erőszakosan, nyomulással harcol, hanem nemességgel és méltósággal. Különösen nagy segítség lehet rossz szokásainktól való megszabadulásra. 

Közeledik a Kos-Merkúr kvadrátja a Bak-Jupiterrel és Plútóval. Ez az aspektus segíthet az energiákat személyes fejlődésünkbe fektetni, ahelyett, hogy ingerlékenységünket másokon vezetnénk le, illetve hogy őszinteségünk ne csapjon át savazásba, cinizmusba és ne veszítsük el a fejünket. Esetleges szorongásunkat légzőgyakorlatokkal, jógával küzdhetjük le, illetve azzal, hogy kibeszéljük, ami bánt minket.

A Nap-Uránusz együttállás a Bikában egyre inkább az új utak felé kacsingatást mutatja, nézzünk bátran utána a lehetőségeknek, de ne kapkodjunk el semmit. A tudatos ÉN a magasabb szellemiség szintjéről tudja szemlélni a dolgokat, hogy a fennálló gondokat megoldja. 

kerry-beall-interdimension-spiritual-artwork-peace-high-energy-pink-turquoise-fine-art.jpg

06:35-kor kezdődik el a 3. holdnap, amelynek szimbóluma párduc.

Az asztrális küzdelem napja. Míg az első két holdnapon a test és a lélek tisztítása történt meg, addig a harmadik nap az asztrális tisztításé. Az asztrális szintű tisztítás eredményeként energetikai védelmet alakítunk ki, ami nemcsak a harcművészetek szempontjából lehet fontos.
perzsaleopard.jpg
Ezen a napon mozgassuk meg jól az ízületeinket, mert ezeknek energetikai szempontból kiemelt szerepük van. Gyúrjuk át, húzogassuk meg az ujjainkat, mozgassuk meg a vállunkat és végtagjainkat, mert az ízületek kötöttsége nemcsak energetikai blokkokat jelent, hanem érzelmi életünkre is káros kihatással van.
Az egész testünkre nagyon jó hatással van, ha alaposan átdörzsöljük a fülünket és a nyakunkat. A harcművészetek gyakorlására ideális nap. Ha a 3. holdnapon kifolyt olajat látunk, az annak jele, hogy nem rendelkezünk kellő energiával. Fémöntéssel ezen a napon ne foglalkozzunk, de vágóeszközök élezésével se.
Áldás!
Képek: Pinterest.

Újhold a Bikában - 2020.04.23.

Április 23-án, 04:25-kor Újhold születik a Bika jegy 3°24'-án, égbolti értelemben a Cet csillagkép fejében, a Kos alatt. Egy újabb ciklus kezdődik, amelynek fő témája a megvalósítás – minden tekintetben. Minden, amire vágytál, amit szeretnél, ott terem a kezedben, ha most kitartó maradsz és nem adod fel a célszalag előtt.

what-you-need-to-know-about-this-new-moon-in-taurus-and-earth-day-april-22-1024x597.jpg

 

Képletedben hová, melyik házba esik a Bika 3. foka? Ott számíthatsz elsősorban terveid, vágyaid megvalósulására, lehetőségekre, amelyek megragadásával ezt végrehajthatod. Ha pl. a 8. ház érintett, átalakulással kapcsolatban, ha a 2. ház, a pénzzel, javakkal, vagy ha pl. a IV. ház, akkor ingatlannal, szülőkkel kapcsolatban tudsz nagy dolgokat manifesztálni. Csak ragadd meg az alkalmakat! 

Mindezt tisztán látni fogod, hiszen a Cet, ahol csillagképi értelemben tartózkodik ekkor a Hold és a Nap, pontosan a belső, megtisztító jellegű folyamatok szimbóluma. A Hold alatt látható az Eridanus folyó egyik kanyarulata, azaz sorsfordító lehetőségeink adódnak, a Nap felett pedig a Kos feje pedig az új dolgok kezdete - csakúgy, mint maga az Újhold.

new-moon-in-taurus.jpg

Délelőtt a Hold elhalad a Sheratan csillag (beta Arietis) alatt, amely a Kos csillagkép feje. E marsi-szaturnuszi csillag a lendület megőrzését támogatja, a kitartást, a dolgok véghez vitelét. 

Az indiai rendszer szerint az Újhold az Ashwini, Leszálló Holdcsomó-jellegű házban látható; e terület erősen kapcsolódik az egészséghez, gyógyuláshoz. Gyógyításra, gyógyulásra irányuló imák, szertartások ideje ez a nap, de a régi képességek, amelyeket elveszettnek hittünk, újraélesztésére is alklamas.

Áldás!

Képek: Pinterest.

2020.04.22. - szerda

Szerdán hajnalban a Hold a Kos jelben találkozik a Merkúrral, a Cet csillagképben, folytatódnak tehát a belső, megtisztító folyamatok.

A zodiakálisan Bikában járó Nap most éri el a Kos csillagkép fejét, amely megadja a lehetőséget a tiszta gondolkodásra, hogy újult erővel vágjunk neki a dolgok rendezésének. Nagyon tiszta energiák állnak tehát rendelkezésünkre, amelyeket használjunk bátran. 

lightworkers-1-e1540668209660.jpg

A Nap kvadrátja a Vízöntő-Szaturnusszal továbbra is óva int a felesleges vitáktól és akaratunk másokra erőltetésétől.

Holdunk a Marssal szextilbe kerül: ez is a friss energiák mozgósítását szorgalmazza, mind fizikai, mint lelki tekintetben.

05:53-kor veszi kezdetét a 29. holdnap, szimbóluma a Hidra.

hydraico-760x512.jpg

A gonosz elleni küzdelem napja. Amikor a gonosz egy kupacba gyűlik, akkor könnyen megsemmisíthető.
Ezen a napon nagyon figyelmesnek kell lennünk, és követnünk kell a velünk történő eseményeket. 
A 29. holdnapon minden negatív gondolatot űzzünk el magunkból, és már reggel határozzuk el, hogy a nap folyamán semmilyen rosszra nem gondolunk, semmilyen nyugtalanság, kételkedés és szenvedés hatása alá nem kerülünk. Böjtre is kedvező ez a nap. Semmi komolyabb dologba ne kezdjünk, csakis a legszükségesebbeket végezzük a ma napon. Tisztítsuk meg lakásunkat, gyújtsunk füstölőt a gonosz szellemek elűzésére. Nagyon figyeljünk oda, hogy mit ajánlanak nekünk, a jónak tűnő ajándéknak nem feltétlenül kell örülnünk ezen a napon. Az étkezésnél szintén figyeljünk magunkra, hálával és ne rossz gondolattal vegyük magunkhoz az ételt.
Áldás!
Képek: Pinterest.

 

2020.04.21. - kedd

Kedd hajnalban a Hold még mindig a Cet csillagképben halad, kezdetét veheti tehát a belső megtisztító jellegű munka. A Zodiákusban a Kos jelben áll, megadva ehhez (is) a kellő energiát, a tüzet (tisztítózűz!). Reggel találkozik a Merkúrral, a kapcsolat zavartalanul működik a tudatos és tudattalan térfél között. Felerősödnek az extraszenzorikus képességek, rálátunk dolgokra, amelyek eddig a fátyol mögött rejtőztek.

Kísérőnk szextilje a Marssal fizikálisan is energiát biztosít, valamint segít befejezni a függőben maradt dolgainkat, feladatainkat véghezvinni. Gyógyító szertartásokat, gyógyulásra irányuló imákat, meditációkat érdemes végezni a nap bármely szakában.

tumblr_2090c1e38471e721a2298130beee7f50_ce567cdc_400.jpg

9:30 körül a Hold elhalad a Pegazus Algenib csillaga alatt, amely a Pegazus szárnya. Mi is szárnyakat kaphatunk, amelyeket főleg a gyógyítás és kapcsolataink rendezésében kamatoztathatunk, e csillag egyébként a gyógyítás egyik csillaga. 

Továbbra is tart az Ikrek-Vénusz/Vízöntő-Mars közötti trigon, amely továbbra is lehetőséget ad a férfi-nő kapcsolatok rendezésére, valamint a Bika-Nap együttállása az Uránusszal segít megérteni a Kozmosz rendjét, rálátásokat működésünkre és a világ működésére. 

A Nap kvadrátja a Vízöntő-Szaturnusszal arra int, hogy ne erőltessük akaratunkat a másikra, kössünk kompromisszumot. Koncentráljunk inkább saját, rejtett tehetségeink felfedezésére, olvassunk spirituális irodalmat, nézzünk ilyen témájú filmeket. Válasszuk le múltbéli mintáinkat, rossz érzéseinket. A következő gyakorlat sokat segíthet ebben: ülj egyenes háttal, törökülésben. Szívd be a levegőt az orrodon, miközben elszámolsz 4-ig. Tartsd bent szintén 4 másodpercig, majd miközben az orrodon át kifújod, újból 4-ig számolj el magadban. Ezt ismételd meg addig, ameddig tisztának érzed a fejed és lenyugszol.

1.jpg

E nap a 28. holdnap kezdődik el 05:34-kor, amelynek szimbóluma a lótusz.

letoltes_1_1.jpg

A lélek és a szellemi megvilágosodás alkímiájának napja. Lehetőségünk van megtalálni és felismerni életcélunkat. Ennek legfontosabb eszköze az álom, mellyel tudatosan is dolgozhatunk.
Ha álmunkban képesek vagyunk látni a saját kezünket, akkor jó úton vagyunk ahhoz, hogy tudatos résztvevője lehessünk az álombeli eseményeknek.
A 28. holdnapon ne nézzünk erős fényforrásba, védjük a szemünket. Ne szakítsunk le, de még csak ne is ajándékozzunk virágot. Fát ne fűrészeljünk, és legfőképpen ne vágjunk ki.
Kiváló nap telek- és ingatlanvásárláshoz, felújítási munkák végzéséhez. Ez a nap kedvező arra, hogy a számunkra terhes, fölösleges kapcsolatokat felszámoljuk. Figyeljünk oda az álmunkra és értelmezzük azt.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Az Istennő üzenete: szintlépés - Maat

"Amikor ennek vége lesz, mindannyian megváltozunk. És ugyanígy a világ is megváltozik, akárcsak az értékrendünk. Visszatérünk a saját magunkban jelen lévő legmélyebb igazsághoz, meg kell értenünk, hogy a régi rendszerek, struktúrák és életforma már nem szolgálnak minket, sem a Földet. Nem térhetünk vissza oda már.

Mert szintet lépünk.

Egyre többen érzünk késztetést, hogy visszatérjünk a legmélyebb Igazsághoz, amely által kapcsolódunk az Élethez és mindenhez, ami körülöttünk van. Most már nem kívül keressük a megoldásokat, mélyen befelé fordulunk és újrakapcsolódunk a lelkünkhöz, amelyet egy ideje elveszítettünk, és most emlékszünk arra, hogy mi az, ami igazán lényeges!

egyptian-goddess.jpg

Újra megtanulnuk a szívünk legmélyéről kommunikálni, így hitelessé és valóságossá válunk. Hálásak lehetünk azért, hogy táplálhatjuk azt, ami megmaradt. Megtanuljuk tehát, hogy mi a fontos és mi a felesleges. És megtanulunk megosztani is.

Áraszd ki a világba tehetségedet, szeretetedet, és ezért ne várj tapsot, csak tedd meg. Csak arra törekedj, hogy a lehető legnagyobb alázattal viseltess az isteni szolgálat iránt. A kulcsszó az egyszerűség. És ez nem rólad vagy a másikról szól! Ez az egész Földről szól! Egy magasabb szinten, magasabb tudatosságban létezel, amely nem más, mint a szeretethez és a tiszta ártatlansághoz való visszatérés állapota. 

Nyisd meg a szíved és a lelked, hogy átalakulj kívül és belül! 

Mindannyian újjászületünk egy önmagunk magasabb szintű verziójaként.

Micsoda ajándék.

Micsoda áldás!"

 

Maat az ókori egyiptomi vallás szerint az igazság és a rend, valamint a törvény megszemélyesítője és istennője. Ő képviseli a teremtéskor felállított világrendet, melynek fenntartása a fáraó feladata. Amiben segíthet: isteni mágia, rendszerezés, életed megváltoztatásához szükséges motiváció, nőiséggel kapcsolatos gondok megoldása.

süti beállítások módosítása