Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.11.12.-13.-14.

2022. november 11. - Jurancsik Eszter

Erősíti az érzékenységet, a kreativitást és a spiritualitásra való fogékonyságot a 12-ével aktiválódó Merkúr/Neptunusz trigon, emellett a kommunikáció is könnyebbé, gördülékenyebbé válik. Segíti a művészeti vonal megélését is, különösen az írás és a zene tekintetében. Könnyebben hangolódunk rá mások gondolataira, a vitás helyzetek pedig könnyen rendezhetővé válnak. Aktivitás: november 16.

14-én a Nap is trigonnal csatlakozik a Neptunuszhoz. Szintén kapcsolódik a segíteni akaráshoz, ám azt is felismerjük, hogy mielőtt másokon akarunk segíteni, először magunkon kell. A most születő tervek megvalósítása lehet, hogy nem egyik napról a másikra megy, de az út során elért első kisebb sikerélmények komoly motiváló erőként hajtanak minket tovább.

neptune_trine_moon.jpg

A Merkúr/Neptunusz-együttálláshoz hasonlóan ez a fényszög is kiélezi az ituíciót, remek megérzéseket ad, valamint előfordulhat, hogy álmainkon kersztül kapunk választ, útmutatást. figyeljük meg álmaink szimbólumait, most könnyen tudjuk értelmezni őket! 

E napon egy Merkúr/Plútó szextil segít áttörni a kommunikációs gátakat, amelyek jelen vannak az életünkben. Könnyebben hathatsz üzletfeleidre, jóval kevesebb nehézséggel találkozol például ügyintézéskor, mint egyébként. Tisztázható helyzetek és félreértések átbeszélése kerül napirendre, valamint a gondolati elmélyülés. A Skorpió-Merkúr amúgy is szeret elmélyülni, a Plútóhoz kapcsolódva pedig az okkult témákat is előtérbe tolja. 

A Hold 12-én, 01:23-kor lép a Rákba, saját jegyébe. Előtérbe kerül az fizikai otthon úgy, mint a belső otthon, a család. Érzékeny testrészek: gyomor, mellkas, a nőknél a petefészkek, a mellek és a méh, funkcionálisan a szervezet folyadékháztartása és a menstruációs ciklus. 

13-án délelőtt az Uránusz-szextil remek ötleteket és megérzéseket hoz, este pedig mind a Naphoz, mind a Neptunuszhoz trigonnal kapcsolódik az égitest -  harmóniát és kellemes időtöltést ígér. 

14-én, hajnalban a Merkúr-trigon beszédes álmokkal érzékeltetheti bepontosodását, reggel a Plútó-szembenállás fokozza az érzelemkitörésekre való hajlamot. Később a Vénusz-trigon kedvez a kellemes délelőttnek, majd 11:40-kor, egy Jupiter-trigont (bőség) követően üresjáratot kezd a Hold, amely csak 13:48-ig tart, amikor is égi kísérőnk belép az Oroszlánba.

Fényszögek - 2022.11.10.-2022.11.11.

Igyekezzünk kötelezettségeinket minél hamarabb teljesíteni, a 10-én aktiválódó Nap/Szaturnusz kvadrát erre hívja fel a figyelmet. Ha most csak tologatjuk magunk előtt a dolgokat, feltornyosulnak és később már nehezebben tudunk rendszerezni. Talán azt érezheted, hogy prés alatt vagy, és a nyomás akkora, hogy már lehetetlen elviselni. Munkahelyeden is megnőhetnek a határidős teendők, vagy éppen vezetőiddel kerülhetsz konfliktusba. 

Az óvatosság ajánlott ez esetben, valamint a türelem. Minden eddiginél jobban. A kemény munka azonban most sikerélményekkel gazdagíthat minket, és ez növeli önbizalmunkat, az önmagunkba vetett hitet. A hatás november 18-ig aktív.

Mindezt színezi a szintén 10-én bepontosodó Merkúr/Szaturnusz kvadrát, azzal a plusz adalékkal, hogy papírmunkánál, szerződéskötéseknél, és úgy általában az üzlet tekintétében figyeljünk nagyon oda a részletekre. Kapcsolataidban lehetséges a vita, a félreértés, de inkább az, hogy hajlamossá válhatunk mindenkiről a rosszat feltételezni. November 13-ig aktív a fényszög.

ll.jpg

Kicsit enyhít a fentieken a Vénusz/Neptunusz trigon, amely szintúgy 10-én aktiválódik. Kedvező a párkapcsolatokra nézve, meglévő kapcsolatokban a meghittség, az összetartozás érzése felerősödik, kellemes napok köszöntenek ránk. Esetleg a kapcsolat szintet léphet összeköltözés, eljegyzés, esküvő formájában. Ha most ismerkedsz, találkozgatsz valakivel, esélyes az ismertség szárba szökkenése. Remek alkalom a művészetek gyakorlására is Aktivitás: november 14.

A Hold 10-én az Ikrekben jár, előtérbe helyezve a kommunikációt, a kapcsolódást, a tanulást, információk gyűjtését. Érzékeny testrészek: tüdő, vállak, karok, funkcionálisan a légzés, a mozgás. 10-én jelentősebb fényszöge nincs, de 11-én hajnalban egy Szaturnusz-trigon érdekes álmokat hozhat, mégpedig a kitartással, céljainkkal kapcsolatosan. Délelőtt a Neptunusz-kvadrát óva int a félreértésektől, a nem tiszta dolgoktól, az alkoholtól. Délután a Mars-együttállás energiát biztosít. Este 23:28-kor egy Jupiter-kvadrát hatására jelentkezhet némi nyűgösség, de mivel üresjáratossá válik, a Hold nyugodt álmokat hoz. 12-én, hajnali 01:23-kor égi kísérőnk belép a Rákba, saját jegyébe, ekkor ér véget az üresjárata.

süti beállítások módosítása