Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr a Halakban - 2023.03.01.-02.

2023. február 28. - Jurancsik Eszter

Március első napján a Kosban találkozik a Vénusz és a Jupiter, ez az együttállás pedig igen kedvező a szerelemre nézve. Szerencse a szerelemben - így is fogalmazhatnánk. A tartós kapcsolatban, házasságban élőknek igen szenvedélyes, eseménydús napokat hoz ez a találkozás, felpezsdítve a szexuális ingereket is. Unalomra tehát nem lehet panasz. Ha egyedül vagy, tartsd nyitva a szemed, járj minél többet társaságba, mert nem tudhatod, hol találkozol valakivel, akivel kölcsönös érdeklődés születhet, és akár komoly kapcsolat is lehet a dologból. 

love.jpg

Igen szerencsés a pénzügyekre nézve is e fényszög, ha befektetésen töröd a fejed, most könnyen nyélbe üthetsz egy igen jó üzletet. Hatással van továbbá a személyes fejlődésre is, különösen, ami a kreatív oldaladat érinti. Hatás: március 10.

Szintén elsején a Merkúr és a Szaturnusz is együttállásba kerül, mégpedig a Vízöntőben, amely segít két lábbal a földön maradni és logikusan gondolkodni, meglátni a lehetőségeket a hosszútávú dolgokkal kapcsolatban. Kedvező a komoly beszélgetéseknek, a barátságoknak és a tervezésnek. Noha alapjáraton ez az aspektus hajlamosíthat a komorságra, a fenti Vénusz/Jupiter-együttállás enyhíti ezt a hatást, amely március 5-ig tart.

2-án a Merkúr a vizes Halak jegyébe lép, ahol március 19-ig tartózkodik. Minden impulzus egy emocionális szűrőn keresztül érkezik, hajlamosak lehetünk érzelmi alapon döntéseket hozni. A hagyományos értelmezés szerint a Halakban a Merkúr száműzött, ám a teljesség is kihozható, mégpedig a dolgok EGY-ségben történő szemlélésével.

desktop-wallpaper-universe-stars-nebula-galaxy-space-cosmic_1.jpg

A Halak a Zodiákus utolsó jegyeként összegzi a gondolatokat és terveket, itt dől el, melyek az igazán működőképes elképzelések, és azokkal lehet tovább dolgozni, létrehozni, ha a Merkúr majd a Kos jegyébe lép. Ha az égboltot nézzük, ekkor a Merkúr a Vízöntőben jár - a múlt és a jövő korsójából ömlő víz segít megtisztítani a múltat és jövőt egyaránt. 

Az indiai rendszer szerint a Merkúr jegyváltása a Dhanista nevű holdházat érinti, amely terület megadja a jövőbe látás képességét.

A Hold elsején 02:06 és 03:40 között üresjáratos, ekkor belép a Rák jegyébe. Előtérbe kerülnek a családot érintő kérdések és témák, saját belső otthonunk is. Érzékeny testrészek: mellhártya, gyomor, nőknél a mellek és a méh, valamint a menstruációs ciklus. 2-án hajnalban a Nap-trigon kellemes pihenést ígér, bár a Vénusz-kvadrát hatására az esetleges szerelmi problémák megjelenhetnek álmainkban. A reggeli Jupiter-kvadrát óva int a kapkodástól és túlzásoktól, később, a déli órákban az Uránusz-szextil remek ötleteket hozhat.

Képek: Pinterest (1), saját (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4618060712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása