Asztrotitkok

Lépj ki a sorból! Telihold a Vízöntőben - 2020.08.03.

2020. augusztus 01. - Jurancsik Eszter

Augusztus 3-án, 17:57-kor válik egzakttá az Oroszlán-Nap és a Vízöntő-Hold poláris fényszöge, azaz Telihold lesz, a két jegy 11. foka érintett. Asztrológiai értelemben a Tudatos Én segít megérteni a Tudattalan működését, azáltal, hogy megvilágítja lelkünk legeldugottabb zugait is. 

Ráláthatunk tehát mindarra, ami mélyen gyökeredzik bennünk - mi sem mutathatná ezt kiválóbban, mint a tény, hogy a Nap a Telihold létrejöttekor az égbolton éppen a Rák csillagkép szemeinél látható. Égi kísérőnk ugyanekkor a Bak csillagai között ragyog, a Déli Hal és a Mikroszkóp felett, a Sas alatt. 

A Hold a Vízöntő jelben az indiviidum fontosságát hangsúlyozza. Sokunk életében előfordult olyan periódus, amikor "be akartunk állni a sorba", és egy társadalmilag elfogadott álarc mögé rejtőztünk, hiszen ha felvállaljuk azt, amik vagyunk, ugyan mit szólnak hozzá mások? Ha máskor nem, kamaszkorában a legtöbbünk ezen átesik. Ám ezen álarcok viselése hosszútávon frusztrációhoz, depresszióhoz vezethet, hiszen egy szerepet játszunk, amit valójában nem is akarunk. 

unnamed_3.jpg

Személyes példa: 14-15 évesen azt gondoltam, ha a korosztályom körében menő öltözködést, viselkedést követem, boldog lehetek. De nem voltam... ahogy -később- letettem ezt a maskarát és megmutattam a való énemet, nemcsak felszabadultabb lettem, hanem rájöttem, hol a helyem a világban és felismertem a valódi értékrendemet.

Nyugodtan lépj ki tehát a sorból, az egyenemberek közül, ha úgy érzed, nincs ott helyed. És hogy mások mit fognak ehhez szólni...? Ha ki mersz lépni a vonalkódozott emberek közül, már nem fog érdekelni. Már csak azért sem, mert Te is jobban megérted majd embertársaid működését, nem fogsz félni belevágni újításokba és megszabadulni régi hitrendszereidtől.

A Bak csillagkép, ahol égbolti értelemben látjuk a Holdat, pontosan ennek a felvállalásnak a szükségességét mutatja. Alatta a Déli Hal megadja a támogatást a magasabb szférákból, a Mikroszkóp pedig újabb utalás arra, hogy nézz mélyen a lelkedbe. Felette a Sas üzeni: ha megléped, amit szeretnél, szárnyakat kapsz. Az önfelvállalás most úgy hathat, mint egy üzemanyag, ami megadja a hajtóerőt az élethez. És még valami: a Vízöntő jegy szorosan kapcsolódik a barátsághoz, támogatáshoz. Ha az igaz énedet mutatod, barátságaid is igazabbá válnak. Lehet, hogy pár embertől ismét el kell köszönnöd, de aki nem fogad el Téged olyannak, amilyen valójában vagy, akkor érdemes végiggondolnod, mennyire is volt igaz a barátságotok.

individualism-nationalism.jpg

Az indiai rendszerben a Telihold a Sravana nevet viselő holdházban látható. E terület megerősíti a fentieket, erősíti az igaz alapokon nyugvó emberi kapcsolatokat.

Az arab rendszer szerint az Al Sa'd al Dhabih nevű, 22. holdház érintett, amely a minket nem szolgáló dolgok kiiktatásában nyújt segítséget.

A kínai értelmezés pedig a 9. holdházat ("Niú") említi - azon emberektől való elszakadást jelképezi, akikkel közös utatok végére értetek.

Áldás!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4716098992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása