Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.10.01.-2021.10.03.

2021. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

Október elsején a Vénusz/Plútó szextil intenzívebbé teszi az érzelmeket párkapcsolatban/házasságban élőknek, de akik egyedül élnek, szintén vágyat érezhetnek arra, hogy szeretetüket megosszák valakivel. A néhány nappal ezelőtt megírt Neptunusz/Plútó szextillel és Vénusz/Neptunusz trigonnal együtt egy komoly érzelmi elmélyülésnek lehetünk részesei, amely alkalmas a problémamegoldásra, de a kapcsolatok magasabb szintre emelésére is, mint pl. eljegyzés, házasságkötés, közös tervek. A kapcsolatokat áthatja a spiritualitás, sokszor érezhetjük párunk hangulatait, az eddigieknél sokkal intenzívebben. 

venus_conjunct_pluto.jpg

3-án Merkúr/Jupiter trigon születik ismét, a Merkúr retrográd mozgása következtében, szeptember 21-én is volt ilyen kapcsolódás. Optimizmust biztosít, kedvez a barátokkal való programoknak, találkozásnak, tervek szövögetésének. Lehet, hogy egy elgondoláson módosítani szükséges.

Ugyanezen a napon régebbi, magánnyal kapcsolatos karmikus sérülések jöhetnek fel a Nap és a Chiron szembenállása miatt. Könnyen úgy érezheted, hogy egyéniséged miatt nem fogadnak el, emiatt pedig úgy érezheted, el kell nyomnod egyéniségedet, egyediségedet, ragyogásodat, mert "mit szólnak hozzá mások." 

social_phobia_banner.jpg

Azonban mindig lesznek olyanok, akik beléd kötnek. Csinálhatsz bármit lelkiismeretesen, próbálhatsz a legnormálisabb lenni, mindig lesznek emberek, akiknek egyszerűen nem fog tetszeni, amit teszel, mindent szóvá tesznek és megkérdőjeleznek, ami hozzád kapcsolódik. Ez ellen pedig nemigen lehet tenni. Illetve de: leszarni az ilyen embereket. Viszont ha elnyomod a ragyogásod, attól megint csak Te fogsz szenvedni. Ezért kell ignorálnod azokat, akik beléd állnak. Előbb vagy utóbb leszállnak rólad. Ráadásul a Mars is szemben áll a Chironnal, amely kétkedővé tehet saját magadban. Erősnek kell lenned. Előjöhetnek az Apával való problematikák is, amelyekkel foglalkozni szükséges - akár él még az édesapád, akár nem.

A Hold elsején az Oroszlánban halad, délután a Szaturnusz-szembenállás hatására úgy érezhetjük, korlátozva vagyunk, ám ez csak egy saját magunk által épített fal. Szerencsére az este jelentkező szextil a Nappal és a Marssal enyhíti ezt az érzést és lendületességet ad - érdemes sportolni. 2-án este a Hold/Jupiter szembenállás hajlamosít a túlzásokra evésben-ivásban, a Merkúr-szextil viszont segít kimondani az érzéseinket. 3-án 01:42 és 10:37 között üresjáratos a Hold, ekkor belép a Szűzbe. Lelki nagytakarításra alkalmas nap, egészség tekintetében a belek válnak érzékennyé, segítsük emésztésünket gyógyteákkal, salátákkal. 

 

Fényszögek - 2021.09.29.-2021.09.30.

Korábbi erőfeszítéseink eredményeit arathatjuk le a napokban, a 29-én létrejövő a Nap/Szaturnusz trigon ugyanis felfedi, mennyire voltunk eredményesek eddigi munkánkban. Ha keményen dolgoztunk, most biztosak lehetünk az eredményekben. Felelősségből is több lesz, de kevesebb stresszel, felettesektől és/vagy idősebb emberektől pedig értékes tanácsokat kaphatunk. Könnyebben koncentrálunk céljainkra, megnő a teljesítőképességünk is. Ugyanígy remek időszak arra is, hogy tudásunkat átadjuk a fiatalabb generációnak. A fényszög október 8-ig aktív.

A szintén 29-én megszülető Vénusz/Neptunusz trigon kedvez bármilyen kreatív projektnek, különösen az olyan "megfoghatatlan", neptunuszi művészeteknek, mint például a zene, de a romantikázásnak is.

jupiter_sextile_sun.jpg

Párkapcsolatban, házasságban élőknek kellemes napokra van kilátás, egyedül élőknek érdekes ismertségeket hozhat ez a tranzit, amiből bármi lehet. Felerősödik a másoknak segíteni akarás is, ha így érzel és megteheted, adakozz egy szervezetnek vagy csak beszélgess olyan barátaiddal, ismerőseiddel, akik nehéz helyzetben vannak. Október 4-ig aktív a hatás.

Szeptember 30-án a Vénusz és a Jupiter között jön létre egy kvadrát. A komolyabb ügyekben fegyelmezettebb hozzáállás szükséges, szerencsére a fent említett Nap/Szaturnusz kapcsolódás ezt biztosítja is. Ez a fényszög főleg a pénzügyekre van hatással. Hajlamossá válhatunk túlköltekezni, de a legjobb, ha most vigyázunk pénzünkre, ugyanígy ajánlatos a mértéktartás az evés-ivásban is, a túlevés-ivás kellemetlen rosszullétekhez vezethet.

Mars/Chiron szembenállás lesz, szintén 30-án. A fenti harmonikus aspektusok segítenek ennek enyhítésében, ugyanis ez a fényszög hajlamossá tesz kételkedni saját erőnkben, vagy akár létjogosultságunkban is. Feltépődhetnek régi dolgok, karmikus sebek, amelyek meggyógyítása most úgy mehet végbe, hogy hagyjuk őket "kivérezni".

fan-art-blood-abstract-1080p-wallpaper.jpg

Másik problematikája ennek a fényszögnek, hogy úgy érzed, nehezen kezeled indulataidat, valamint bizonyos kérdésekben teljesen új életstratégia kidolgozására kényszerülsz. Magabiztosnak kell maradnod, szerencsére a Nap és a Szaturnusz trigonja segít ebben is.

A Hold 29-én, szerdán a Rákban jár, reggel a Nap-kvadrát gerjeszthet belső feszültséget, délelőtt a Mars-kvadrát hatására kissé ingerlékenyebbé válhatunk, valamint legyünk óvatosak - kisebb sérülések érhetnek bennünket, ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak. Este az Uránusz-szextil a problémák innovatív megközelítésére ösztönöz bennünket. 30-án, délelőtt a Neptunusz-trigon kiélesíti az intuíciót, a Vénusz-trigon nyugodtabbá tesz ugyanekkor. Délután a Plútó-szembenállás vehemenciát hozhat, amelyet jó, ha féken tartunk, szintén délután a Merkúr-kvadrát a szavakkal való, megfontolt bánásmódra világít rá. Ekkor égi kísérőnk megkezdi üresjáratát, amely október elsején, hajnalban, 02:53-kor ér véget - ekkor lép be ugyanis az Oroszlán jegyébe.

süti beállítások módosítása