Asztrotitkok

Telihold a Bikában - 2022.11.08.

2022. november 04. - Jurancsik Eszter

November 8-án lesz Telihold a Bika 16°00'-én, ami egyben egy holdfogyatkozás is, magyar idő szerint pontban 12 órakor, a Kos és a Cet csillagképek átfedésében, ha az égboltot nézzük. 

Minden Holddal kapcsolatos égi esemény előtérbe helyezi a belső otthont, az érzésvilágot. Ez a Telihold a Bika jegyben jön létre, tehát az anyagra és a kézzelfogható dolgokra helyezi a fókuszt. Hogyan viszonyultál eddig az anyaghoz? Mennyire görcsöltél azon, hogy eredményeket érj el? Mennyire vette át az irányítást az anyag az életedben? Mennyire tudnád elengedi ezt a görcsöt és magát az anyagot? Mennyire azonosulsz az elengedés témájával? Megkérdezheted másképpen is magadtól: mi az, amit birtokolni akartál, mintha az kézzelfogható dolog lenne?

iti52w.jpg

A TELIHOLD FÉNYSZÖGEI

Nemcsak a Nappal, hanem a Merkúrral és a Vénusszal is szemben áll a Hold, a három égitest pedig ugye a Skorpióban halad. Ez egy kicsit megkavarja a gondolatok és érzések rendszerezését, azonban a szembenállásokban mindig ott a kiegyensúlyozás lehetősége is. 

A Vénusszal való szembenállás pedig érzelmi-párkapcsolati területen indikálhat feszültséget. 

Mindeközben az Uránusz együtt áll a Holddal, amely szembe kerülve a Skorpió-Nappal, Merkúrral és Vénusszal pattanásig feszíti az idegeket. Miközben vágyunk arra, hogy függetlenedjünk - mindentől és mindenkitől - szeretnénk kötődni, kapcsolódni és valahová tartozni. Talán már a Telihold előtti napokban is sokan éreztétek ezt az ellentmondásos energiát. Szorongásos tünetek, pánikrohamok, zavarodottság is jelentkezhetett. Viták születhettek a pároddal, barátaiddal, családoddal. Szeretnél az intuíciódra hagyatkozni, de úgy érezheted, hogy az is cserben hagy, mert felülkerekedhet benned a félelem, a pesszimizmus. A Hold és a Nap ugyanis kvadrátot alkot a Szaturnusszal, amely a Vízöntőben látható. Nem nehéz kitalálni gyakorlottabb olvasóimnak, mi lesz ebből: egy markáns T-kvadrát, amelynek gyújtópontja a Szaturnusz, és a pesszimista hangulatot tovább fokozhatja. 

A párkapcsolatokra is hatással lesz az Idő Ura: azok a kapcsolatok, amelyek már nem szolgálják egyik felet sem, az egészségtelen ragaszkodáson, birtokláson, fásult megszokásokon, Stockholm-szindrómán alapuló bántalmazó kapcsolatok most véget érhetnek. Végleg. Ugyanígy legyalul más típusú kapcsolatokat is, például barátságokat is, amennyiben már nem ad egyik fének sem semmit. 

Tulajdonképpen most azt kéne írnom, hogy mindez egy ultra szar helyzet, de mégsem írom, mert valójában nem is annyira az...a Szaturnusz egyik uralt jegye ugyanis a Vízöntő, azaz uralmi helyzetben van. És ha már ott van, használjuk ezt konstruktív jelleggel. A kvadrátok pedig a nehézségek mellett a küzdelmet is szimbolizálják, az olyan küzdelmeket, amelyek rohadt nehezek, de eredményre vezetnek, ha -és ez egy kibaszott nagy HA- kitartóak maradunk. És elkerüljük azokat a hibákat, amelyeket eddig sorozatban követtünk el.

Miközben elengedjük az anyaghoz fűződő káros viszonyt, továbbra is a biztonság megtalálása-megtartása a cél. Na de ezt mégis hogyan? 

radix_1_101.jpeg

Nézzük az égbolti helyzeteket. A Hold ugye a Kos és a Cet átfedésében látható ekkor. A Kos csillagkép a döntés, az újjászületés ereje. Az ösztönök. A Cet a belső megtisztulás. A Hold kiteljesedése itt pont ezt a folyamatot segíti, és most ne akarjunk görcsösen ragaszkodni semmihez, senkihez. Amire szükséged van az utad során, megkapod és nem kell félned. Ugyanerre hívja fel a figyelmet a Skorpió-Nap is. Még ha a "hátizsákunk" tele is van kétségekkel és kérdésekkel, most tegyük le. Miért ciplenénk egy terhet, amikor nem kötelez rá minket senki? Kinek a gondjait veszed Magadra? Nem a Te gondod. 

A Nap együtt áll a Zuben Elgenubi csillaggal, amely a Mérleg két serpenyőjét tartó rúdjának csillaga, marsikus/szaturnuszi természetű. Utal erőszakra, hazugságra, betegségre. A Nappal együtt állva gyenge egészséget, üzleti veszteséget, rágalmazást jelez, a Holddal szemben állva pedig szorongást, szerelmi gondokat mutathat. Azonban ha kitartunk, nem erőltetünk semmit és nem megyünk bele bizonytalan dolgokba, ezeket el is kerüljük. 

Az indiai asztrológia szerint a Bharani, Vénusz-jellegű holdházban lesz Telihold. E holdház erősen kötődik a pénzhez, a birtokláshoz, amit a fenti fényszögek kapcsán is olvashattatok. Ezzel lesz tehát dolgunk. Másik vonatkozása ennek a területnek a szülés-születés-halál-újjászületés témája, a holdházat pedig Jama, a halál indiai istene uralja. Jelképe a női nemi szerv és az anyaméh, ami ugye az új kezdetek szimbóluma. Ez jelenthet egy új látásmódot, amit eddig nem sikerült az anyaghoz való viszonyodba integrálni - az elengedést. Az anyag halálát. Ha most vagy 36-37 éves, minden eddiginél okosabban kell kezelned a pénzt. 

Ha a világ eseményeit nézzük, lehetnek váratlan földrengések, természeti katasztrófák sajnos. A pénzügyi szektor még mindig a covid-19 járvány hatásait nyögi, a vendéglátásban ismét korlátozásokat vezethetnek be, az élelmiszer-ellátásban is lehetnek fennakadások. Sokan ismét pánikvásárolni kezdenek, felhalmozási mánia veheti ismét kezdetét. 

Az orosz-ukrán háború nem áll le, főleg most, hogy októberben a Szaturnusz elindult előre, ám jövőre van remény a békére - amikor a Szaturnusz átlép a Halakba, de az út odáig hosszú és rögös lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2917970008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása