Asztrotitkok

Előrejelzés a 45. hétre - 2023.11.06.-12.

2023. november 04. - Jurancsik Eszter

oig_n5w0_1.jpg

Előtérbe tolja a kreativitást, a fantáziát, az érzékenységet és a spiritualitást a hétfőn aktiválódó Merkúr/Neptunusz trigon, amely két vizes jegyet (Skorpió és Halak) érint, így ezek a témák még mélyebbről jönnek ezekben a napokban. A megérzések ismét élesebbé válnak, álomképeken keresztül is érkezhetnek válaszok a minket foglalkoztató kérdésekre. 

Vénusz/Plútó trigon is ezen a napon pontosodik be, amely igen intenzív hatással lesz a kapcsolatokra, különösen a szerelmi kapcsolatokra. Az elköteleződés megtörténik, régebbi kapcsolatokban erősebbé és nyilvánvalóbbá válik, fokozódnak a szexuális energiák is. Amennyiben egyedül vagy, az esély ott van egy olyan találkozásra, ahol kissé gyorsabban haladtok, mint ahogyan az illemtan könyvekben meg van írva, köszönhetően az azonnal vonzalomnak. Egy ilyen kapcsolódásnál azonban tisztáznotok kell, ki mit vár a jövőben - így elkerülhetők a drámák, féltékenységi jelenetek, a gyanakvás, ezek ugyanis erősen kötődnek a Vénusz és a Plútó fényszögeihez.

oig_lbgo6ipkavdb.jpg

Szerdán Merkúr/Plútó szextil születik. A kommunikáció és a beszélgetések is intenzitást kapnak, az igazán mély diskurzusoknak most jön el az ideje. Lehet, hogy komolyabb érdeklődéssel fordulsz a misztikus témák vagy éppen a pszichológia felé, a kiélesedett intuíció pedig segít a titkok megfejtésében. Az üzletkötés, a tárgyalások remekül mehetnek, könnyebben győzhetsz meg másokat  - de ne élj vissza a szellemi erőddel. 

E napon vált jegyet a Vénusz, belép egyik saját jegyébe, a Mérlegbe. Míg a Bika-Vénusz idején a szépség nyers ereje mutatkozik meg, addig a Mérleg levegős jellege a bájt, a kecsességet és a könnyedséget hozza el. Nagyszerű időszak a párkapcsolatok harmonizálására, a nézeteltérések kiküszöbölésére és a súrlódások elsimítására. Személyes képletedben a Mérlegben kezdődő házadban leled meg a szépséget, illetve fedezed fel, hogyan teremtheted meg a vágyott egyensúlyt.

Pénteken egzakt a Merkúr és a Szaturnusz kvadrátja, amely ideális arra, hogy szellemi munkát végezzünk. Hajlamossá válhatunk a pesszimizmusra, ezt kiüthetjük azzal, ha olyan feladatokat keresünk, amely igényli az aprólékos, analitikus gondolkodást. Ha bármiben elbizonytalanodunk, kérjünk tanácsot egy hozzáértőtől, járjunk alaposan utána mindennek. 

Azonban ezt oldja a Merkúr Nyilasba lépése, amely szintén e napon történik meg. A legtöbb asztrológus álláspontja szerint a Merkúr e jegyben "rossz" helyen van, ám ez nem igaz.

oig_svnuodlex21_cleanup.jpg

Tény, hogy a hirtelen jelentkező rengeteg ötletet és elképzelést nehéz lehet rendszerezni a fejünkben, ám ez a tranzit a zsenialitás egyik pozíciója is. Könnyebben állunk ki igazunkért a tűz elemnek köszönhetően, a jupiteri befolyás pedig segít ennek kiterjesztésében is. Amit kerülni kell, az az arrogancia és felfuvalkodottság. 

Szombaton szembenállásba kerül a Mars és az Uránusz, ez pedig megnöveli az esélyét a dühkitöréseknek, a hirtelen felindulásból hozott döntéseknek. Ám nemcsak mi váhatunk hirtelenné, hanem minket is érhetnek ilyen támadások mások részéről. Akármennyire nehéz is ez most, próbáljunk meg higgadtan reagálni az esetleges provokációra, és mi is kerüljük ezt a viselkedést.

A Hold mozgása:

Hétfő 20:39 és csütörtök 09:08 között a Szűzben jár, üresjárat csütörtök 05:54 és 09:08 között.

Csütörtök 09:08 és szombat 19:39 között a Mérlegben jár, üresjárat szombat 16:05 és 19:39 között.

Szombat 19:39-től a Hold a Skorpióban jár, ahol kedd délután 03:23-ig marad.

Képek: saját/Bing AI.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4518249899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása