Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.11.12.-14.

2021. november 12. - Jurancsik Eszter

Bepontosodott a Nap/Neptunusz-trigon. Ez előtérbe tolja az empátiát, a segíteni akarást, és ha késztetést érzel erre, segíts annak, aki rászorul úgy, ahogy lehetőségeid engedik. Ugyanakkor személyes céljainkat illetően mi is segítséget kapunk: megérzéseink, amelyek ezekben a napokban erőteljesebbé válnak, segítik a döntést, a következő lépéseket. Művészi tevékenységekre, különösen a "megfoghatatlan", neptuni művészetek (mint pl. a zene, az éneklés) gyakorlására kiváló időszak ez. A fényszög november 19-ig aktív.

cc72a423ada0583b02f798b661865690-700.jpg

13-án a Merkúr/Uránusz szembenállása felturbózza a gondolkodást, a reakciókat, ugyanakkor kissé szétszórtabbak is lehetünk. Lehetséges, hogy egy váratlan esemény okoz némi bosszúságot, illetve a szellemi túlterheltség jeleit észlelhetjük magunkon, ha nem veszünk vissza a tempóból. Ideges csapkodás helyett sokkal inkább jó választás a keresztrejtvényezés, az asztrológia tanulmányozása, amely igen erősen kötődik a Merkúr és az Uránusz kapcsolódásaihoz. Legyünk óvatosak a közlekedésben, sportoláskor, megnő a ficamok, rándulások veszélye, illetve ugyanígy elővigyázatosság szükséges bármilyen elektromos berendezés kapcsán is.

14-én, azaz vasárnap Chiron/Vénusz kvadrát lesz. Párkapcsolatban élők úgy érezhetik, a másik "nem fogja" a szeretetüket, és ez előidézheti a kétségbeesést. Holott erről szó nincs. A másik egyszerűen csak kimerült, fáradt vagy éppen beteg, ilyen állapotban pedig talán jobb, ha hagyjuk pihenni. Ha jobban lesz, fogadja és viszonozza is a szeretetet. Mindezek a félelmek egy vagy több korábbi, félresikerült kapcsolatból származnak, amikor szintén hasonlóképpen éreztél. De az már a múlt! A jövőre kell gondonod. 

Úgy érezheted, talán nem vagy elég szép, jó, okos stb. a partnered számára. Ez azonban csak a képzeleted szüleménye. Legyenek tehát az esetlegesen felbukkanó kellemetlen érzések a gyógyulás forrásai.

A Hold 12-én 08:53-tól a Halakban jár, este szextilt alkotva a Vénusszal, amely kedvez a romantikázásnak, de a minőségi pihenésnek is.

13-án hajnalban a Mars-trigon erővel, kitartással kapcsolatos álmokat hozhat, reggel a Merkúr-trigon serkenti a gondolkodást, érzéseink kimondását, az Uránusz-szextil pedig egy adott probléma innovatív úton történő megoldására késztethet minket. Este a Hold együtt áll a Neptunusszal, ami remek idő a meditálásra, szertartásokra, jógára, utána pedig a nyugodt alvásra.

14-én, hajnalban a Nap-trigon a tudatosság-tudatalatti témáit hozhatja elő álomképek formájában, reggel egy Plútó-szextil (megnövekedett lelki erő) után üresjárat következik, amely 06:39 és 16:48 között tart - ekkor égi szomszédunk belép a Kos jegyébe.

Fényszögek - 2021.11.09.

Mars/Szaturnusz kvadráttal indítunk 9-én. A nehezebbé váló önérvényesítést megfejeli a jelenleg fennálló, igaz már erősen távolodó Szaturnusz/Uránusz kvadrát is, ám ezt a feszült energiát érdemes továbbra is a kemény munkába fektetni. Felkészülésre alkalmas ez az időszak inkább. Ez járható utat biztosít. Vitás helyzetek adódhatnak édesapánkkal/főnökeinkkel/idősebb emberekkel/hatósági ügyek kerülnek ismét előtérbe. A fényszög 20-ig aktív.

A felkészüléshez és a szellemi vonatkozású dolgokhoz remek terepet biztosít a szintén ezen a napon létrejövő Merkúr/Mars együttállás a Skorpióban.

mars_sextile_saturn.jpg

A gondolatok a szokásosnál elmélyültebbek, megszabadulhatunk a minket már nem szolgáló dolgoktól-minőségektől, Kommunikáció területén lehet, hogy olykor-olykor akaratlanul is megemeljük a hangunkat, amit a másik fél esetleg támadásnak vélhet. Persze ha igazságtalansággal találkozunk, védjük meg magunkat, de amíg nem szükséges, ne rendezzünk tömegmészárlást. Ha feszültséget tapasztalunk, sportoljunk, végezzünk kimerítő fizikai munkát. 

A Hold a Bakban jár, fényszögei: Nap-szextil (tudatos-tudattalan témája), Neptunusz-szextil (megérzések, művészi vonatkozás). 18:51-kor, egy Plútó-együttállás (lelki transzformáció, mágia) után üresjárat következik, 10-én, 04:03-kor lép a Vízöntőbe.

süti beállítások módosítása