Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.07.11.-12.

2022. július 10. - Jurancsik Eszter

A célok felé vezető utunkon újabb és újabb lehetőségek érkeznek a sikerekre, ebben a 11-én létrejövő Nap/Északi Holdcsomópont szextil lesz segítségünkre.

sun_sextile_north_node.jpg

Megérzéseink által (Rák-Nap) a bőséget kínáló kapukat is kinyithatjuk (Északi Holdcsomó a Bikában), és az egészséges önbizalom is erőre kap. Folyamatos inspirációk érkeznek, vagy éppen mi motiválhatunk másokat. Kedvező a kreativitást igénylő dolgokhoz is.

12-én a Vénusz/Szaturnusz trigon által a meglévő kapcsolatokban a mélyebb elköteleződés ideje jön, a most kezdődő kapcsolatok pedig felkínálják a hosszú távú boldogságot. Ugyanígy az üzleti ügyekben is sikereket ígér, kedvez a befektetéseknek, hosszabb távra szóló szerződéseknek, pl. bérleti szerződés vagy telefonvásárlás. E fényszög megtanít értékelni az életünkben jelen lévő stabil struktúrákat. 

A Hold 11-én a Nyilasban halad. Előtérbe kerülnek a hosszabb távú tervek, esetleg tanulmányok.

Érzékeny testrészek: máj, csípő, combok, funckionálisan a bevitt élelmiszerek áthasonítása, a cukorháztartás. Kerüljük az alkoholt, a túl cukros, nehéz ételeket.

Éjfélkor a Jupiter-trigon hatására megérkezhetnek a profetikus álmok, figyeljünk oda a benne felbukkanó szimbólumokra. Este a Vénusz-szembenállás óva int a szerelmi drámáktól.

12-én hajnalban a Szaturnusz-szextil biztosítja a nyugosdt pihenést, esetleg saját félelmeinket láthatjuk álmainkban. 03:42-kor egy Neptunusz-kvadrátot (zaklatottságra való hajlam) követően üresjárat indul, amely 11:01-kor a Hold Bakba lépésekor ér véget. Este a Mars-trigon remek alkalmat kínál a nemszeretem-feladatok elvégzésére. 

Fényszögek - 2022.07.09.

sun_sextile_uranus.jpg

Az új dolgok kipróbálásának és a barátokkal való közös programoknak igen kedvező a 9-i Nap/Uránusz szextil, de a Rák-Nap hatására családunk is fókuszba kerülhet. Ez azonban az önismeret egyik jelölője is: forgass ilyen témájú könyveket, merülj el saját személyiséged tanulmányozásában. A rutinfeladatok végzéséhez is energiát biztosít.

Szintén 9-én jön létre a Merkúr/Jupiter kvadrát, amely hajlamosíthat a szétszórtságra, fontos, hogy figyelmed ne kalandozzon el munka közben. Lehet, hogy át kell gondolnod pár jövőre vonatkozó tervedet, és fontos, hogy ne szabaduljon el nagyon a politizálós éned.

A Merkúr/Lilith együtállás előhozhatja belőled a harcos éned, különösen, ha nő vagy. Bátrabban emeled fel a hangod az igazságtalanság, a zsarnoki viselkedés ellen - akár magaddal, akár mással szemben tapasztalod ezt. Ha bárki sérteget vagy igazságtalanul vádol meg, nyugodtan emeld fel a hangod, védd meg magad! Nem vagy köteles eltűrni az ellened történő szövetkezést. Most még a legnyugodtabbak is kijöhetnek a sodrukból, különösen, ha erős benned a Rák jegy befolyása.

A Hold e napon a Skorpióban jár. Szívesen mélyülünk el okkult témában, önmagunk mélyebb megismerésében és a titkok kutatásában. Érzékeny testrészek: vastag-és végbél, nemi szervek, orr, funkcionálisan az emésztés, a feldolgozás. Délután a Nap-trigon harmóniát hozhat, az Uránusz-szembenállás hatására felesleges vitába bonyolódhatunk - igyekezzünk ezt elkerülni.

Főszerepben a Chiron: fényszögek - 2022.07.06.-07.

A kapcsolatokon ejtett sebek gyógyításának lehetőségét hozza el a 6-án aktiválódó Vénusz/Chiron szextil, vagy éppen a kapcsolatok által gyógyuljunk. E fényszög legfontosabb üzenete, hogy ne ragadjunk meg a felszínen, ássunk a kapcsolati problémák mélyére. Mindkét félnek törekednie kell arra, hogy egy kapcsolat működőképes legyen. Rengeteg kapcsolatban, házasságban kerül terítékre ez a téma most, de a szextil energiája megadja a lehetőséget arra, hogy az elképzeléseket közös nevezőre hozzuk. 

227ee509c5e3e38ce616f7650340cf52.jpg

7-én a Nap is kapcsolódik a Chironhoz, mégpedig kvadráttal, ami abban jelenthet nehézséget, hogy miközben a sebeket gyógyítjuk, feltámad az önérzetünk is, azaz egy pillanat alatt megjelenhet a dráma és a másikkal való szembekerülés, ha ezt nem tudjuk kontrollálni. Leginkább úgy lehet mérsékelni és pozitív irányba terelni e fényszög energiáit, ha a másikkal való veszekedés helyett megvizsgáljuk, van-e alapja a drámázásnak, a hisztinek. Lehetséges, hogy talán egy édesapától hozott minta kapcsol be - ezt megvizsgálva rájöhetünk arra, hogy ő mit rontott el, és már el is tudjuk kerülni a további cívódást.

A Hold 6-án, 00:24-kor a Mérlegbe lép, es ez szerencsére valamelyest mérsékli a Nap/Chiron kvadrát elmebaját. Érzékeny testrészek: derék, vesék, a gerinc alsó része, mellékvesék, hormontermelő mirigyek, vénák, nőknél a petefészkek. Reggel a Merkúr-kvadrát óva int a szándékos vitaprovokálástól, délután a Jupiter-szembenállás a túlzásoktól, vonatkozik ez az evés-ivásra is.

süti beállítások módosítása