Asztrotitkok

2020.04.13. - hétfő

2020. április 12. - Jurancsik Eszter

Hétfőn hajnalban a Hold a földes Bakba lép, de még mindig a Tejúton halad égbolti értelemben, alatta pedig a Nyilas Alnasl (gammai Sagittarii) csillaga felett látható jegyváltásakor. E csillag a Nyilas nyilának hegye, amely Galaxis középpontja felé céloz. 

Teremtő erőnk, kitartásunk megsokszorozódik, valamint a női teremtő erő fokozottabban működik. Ha ekkortájt ébren vagy (02:05 körül), fehér vagy ezüst színű gyertya mellett vizualizáld vágyott célodat, ha alszol, jeleket kaphatsz arra vonatkozóan, mi legyen a következő lépés a célod felé vezető úton. A Tejút hasadéka, amelyre a Nyilas nyila céloz, egyszerre képviseli a kiáradó erőt és a célok "megtermékenyülését".

tree-of-life-meditation-laura-iverson.jpg

A Déli Korona a belső uralom, belső királyság szimbóluma, azaz uralni tudod életedet. 

A Hold-Merkúr kvadrát a szavakkal való óvatos bánásmódra int, ugyanakkor megtaníthat az érzelmek kulturált módon történő kifejezésére. Égi kísérőnk trigonja az Uránusszal zsenialitással határos felismerésekkel, megérzésekkel ajándékoz meg minket - ezeket érdemes feljegyezni, ahogyan hajnali-reggeli álmainkat is. 

A Bak-Hold szembenállása a Rák-Felszálló Holdcsomóval félelmeinkre világít rá. Nézzünk szembe ezekkel! Ameddig ezek a félelmek nincsenek kimondva-elengedve, nehezen jutunk előre. Ám ehhez a fentiek alapján több segítséget is kapunk.

Kvadrát van születőben a Kos-Nap és a Bak-Jupiter között. Sportoláskor vigyázzunk, ügyeljünk a bemelegítésre-nyújtásra, illetve gyomrunkat se terheljük túl, májunk, epénk érzékenyebb lehet.

Áldás!

Kép: Pinterest.

 

2020.04.12. - vasárnap

Vasárnap hajnali álmaink távolba mutató lehetőségeket és a szintlépés módjait mutathatja meg, köszönhetően a Nyilas-Holdnak, amely csillagképileg most kapaszkodik fel  a Tejútra, hogy onnan ontsa annak beavató energiáit.

Égi kísérőnk kvadrátba kerül a Halak-Neptunusszal. Ha nyugtalannak, idegesnek érezzük magunkat, semmiképpen ne környezetünkre vetítsük ki érzéseinket, inkább vonuljunk félre, meditáljunk, nézzünk filmet, hallgassunk nyugtató zenét. 

Az újonnan Kosba lépett Merkúr szextilt alkot a Vízöntő-Szaturnusszal. E fényszög segít a döntések meghozatalában, a dolgok ésszerű szemlélésében, valamint az időtálló dolgok átmentésében a következő életszakaszba. Most tisztán láthatod, mi az, ami életképes, és erre nyugodtan alapozhatsz. Híreket kaphatunk, amelyek segítenek minket választott utunkon. A Szaturnusz ott látható a Bak csillagkép erőterében, azaz bátran haladhatunk előre.

fa3395fc703a901738487ec2bfadeb45.jpg

Délután válik egzakttá a Nyilas-Hold és a Kos-Nap közötti trigon. Könnyebb a másokkal való együttműködés, félretehetjük egónk sötét oldalát és hatásosan segíthetünk másoknak. A Hold ekkor a Skorpió csillagkép Shaula (lambda Scorpii) csillaga felett jár; ez a Skorpió fullánkja. A fullánkkal nemcsak másokat tudunk megsebezni, hanem magunkat is - ne kezdjünk önmarcangolásba a múlt miatt, ezt az enegiát inkább a múlt elengedésére tanácsos fordítani! Ha teheted, 16 óra előtt vagy után pár perccel gyújts fehér gyertyát. Végy pár mély lélegzetet, majd képzeld el, hogy a rossz érzések, a szomorúság, a nyomasztó érzések beleszállnak a lángba. Hagyd a gyertyát teljesen leégni.

Kívánok minden kedves Olvasómnak áldott Húsvét Vasárnapot! 

 

Merkúr a Kosban - 2020.04.11.

Szombaton, 06:48-kor a Merkúr a vizes Halakból a tüzes Kosba lép, az égbolton a Visszaúszó Halban látható az égitest, alatta a Cet ragyog. 

A Kos a létezés, a létbetörés jele, a Merkúr a közvetítés, a gondolkodás, a kommunikáció. E dinamika kihat gondolatainkra, gyorsabban jönnek az ötletek, a reakciók. Emellett a Visszaúszó Hal csillagkép érintettsége segít összegezni a múltat és a jövő felé tekinteni. A Koshoz társítják a tisztítótűz fogalmát is, amely most így, Húsvét alkalmából igencsak aktuális. Ez a Húsvét sokaknak más lesz, mint az eddigiek, ám remek alkalom arra, hogy gondolatainkat, szándékainkat tisztázzuk. Mi a valódi célod? Erre kell meglelned a választ. 

mercurys-transit-of-aries-and-mercury-retrograde.jpg

A Cet csillagkép a belső, megtisztító folyamatok szimbóluma. Ahogyan a Merkúr végigvonul az igencsak terjedelmes csillagképen, május 7-ig, úgy lesz időd és lehetőséged végiggondolni céljaidat, és meghozni egy döntést, amely elől már nem menekülsz vissza a múltba. Kitartás, menni fog. Még akkor is, ha kényszerű húsvéti magányodban eleinte kissé elveszettnek érzed Magad. Ám ez valójában nem így van, hiszen Krisztus feltámadt - a Halak csillagkép, amely szintén érintett a Merkúr által, a Krisztusi Szeretetet szimbolizálja, amely soha nem hagy el Téged, vezet utadon, ebben biztos lehetsz. A Kos pedig nem más, mint Isten Báránya. 

Kell ennél több bizonyíték arra, hogy Fent szeretnek és vigyáznak Rád?

Áldott, békés Húsvéti ünnepeket minden kedves Olvasómnak!

 

Kép: Pinterest.

Az Istennő üzenete: törd össze a hamis képeket - Leizi

"Amikor egy nő felébred, elengedi a takargatás szükségességét, ehelyett elfogad mindent, ami talán szoktalan is lehet. Félmeket, sebeit, mintákat, hibákat, hangulatváltásokat, külsejét is. A kicsit szélesebb csípőt. Az esetleges pár kiló pluszt. És értékeli önmagát, ahelyett, hogy önostorozna és másokhoz hasonlítsa adottságait.

Eldobja hamis képeket, amiket kialakított arról, milyen lenne, ha úgymond "ideális" lenne. Az erőltetett pózokat. A védelmi mechanizmusokat, a más nőkkel való versenyzést, a féltékenységet és mindazon dolgot, amiket mankóként használt fel saját, igaz valója elrejtésére.

Lehet, hogy ez elsőre nehéz. Lehet, hogy gyerekkorodban vagy tiniként a saját szüleid, családod hasonlított másokhoz, hogy például a szomszéd kislánya milyen vékony, karcsú és csinos, te pedig kövér vagy. Ezek lenyomata ott van a lelkedben, de dönthetsz úgy, hogy egy vágással elnyisszantod ezt a szálat. És onnantől kezdve a mintáknak már nincs befolyása Rád... Te TE vagy, nem a szomszéd lány.

leizi-revelation.jpg

Nem a címlapon pózolgató modell. Nem az, aki egy hamis képet mutat az agyonretusált fotóival és semmitmondó nyilatkozataival. Egyedi vagy és megismételhetetlen. Istennő vagy.

Együttérző vagy, erős és komoly támasz, át tudsz vezetni másokat az élet viharain. Gondolod, hogy azok a nők, akikhez hasonlítgattad Magad, akik a nem-evéstől és az állandó magassarkú hordásától járni sem tudnak, képesek erre? Akik valódi arcukat több réteg festék alá rejtik, vagy különböző beavatkozások következtében ijesztően eltorzult az arcuk?

Félelmeid elengedésével hiteles gyógyítóvá válsz, nincs több szégyen az életedben, nem kell semmit rejtegetned, mert hűséges vagy önmagadhoz!"

Kép: Istennők kártya.

Leizi a Fény kínai istennője. Segítségét kérheted, ha saját képességeiddel kapcsolatban kétségek gyötörnek, ha attól félsz, hogy nem vagy tökéletes, vagy nőiséged - menstruációs gondok, stb.- témájában gondok jelentkeznek. Segít kimondani az igazságot, kifejezni önmagadat.

 

 

 

2020.04.10. - péntek

A Hold hajnalban a Mérleg csillagképben jár, zodiakális értelemben továbbra is a Skorpióban halad. Álmaink és a nap folyamán jelentkező megérzéseink az igazsággal és az egyensúlyteremtéssel állnak kapcsolatban. A belső átalakulás megkezdődött, ehhez alá kell merülnünk lelkünk mélységeiben. 

A nap folyamán aktiválódik a Hold, valamint a Halak-Merkúr és Neptunusz között egy trigon. Ez felerősíti a fenti folyamatokat, a Neptunusz pedig, mint a magasabb szitnű szeretet égiteste a Lélekkel (Hold) kapcsolódva segíti a saját és mások működésének megértését is. Meditálni mindig hasznos, de e napon különösen. Mindebbe belekapcsolódik a Jupiter és a Plútó is, amely bolygókkal a Hold szextilbe lép a délelőtt folyamán. A bölcsesség kiterjesztése is könnyebben véghez vihető és a regenerációs erő is jobban érzékelhető.

75acbf75fa6bf9d182c16e96f016dba9.jpg

Gyógyuljunk, regenerálódjunk. Amennyiben megtaláljuk testi panaszaink lelki okait, a gyógyító folyamatok elindulnak és hamarosan végleg búcsút inthetsz a problémádnak - a Plútó ugyanis mindig végleges megoldást keres. Plusz a Jupiter-Plútó kettős a Bakból szextillel kapcsolódik a Merkúrhoz és a Neptunuszhoz is. Minden fenti folyamat, energia jóval erőteljesebben lesz tehát érzékelhető, de bármilyen kérdés is foglalkoztasson minket, most megtalálhatjuk a válaszokat. 

Áldás!

Kép: Pinterest.

Az Istennő üzenete: minden, amit keresel, benned van - Morrighan

"Nővérem, nem fáradtál el egy olyan igazság keresésében, ami nem is a Tiéd...? Nem merültél ki abban, hogy azt csináld, ami szemben áll saját, igaz lényeddel?

Születésünk óta arra programoznak minket, hogy a válaszokat kívül, a külvilágban keressük. Megtanítanak minket arra, hogy behódoljunk azoknak, akiknek hatalma van, és így a mi életünk is az ő irányításuk alá kerül. Azt tanítják, szellemi, párkapcsolati, anyagi, munkahelyi, testi, lelki vagy bármilyen más problémáddal keress fel egy "profit". 

Teljesen eltávolodtunk a saját, intuitív rendszerünktől, amely képes minket irányítnai. Inkább gurukra bízzuk magunkat, akik sok esetben csak a pénzt szedik el, de nem tapasztalunk javulást - de ez nem az ő hibájuk. Valakinek tudnak segíteni, de aki tudatára ébredt saját erejének, hiába keresi a megoldást másoknál, előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy csak ő tudja jobb irányba terelni életét. 

Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, hogy minden, amit keresel, már ott van Benned...?

original.jpg

Mi vagyunk a saját iránytűnk. ⁣
Mi vagyunk a saját gyógyítónk. ⁣
Mi vagyunk a saját útmutatónk magunknak, 100%-ban.

El kell csöndesednünk ahhoz, hogy meghalljuk belső iránymutatásunkat, hogy lássunk a belső térképet.

Állj meg egy percre a rohanásban. Végy egy mély lélegzetet, majd kérdezd meg Magadtól: "Mi az, amit most meg kell hallanom?"

Az üzenet hamarosan megérkezik. Figyeld meg, írd le. Bármi, ami felmerül, tökéletes számodra e pillanatban.

A varázslat Benned van."

Morrighan az ír mitológiában a harc és a halál istennője. Észak-Írországban rengeteg zarándokhely jegyzi a nevét, a legismertebb Armagh. Miben segíthet Morrighan? Ha elbizonytalanodsz, elveszettnek, depressziósnak érzed Magad, ha egy égetően fontos kérdésre gyors választ keresel. Morrighan azonnal megjelenik, és segít döntéseid meghozatalában és választott utad végigjárásában.

 

Kép: Pinterest.

 

 

2020.04.09. - csütörtök

Csütörtök hajnali álmaink megmutatják, mely dolgok azok, amelyek prioritást kell, hogy élvezzenek életünkben - köszönhetően a Skorpió-Hold/Bika-Uránusz oppozíciójának. Az oppozíció megmutatja azt is, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a különböző témákban. Csillagképi értelemben a Szűz angyali részénél jár a Hold, alatta a Kentaur ragyog, könnyebben megy az angyalokkal, magasabb szférák lényeivel a kapcsolatfelvétel és erősebbé válnak a gyógyító energiák is.

A Halak-Merkúr szextilje a Bak-Jupiterrel és Plútóval segíti a nagyvonalúságot és a regenerációs erőt egyaránt, valamint másoknak is átadni a bennünk lévő tudást és gyógyító képességet. Remek tanácsokkal láthatjuk el környezetünket, persze csak akkor tegyünk így, ha kérik. Késztetést érezehtünk arra, hogy mélyebben beleássuk magunkat a filozófiai, vallási, spirituális témákba.

6d35a00fc410f2e3cfcd0d1e58c59160.jpg

Az Ikrek-Vénusz és a Vízöntő-Mars a szerelmi kérdésekben ad segítséget, de művészeti témákban és irodalmi területen is. Érdemes lenne blogot, naplót vezetned, ha úgy érzed, nehezen beszélsz a Benned zajló folyamatokról. 

Késő délután a Hold eléri a Mérleg csillagkép két serpenyőjét tartó rúdját, amely a belső igazságok felismerésére, kimondására késztet. Legyünk őszinték ne csak másokhoz, magunkhoz is.

Este 19 órakor a Hold, amely továbbra is a Skorpiót rója zodiakális értelemben, trigont alkot a Halak-Neptunusszal. Elmélyülhetünk a spiritualitásban, meditálhatunk, jógázhatunk, ha pedig lehetőségünk adódik rá, sétáljunk egy rövidet (ez ugyanis nincs megtiltva, természetesen az orvosi tanácsokat tartsunk be). Álmod pihentető és nyugodt lesz, ha lefekvés előtt légzőgyakorlatokat végzel.

Áldás!

Kép: Pinterest.

2020.04.08. - Telihold a Mérlegben

"Valamit valamiért..."

Április 8-án, 04:35-kor pontosodik be a Kos-Nap/Mérleg-Hold szembenállása, azaz Teliholdunk lesz a jegy 18. fokán. Égbolti értelemben a Szűz angyali részénél, a Holló csillagkép felett ragyog teljes terjedelmében hűséges kísérőnk. 

libra-super-full-moon-by-jens-fine-art-1-scaled.jpg

A Kos-Nap erőteljes, teremtő, tüzes energiái látszólag nem férnek össze a Mérleg-Hold egyensúlyra törekvésével, ám mégis így hozható létre a teljesség, hiszen a polaritásban benne foglaltatik a kiegyensúlyozás lehetősége is! Ezért nem definiálható "rossz" aspektusként a szembenállás, hiszen a mérleghinta-elv alapján ez az egyensúly elérését szorgalmazza, amely most duplán érvényes a Mérleg jel érintettsége révén. 

A bennünk buzgó tettvágy és energia fordítható saját, személyes fejlődésünkre, éppúgy, mint a másokkal való együttműködésre, amit a mostani helyzet egyébként is megkíván. Csak akkor jöhet létre az egyensúly, ha nemcsak a magunk, hanem mások érdekeit is szem előtt tartjuk. 

A Nap csillagképileg a Visszaúszó Hal fonákján látható ekkor; elveszettnek hitt képességek, érzések, tehetségek bukkanhatnak fel újra, amelyek a fent említett feladatok teljesítésében is segíthetnek. Alatta a Cet a belső megtisztulásban segít továbbra is, felette pedig egy igen érdekes csillag látható ekkortájt, a Sirrah, amely az Androméda béta, a Pegazus csillagképnek pedig az alfa csillaga. Osztoznak tehát ezen a csillagon, és most nekünk is ezt kell tennünk: megosztani, amink van, ha tehetjük, segíteni másokat. Kell ennél egyértelműbb jel?! Ezt a csillagot emlegetik még Alpheratz néven is, amely az arab alfaras kifejezésből ered, és ez szó szerint lovat jelent. 

Az Androméda az önként hozott áldozat, a Pegazus pedig a szintlépés. Ezek után nem nehéz összerakni, hogy az önzetlen másokon történő segítés hozza el az ugrást magasabb szintekre és a boldogságot - mindenki számára. Így mindenki nyer, a Moonology kártyában nem véletlenül nevezte el az alkotó Yasmin Boland e lapot win-win-nek, ami nagyjából annyit jelent, hogy mindenki csak nyerhet ezzel a hozzáállással. 

nevtelen.jpg

A Hold alatt a Holló segít felszámolni a káros minőségeket, és ahogy a nap folyamán eléri a Szűz Spica (alpha Virginis) csillagát, amely kalászt jelent, mi is tovább arathatjuk munkánk, áldozatkészségünk gyümölcseit. 

szuzmerleghold.jpg

Az indiai rendszer szerint a Telihold a Csitra, Mars-jellegű holdházat érinti, amely terület az új energiák építését segíti - ez persze akkor lehetséges, ha a minket nem szolgáló minőségeknek már búcsút intettünk. Kapcsolódik az alázathoz is, ami pedig a Szűz csillagképhez társítható téma. Az itt uralkodó indiai istenség Tvastrí, az Univerzum építőmestere.

Áldás!

Képek: Pinterest (1, 3), saját (2, Stellarium program screenshot)

Hibernált lelkek felszabadítása

Egy látszólag védett, biztonságos világban élsz. Legalábbis azt hiszed, hogy élsz. És hirtelen történik valami. Elolvasol egy könyvet… vagy elutazol… és rájössz, hogy nem élsz, hogy hibernálva lettél a világban. Ennek jelei könnyen észrevehetők: először jön a nyugtalanság, a pánikszerű menkülési vágy. Nem tudod, mi ez, de egyre gyakrabban ébredsz nyomottan, nyugtalanul.

39755102_1237987876353625_223491724213747712_n.jpg

A második tünet: az öröm hiánya. Semmiben nem leled örömödet. A megszokott hobbijaidban sem, semmiben, amit idáig szerettél. Ez minden. Úgy tűnik, hogy ez csak átmeneti, ártalmatlan állapot. Monotónia, mókuskerék. Milliók élnek (vagy így halnak meg) anélkül, hogy tudnák, "hibernálódtak". Bemennek reggel az irodába és este hazamennek, alszanak. A lelket felemésztő dolgok olyan rutinná válnak, hogy szinte észre sem veszik, és egy idő után jönnek a fizikai tünetek is: migrén, emésztési zavarok, vérnyomásproblémák, komoly fogyás vagy hízás, bőrelváltozások, szédülés, pánikrohamok, szorongás. És akkor jön egy "sokk", egy felismerés, belép egy ember az életükbe, kezükbe akad egy könyv, meghallanak egy dalt vagy előadást, és ez felébreszti őket. Ez az, ami vagy aki felnyitja a szemüket és megmenti őket attól, hogy tulajdonképpen meghalkon a lelkük. A katarzist mindig át kell élni, hogy felébredj. Hogy ne haljon meg a lelked. Hogy élj. Olyan életet, amilyenre vágysz.

Anaïs Nin nyomán.

Kép: Pinterest.

2020.04.07. - kedd

Kedden hajnalban a Hold már a levegős Mérlegben jár, trigonnal kapcsolódva a Vízöntő-Marshoz és Szaturnuszhoz. Álmainkban jeleket kaphatunk döntéshelyzetekre, önlegyőzésre és önerősítésre vonatkozóan egyaránt. Minél inkább képesek vagyunk egy magasabb szintről szemlélni az életünkben felbukkanó feladatokat, annál inkább látni fogjuk a megoldást is. 

74632385_1574281049390971_3929125258786766848_n.jpg

Égi kísérőnk ekkortájt a Szűz csillagképben halad, az Arató Szűzben, tehát folytatódik nemcsak a testi-lelki nagytakarítás, hanem az aratás is. Alatt a Serleg és a Holló csillagképek világosan jelzik egy szakasz végét, valamint a Serleg üzenete szerint ideje "elégetni" a minket nem szolgáló minőségeket, hogy azok helyén magasabb rezgések szülessenek.

Érdekes formáció jön létre hajnalban, a Mérleg-Hold ugyanis mind az Ikrek-Vénusszal, mind a Marssal és a Szaturnusszal is, amelyek ugye a Vízöntőben láthatóak, trigonba kerül, és utóbbi két bolygó is ily módon kapcsolódik a Vénuszhoz. Ezt királytrigonnak is szokás nevezni, amely alakzat lehetőséget biztosít az érintett planéták által képviselt princípiumok könnyű, akadálymentes használatára.

Éljünk tehát ezzel! Lehetővé válik a kapcsolati problémák tisztázása, csakúgy, mint a szülőkkel való viszony átgondolására és saját, belső erőnk kiaknázására is. E királytrigon délután 15:30-ig aktív.

A Halak-Merkúr szextilje a Bak-Jupiterrel és Plútóval kedvez a mély beszélgetéseknek, valamint a metafizikai, spirituális témákkal való foglalkozásnak egyaránt. 

Áldás!

Képek: Pinterest (1), Giphy (2).

süti beállítások módosítása