Asztrotitkok

2020.03.30. - Hétfő: Mars a Vízöntőben

Individuum és stabilitás

2020. március 29. - Jurancsik Eszter

Hétfőn hajnalban még mindig az Ikrek jelben jár a Hold, a Bika csillagkép szemei között, ekkortájt látott álmaink saját minőségeinkre világítanak rá, de a bennünk rejlő erőt is megmutatják. A Bika szemei a Tejútra néznek, mi is könnyebben érzékeljük a Fentiek jelenlétét. Égi szomszédunk alatt az Eridanus kanyarulata látható, amely ismét a sorsfordítás lehetőségére hívja fel a figyelmet. Ha tehetjük, ébredés után meditáljunk, még ha csak pár perc is áll rendelkezésünkre. 

yogachakras.jpg

Ekkortájt pontosodik be kvadrátja a Merkúrral, amely égistet a Halak jelben, a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban rója égi útját. A legfontosabb témája e fényszögnek a magunkkal szembeni őszinteség. Most, hogy többen otthonunkban tartózkodunk, itt az ideje a mély önvizsgálatoknak. Ki mered mondani az igazat saját Magadnak? Csak így tudod megtisztítani a jövődet. A Hold Halak-Neptunusszal való kvadrátja pedig a bennünk esetlegesen jelen lévő kaotikus érzések helyre tételében segít, feltéve, ha már a fent említett őszinteség -magunkkal szemben- jelen van. A Neptunusz alatt ott ragyognak a Szobrász csillagai, amely pont ezeket a lehúzó minőségeket segít lefaragni. 

Sokan érzünk mostanában késztetést a megtisztulásra, íme, itt a lehetőség!

Továbbra is tart a Bika-Vénusz trigonja a Bak-Marssal, Jupiterrel és Plútóval. Folytatódik az önlegyőzés a gyakorlatban, érdemes testmozgást végezni, ezt otthonodban is megteheted például erősítő gyakorlatok vagy jóga formájában, bár egy fél óra séta egy nem forgalmas helyen még jobb. Az önlegyőzés (Mars) kellő bölcsességgel ruház fel mintegy plusz ajándékként (Jupiter), amely elhozza a minőségi változásokat az életünkbe (Plútó).

A délutáni órák a kapcsolati viták rendezésének kedvez (nemcsak párkapcsolati értelemben)!

Este, 21:43-kor a Mars belép a Vízöntő jegyébe, a Sas csillagkép alatt. Előtérbe kerül az individuum, az új utak kirpóbálása céljaink felé haladva, amely egy sor új és értékes tapasztalattal gazdagíthat bennünket.

mars-in-aquarius.jpg

Ezt az új, friss energiát rombolás helyett építésre használjuk, a strukturáltság elérésében pedig a Szaturnusszal való együttállása segít minket. Az indiai rendszer szerint a Mars jegyváltása az Uttara Sadha nevű, Nap-jellegű holdházban történik meg; a szanszkrit kifejezés "kései siker"-t jelent. Amit most elkezdünk, lassan fog beérni, de biztos alapot ad, valamint kellő mennyiségű erőt a küzdelmekhez. A Nap-jelleg pedig fényt gyújt előttünk az úton, mint egy lámpás.

Áldás!

Kép: Pinterest. 

 

2020.03.28. - 29. - szombat, vasárnap

Szombaton a Bika-Vénusz mellé becsatlakozik a Hold is, amely érzelmi ügyeinket segít diplomatikusan megoldani, de továbbra is erős késztetést érezhetünk a művészetek iránt, ne is fogjuk vissza magunkat, ha ezt akarjuk csinálni. A két égitest trigonjai a Bakban lévő Marssal, Plútóval és Jupiterrel pedig segít reálisan szemlélni mostani helyzetünket, meglelni a pozitívat minden történésben.

a42e7bc44193391fe89f9a15adf700e9.jpg

A Hold délután elvonul a Fiastyúk csillaghalmaz alatt, amely a Bika csillagképben látható, ez pedig az Istenek szerelmi fészke. Gyermekre vágyók most lendüljenek akcióba, de ha ilyen tájban születnek ötleteid, terveid, azok később biztosan beérnek, ha kitartasz mellettük.

Jó ideig aktív lesz a Vízöntő-Szaturnusz és a Bika-Uránusz közötti kvadrát. A kvadrát mindig afféle tanító fényszög. Két, látszólag teljesen különböző energetika: a Szaturnusz a megszilárdulás, az Uránusz a keretek közül való kilépés. A Szaturnusz a tradíció, az Uránusz a modern dolgok. 

Életünk sok tekintetben átalakuláson megy keresztül, és akkor állunk jól a dolgokhoz, ha ezekkel együtt áramlunk. Ami nem működik, az távozik, az Uránusz megszabadít minket a felesleges dolgoktól, kapcsolatoktól is. A Szaturnusz viszont segít az időtálló dolgok átmentésében a következő életszakaszba. A bennünk lévő kezdeti feszültség hamarosan az életképes dolgokat megszilárdító erővé alakul át, hamar megtanulhatjuk ezt hasznunkra fordítani. Két fix jelet kapcsol össze a fényszög, tehát a hangsúly a stablitáson lesz, nem véletlenül mennek azok a dolgok, amelyek megkopottak, alacsony rezgésűek. Nem hagy minket belekényelmesedni a dolgokba, de nem  is robbanásszerűen fognak végbemenni ezek a folyamatok. Afféle "karantén-energia", amelyben ugyan jelen van az aggodalom pl. az anyagiak miatt, de csak ideiglenesen. Hosszú távon ezen aspektus mindenkinek elhozza a megoldást. Az Uránusz a bennünk lévő zsenit is jelképezi - most, hogy sok időt töltünk otthon, lelkünk mélyére nézve, mentális gyakorlatokat végezve mi is felfedezhetjük ezt magunkban.

wallhaven-zm8r6v.jpg

Vasárnap, hajnali 02:38-kor a hold az Ikrekbe lép, az égbolton a Bika csillagképen látható ekkor, alatta az Eridanus folyó egyik kanyarulata. Az ekkor érkező álmok sorsfordító dolgokat vetíthetnek elő, legalábbis a kulcs szimbólumok vagy történések formájában jelen lesz bennük. Kora délután a Nap és a Hold között szextil születik; az érzések és a cselekedetek összhangba kerülnek, kiegyensúlyozható minden, ami eddig instabilnak látszott, tisztázódnak az eddig ködös dolgok. Este égi szomszédunk eléri a Bika csillagkép szemeit; egyikük, az Aldebaran (alpha Tauri) a csillagkép legfényesebb objektuma, és e csillag a tisztánlátás egyik szimbóluma. A Bika szemei rálátnak a Tejútra, azaz mi is képessé válunk meglátni azokat a minőségeket, célokat, amelyek előrébb visznek minket. 

Este az Ikrek-Hold/Halak-Merkúr kvadrát inkább spirituális irodalom olvasására, egy jó film megnézésére, zenehallgatásra ösztönöz, mint felesleges vitákra családunkkal, különösen édesanyánkkal.

Képek: Pinterest.

Adalék a Vízöntő-Szaturnuszhoz - a kollektív felelősség tesztje

Március 22-én lépett a Szaturnusz a Vízöntő jegyébe. Július elsején visszalép ugyan a Bakba, de addig is ízelítőt kapunk arról, ami a 2020. december 17-e és a 2023. március 7-e közötti időszakban érzékelhető lesz.

Az elmúlt két évben lehetőséget kaptunk a kihívásokkal való találkozásokra, és arra, hogy megtanuljuk javítani hozzáállásunkat a dolgokhoz. Akár szülők, akár gyermekek, akár tanárok, akár diákok vagyunk, újra meg kellett értenünk szerepünket és kötelezettségeinket.

saturn-in-aquarius.jpg

Az elkövetkező néhány évben fejlődésünk következő szakaszával kell szembenéznünk. A Bak-Szaturnusz ideje alatt sokan szembesültünk azzal, amit őseink hagytak nekünk, most, a Vízöntő-Szaturnusz idején ezt a következő generáció számára kell átadnunk. Legyen szó a gyermekedről, unokádról, fiatalabb testvéreidről (főleg, ha legalább 10 év korkülönbség van közöttetek), e tudást kell átadnod nekik. Ez a bolygóhelyzet arra figyelmeztet: nem elég csak fenntartani azt, ami van, hanem tovább is kell építeni! És ez az építés már nem az anyag, hanem a szellem szintjén megy végbe.

psychedelic-treatments-consciousness-disorder-news-oct-2019.jpg

Álmunk az, hogy boldog és egészséges életet éljünk, ám a Vízöntő-Szaturnusz arra mutat rá: ez csak oly módon válik lehetségessé, ha másokat is támogatsz. Ez a tudatosság próbája. Le kell győznünk azt a tévképzetet, hogy mások különbek nálunk, vagy épp mi vagyunk különbek. A társadalomban jelen lévő látszólagos különbségek, hierarchiák szépen lerombolódnak, hiszen az anyag senkit nem emel a másik fölé vagy annak hiánya nem taszít a másik alá.

A lehetőség pedig adott, már most, hogy megmentsük a Földet és vigyázzunk rá. De ha jobb világot szeretnénk, kollektív összefogás szükséges, hogy a jövő generációjának is ezt adjuk tovább. Ehhez egy dolog szükséges: felébredni a beteg, izzadt, büdös, narkotikus vakságból, amely a matériához való görcsös ragaszkodás C-vágánya. Így felismerhető a végtelen szabadság és a teremtés képessége. A kezdeti káoszból lépésről-lépésre kialakul a tiszta összkép.

 

Képek: Pinterest.

Az Istennő üzenete: radikális változások - Káli

"Mindig csak mondogattátok, hogy valami változás kell, valaminek történnie kell, hogy megváltozzon a világ. Hát tessék, itt van, eljött! Nem tettetek semmit, ezért történik most az, ami! Csak a szátokat járattátok. Fizikai síkon nem csinltatok semmit, aki mégis próbálkozott, azt kinevettétek, gúnyt űztetek belőle.

Nos, most eljött, amire vártatok. Olyan sebességgel söpört végig a világon, hogy követni alig tudtátok. Nincs már olyan része a Földnek, amely ne lenne érintett ebben. Rengeteg orvos dolgozik a megoldáson, tudósok dolgoznak át napokat. Ez eddig rendben van, de amíg nem fogjátok fel a lényegét a dolognak, addig süthetitek. 

kali_by_raja_ravi_varma.jpg

Még most is a felhalmozáson jár az eszetek, akinek van, az még többet akar, így aki nélkülözik, annak még kevesebb jut. Rendben van ez így? Rendben van az, hogy utálkoztok, tapossátok egymást és teljes mértékben egótok sötét oldala irányít benneteket? Mert igen, van az egónak is egy világos és egy sötét oldala, hiszen duális világban élünk. Öntudatotokat felhasználhatjátok azonban építésre, kollektív összefogásra is. Fogjátok meg végre egymás kezét, függetlenül mindenféle hovatartozástól. Ereitekben ugyanaz a vér csörgedezik, mitől is vagytok különbek másoknál...? 

A régi rendnek vége, nincs tovább, ennyi volt. Teljes paradigmaváltás küszöbén álltok, és ha a többség képes arra, hogy ezeket az új energiákat, rezgéseket magába fogadja és eszerint éljen, garantáltan megkapja méltó jutalmát. Segíts másokat, ahelyett, hogy a sárba tipornád őket! Senki sem áll a másik felett."

 

 

Kép: Pinterest.

2020.03.27. - Péntek

Mind a hajnali álmaink, mind a nap folyamán hirtelen felbukkanó ötleteink régi kérdésekre adhatják meg a választ, illetve régóta húzódó problémák kapcsán hozhatnak megoldóképleteket, köszönhetően a Hold/Uránusz-együttállásnak a Bikában, égi szomszédunk pedig a Halak-Merkúrral is szextilt alkot. 

A Vénusz trigonja a Bak-Plútóval, Jupiterrel és Marssal pedig immáron a gyakorlatban történő önlegyőzést és regenerációt segíti. Bármilyen gyógyulást megcélzó ima, meditáció, szertartás sokszoros erővel lép működésbe, ez a hatás pedig egészen április 6-ig kitart.

51-signs-that-say-you-are-spiritually-awakened.jpg

Bár most az otthon maradást szorgalmazzák, jó idő esetén egy 20-30 perc séta igenis belefér a dologba, csak tartsd be az egészségügyi tanácsokat, lehetőleg olyan helyeken közlekedj, ahol nincsenek sokan, moss kezet azonnal, ha hazaérsz stb. De a Természetben való időtöltés minden embernek alapvető szükséglete, és ha teheted, egy kis időre merészkedj ki a lakásból.

Este a Hold a Neptunusszal is szextilt alkot. Ismét alkalmas művészetek gyakorlására, kipróbálására, tehetségeink felfedezésére. 

Csillagképileg a Hold egész nap a Cet fejénél tartózkodik; meditációnak, spirituális gyakorlatoknak is kedvez a nap.

Kép: Pinterest.

2020.03.26. - csütörtök

Higgadt fejjel, nyugodtan tervezve

Csütörtök hajnalban intenzív álmok lephetnek meg minket; ezen álmok főleg a célok felé vezető úttal állhatnak kapcsolatban, a módszerekkel vagy a bennünk tomboló érzésekkel. 

Kutyaszorítóban érzi magát sok ember, ami egyfelől érthető, hiszen a javaslat, amely szerint inkább maradjunk otthon, most a korlátok közé szorultságot érezteti. A legtöbben tele vagyunk tervekkel, tetterővel, de most pihenőpályára kell állnunk. Másfelől viszont a Kos-Hold a délelőtt folyamán, kvadrátokkal kapcsolódva a Bak-Jupiterhez, Marshoz és Plútóhoz megmutatja, mi az, amin változtatni, módosítani lehet, mielőtt elkapkodva rohannánk valamibe. Világosabban láthatunk célokat, lehetőségeket. Ezért később még hálásak leszünk.

etsy.jpg

Ugyanakkor a Bika-Vénusz trigont alkot a fent említett, Bakban lévő bolygókkal, amely pont abban segít, hogy beláthassuk a jelenlegi kényszerhelyzet pozitív oldalát is. Foglalkozhatunk hobbijainkkal, pihenhetünk, régóta halogatott otthoni teendőket végezhetünk el, művészetekben próbálhatjuk ki magunkat. 

14:37-kor a Hold átlép a Bikába, kvadrátba lépve így a Vízöntőben lévő Szaturnusszal. Csillagképileg égi kísérőnk a Cet fejénél halad, ez pedig a belső munkát, belső megtisztulást mutatja. Higgadt fejjel gondoljunk át mindent, ami esetleg nyomaszt bennünket és ne hagyjuk, hogy indulataink irányítsanak. Holdunk együtt áll ekkor az Uránusszal: hiperszenzitívvé válhatunk, remekül érzékeljük a körülöttünk lévők gondolatait, érzéseit, de csak akkor adjunk tanácsot, ha kérik.

Kép: Pinterest.

 

süti beállítások módosítása