Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr direkt - 2023.01.17.-18.

2023. január 16. - Jurancsik Eszter

Amikor már úgy érzed, nincs több erőtartalékod és kész, vége mindennek, jön 18-án a Nap és a Plútó együttállása a Bak 28. fokán.

Mindkét égitest egy szaturnuszi jel vendégszeretetét élvezi, és ez képes felrángatni a padlóról, képessé tenni arra, hogy folytasd a küzdelmet, még akkor is, ha már a hócipőd tele van a küzdelmekkel. Különösen érezhető ott, ahová személyes képletedben a Bak 28. foka került. Ha nem tudod, melyik horoszkópházad az, a Regiomontanus ingyenes szoftverrel vagy a Placidus demo verziójával kiderítheted.

Sokan éreztük úgy, hogy azok a dolgok, amelyekbe eddig komoly energiát és időt fektettünk, semerre nem vezetnek, ám ez csak a látszat. Némileg ebbe belepofázott a retrográd Mars is, amely viszont elindult előre 12-ével, így a lendület adott, a Nap és a Plútó találkozása pedig olyan, mint amikor azt mondod: 

Már csak azért is megcsinálom, nem adom fel!

És ez így jó. Ha eddig kitartottál, miért pont most adnád fel és hagynád veszni a dolgot?

pngtree-tranquil-universe-background-image_575534_1.jpg

A Nap a lerombolhatatlan ÉN, a Plútó a minőségi változás. Így változunk át mi is a tanácstalanul tébláboló, elveszett lélekből egy buldózerré, lerombolva így az akadályokat. A Bak, amelyben a két bolygó találkozik, szaturnuszi jellegével a kitartásra nevel, és bár még vár ránk egy sor küzdelem, de legalább látjuk a fényt az alagút végén, ez pedig erőt ad a folytatáshoz. Ösztönösen rálelünk arra, amely átsegít minket ezen az időszakon és plusz motivációt ad. Ritka kincs! 

A Merkúr, amely december 29-e óta retrográd mozgást végzett, 18-án elindul előre a Bak 8. fokán, hatalmas szellemi energiákat felszabadítva irányváltásával.

universe-wallpaper-background-picture-graphics-24689056-1-580x390.jpg

A retrográdság ideje alatt lehetőségünk nyílt újratervezni a célokat, ha kellett, módosításokat hajthattunk végre, felülvizsgálhattuk a döntéseket. A Bak szaturnikus energiái itt is segítenek fókuszáltnak maradni, felismerni, hogy kitartás nélkül nem érünk célt. A Nap/Plútó együttállással egybekötött Merkúr-irányváltás hihetetlen felismeréseket is hoz, amelyek jövőnk szempontjából igen fontosak lesznek még. Csak tartsunk ki!

A Hold 17-én 18:33-ig a Skorpióban jár. A titkok kutatása, az elmélyülés, a meditáció, önmagunk mélyebb megismerése kerül előtérbe. Érzékeny testrészek: vastag-és végbél, nemi szervek, húgyutak, orr, funkcionálisan a salaktalanítás. Reggel kellemes napkezdést biztosít a Neptunusz-trigon, a Szaturnusz-kvadrát ráébreszthet a saját magunk által épített korlátokra. Délután a Nap-szextil nyugodtságot adó energiáit érdemes kihasználni a pihenésre. 15:26-kor egy Plútó-szextil előtérbe tolja a regenerációt és azt, hogy miként válhatunk önmagunk legmagasabb szintű verziójává, majd a Hold üresjáratot kezd, amely 18:33-kor az égitest Nyilasba lépésével ér véget. Témái a filozófia, a távlati tervek, a nagyobb tervek. Érzékeny testrészek: máj, csípő, farrész, combok, funkcionálisan a szervezet szénhidrát-anyagcseréje. 18-án, hajnalban egy Jupiter-trigon az önmagadba vetett hit témáját jelenítheti meg, reggel a Mars-szembenállás int óva a haragból elkövetett cselekedetektől

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6918027516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása