Asztrotitkok

Fényszögek és Újhold a Bakban - 2022.12.21.-23.

2022. december 19. - Jurancsik Eszter

Kétségekkel találhatjuk magunkat szemben a 21-én egzakt Nap/Jupiter kvadrát hatására. A kapkodás hatására az idegesség fokozódhat, próbáljunk meg egy pillanatra megállni és tiszta fejjel gondolkodni. A legjobb, ha most semmilyen nagyobb volumenű dolgot nem erőltetünk, azonban január első napjától szabad a pálya - akkor oldódik ki a fényszög. Addig is a kisebb projektekre összpontosítsunk, az azokban elért sikerélmények pedig erőt adnak a mindennapokhoz. Így, az ünnepek közeledtével amúgy sem árt, ha kicsit lelassítasz.

22-én a Vénusz/Uránusz trigon arra készthethet, hogy új dolgokat próbálj ki - a szerelemben és a szexben is. Pároknál a szexualitás új lendületet kap, akik egyedül vannak, érdekes ismertségeket köthetnek, ám nem biztos, hogy ebből hosszabb kapcsolat lesz, de szerezhetsz egy barátot. Remek alkalom a társasági életre, a barátokkal való közös programokra is, az egyik legtipikusabb buli-fényszög.

Ez az aspektus segíthet a fent említett Nap/Jupiter kvadrát okozta esetleges szorongás oldásában, egyszerűen csak hagyd, hogy megtörténjenek most a dolgok. Minél inkább azon kezdesz görcsölni, hogy kézben tartsd a dolgokat, annál inkább kicsúszhat a kezedből az irányítás. Engedd meg Magadnak, hogy ellazulj! 

Pénzügyekben váratlan bevétel jöhet, esetleg egy előnyös üzleti ajánlat.

23-án Újhold lesz a Bak jel első fokán, magyar idő szerint 11:16-kor, az égboltot nézve a Tejúton, a Nyilas csillagkép íjánál találkozik a két égitest.

ezgif_com-gif-maker_1_2.jpg

Az érzelmi felelősségvállalás témája már az Újhold előtti napokban is fel-felbukkanhatott sokak életében. Sokan most tapasztalhatjuk meg, milyen az, amikor érzelmileg is felnőtté válunk. Ennek első fázisa, hogy a korábbi, megvetésből, megbántottságból, elutasításból származó rossz érzéseinkkel újra szembenézzünk. Talán szeretted volna "befagyasztani" az ilyen típusú érzéseidet, de folyamatosan feltörtek. A jégpáncél, amit magad köré húztál, a Nap közelségének köszönhetően megolvad és szabad utat kapnak a könnyek. A sírás, az érzések szabadjára engedése a legnagyobb tisztulás és katarzis, amely ebben a témában segít. Főleg azon horoszkópházad témáiban érezheted ezt, amelybe a Bak jegy 1. foka került, de érintett lehet a Rák-házad is.

Ha nem tudod, melyik házad melyik jegybe esik, a Regiomontanus asztrológiai program segítségével egy perc alatt meghatározhatod. A szoftver ingyenes!

Miután a katarzis megtörtént, erőre kapsz és már nem akarod jégpáncélba burkolni magad. Ez olyan, mint amikor kétszázzal csapódsz egy betonfalnak. És nem a betonfal fogja húzni a rövidebbet...

Meg kell mentened a benned lévő, érző lényt. Meg kell mutatnod a valódiságodat. Fel kell vállalnod, hogy te is egy emberi lény vagy, sérülékeny lélek és nem egy érzések nélküli gép. És ez a verziód sokkal, de sokkal igazabb, mint az eddigiek. A Tejút a bölcsességet adja meg mindehhez, a Nyilas csillakép pedig segít abban, hogy céljaid mindeközben megmaradjanak, és immár egy új emberként harcolhass értük.

Az indiai asztrológia szerint az Újhold a Múla, Ketu (Déli Holdcsomó) jellegű holdházban születik meg. E terület szorosan kapcsolódik az édesanyánk vonaláról származó dolgokhoz, hitrendszerekhez. Azon negatív beidegződések, amelyek tőle származnak, most egyértelműsíthetők és átalakíthatóak konstruktív irányba, valamint a rossz emlékek által okozott fájdalom kiírtható - a holdház istensége Nirttí, aki a hinduizmusban a pusztítás istennője - ám ha lerombolsz valamit, annak helyén valami új születik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2618005790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása