Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.09.16.-2021.09.17.

2021. szeptember 15. - Jurancsik Eszter

Csütörtökön Nap/Plútó trigon lesz, amely mindig intenzív és mély élményeket jelent. Leginkább arra ösztönöz, hogy megértsd saját működésedet, ez pedig egy pozitív aátalakulás, transzformáció felé terelhet. Megnő a regenerációs készség, gyógyító szertartásokra alkalmas időszak következik, valamint a Szűz-Naphoz kapcsolódó takarítás is képbe kerül, de immár véglegesen (Plútó). Akár a lakásodat, akár az életedet akarod alaposan megtisztítani, itt a lehetőség, de a karrieredben felbukkant gondokat is hatásosan kezelheted most, pontot téve bizonyos dolgok végére. A hatás szeptember 23-ig aktív.

sun_trine_mars.jpg

Szintén e napon a Vénusz kvadrátba kerül a Szaturnusszal. Párkapcsolati szempontból felütheti fejét a féltékenység, a bizalmatlanság, egészen elképesztő módon reagálhatunk párunk egyébként teljesen ártatlan megnyilvánulásaira is. Ezt nehéz lehet kontroll alatt tartani, de a felesleges viták elkerülése érdekében legalább próbáljuk meg. A pénzzel is bánjunk óvatosan ezekben a napokban, a szükséges dolgokra költsünk inkább, mint kacatokra. Rohadt nehéz egy ilyen fényszög idején szem előtt tartani a kötelességeket, de ha előre szeretnénk jutni, csak ez az út marad, most nincs kibúvó.

Az ilyenkor gyakorta ingadozó hangulat esetén pedig remek terápia lehet a művészet. Festés, rajzolás, zene, tánc, bármi, amiben örömödet leled, de akár egy finom étel vagy süti elkészítése is lehet művészi tevékenység. Szeptember 22-ig aktív a fényszög.

A Hold 16-án 07:36 és 17:23 között üresjáratos. A fontos döntéseket, a szerződéskötéseket és az új projektek indítását ne erre az időintervallumra időzítsük, foglalkozzunk a már megkezdett dolgokkal. 17:23-kor égi szomszédunk a Vízöntőbe lép, nem sokra rá pedig trigont alkot a Mérleg-Marssal - ezt a lendületet házimunkába és sporttevékenységbe egyaránt érdemes fektetni. Pénteken, azaz 17-én reggel a Vénusz-kvadrát ismét pénzügyeinkre hívja fel a figyelmet - ne költsünk feleslegesen. A Szaturnusszal ekkor együtt áll a Hold, amely hajlamosíthat arra, hogy sötéten lássunk dolgokat, de ha fel is törnek ilyen érzések, szerencsére hamar tovább állnak. Este az Uránusz-kvadrát arra figyelmeztet, hogy bár nem egyezhet mindenben a látásmódunk és a problémák megközelítésének módja másokéval, mégis igyekezzünk kerülni az ebből könnyen kirobbanó vitákat.

Mars a Mérlegben - 2021.09.15.-2021.10.30.

Szeptember 15-én, 02:14-kor a Mars a levegős Mérlegbe lép. A hagyományos asztrológia szerint itt meggyengül a Mars, lévén hogy egyik uralt jegyével, a Kossal szemben halad. De mivel a Mars az aktív cselekvés, a harc bolygója, ez a princípium itt is érvényesül! A különbség annyi, hogy már nemcsak önmagáért harcol, hanem másokért is.

liftmarstheredplanet1600x900.jpg

Ebben a vénuszi jegyben lágyul tehát a bolygó vehemens természete, ugyanakkor ereje a béketeremtés képességében keresendő. Ezt főleg a tűz-és levegős érintettségű emberek fogják érezni (tehát ha születési Napod, Holdad, Aszcendensed vagy tüzes vagy levegős jelekben áll - Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő). Könnyen lehet, hogy Te leszel a villámhárító mások vitáiban, lehet akaratlanul belefolysz ilyen helyzetekbe, és Neked kell elcsendesítened a vihart. Azonban kerülendő a passzív-agresszív viselkedés, amit kiválóan példáz az alábbi beszélgetés - egy barátomat kereste meg egy MLM-es ügynök a Facebookon. Az illető személyiségi jogainak védelme érdekében a fotóját kitakartam:

mlm.jpg

Ez a kis párbeszéd kiválóan mutatja a Mérleg-Mars negatív aspektusát. Telenyomta a beszélgetést emojikkal, miközben szinte láthatod Magad előtt, hogy az ügynök káromkodva csapkodja az asztalt és az egekbe ment a vérnyomása, amiért nem sikerült becserkésznie a kiszemelt áldozatot. A napokban történt az eset egyébként, az égitestek egy jegy utolsó fokain pedig már éreztetik a következő jegy hatásait is. 

Másik aspektusa a Mérleg-Marsnak a küzdelem olyan célokért, amelyekben igazán van hited - jó hír, hogy ebben támogatókra is lelsz, valamint hatásosan tudsz fellépni az igazságtalanság ellen is. Alkalmas ez a bolygóállás a párkapcsolati gondok kezelésére is, valamint a másokkal való, esetleges zűrös, nem tiszta helyzetek tisztázására. Üzleti tekintetben a könnyed, ésszerű és tárgyilagos kommunikáció lesz a befutó. 

A horoszkópodban a Kosban kezdődő házad energiáival színezi a Mérlegben kezdődő házad témáit, a két terület egybefonódik.

Az indiai rendszerben az Uttara Phalguni nevű, Nap-természetű holdházban történik meg a Mars jegyváltása. Itt a bolygó könnyű sikert ígér, de persze ehhez aktívan tenned is szükséges.

Jegyváltásakor a Mars a Denebola (beta Leonis, az Oroszlán csillagkép farka) és a Markeb (a Hajógerinc csillagkép vitorla-része) állócsillagok által érintett. A Denebola merkúri és uránuszi természetű, sikerekre van kilátás, de ha kapkodóvá válunk, a saját orrunk alá törünk borsot. Legyünk következetesek, maradjunk kitartóak! A Markeb (kappa Velorum, nem tévesztendő őssze a Pegazus csillagkép Markab csillagával) pedig jupiteri/szaturnuszi energiákat birtokol, és főleg a tanulással áll kapcsolatban - bármi is legyen az, amit tanulsz, meglesz az eredménye, ha következetes maradsz.

A Hold ezen a napon a Bakban halad, üresjárat nélkül. Délután az Uránusszal alkot trigont, este a Merkúrral kvadrátot. Előbbi fényszög rengeteg felismerést és ötletet hozhat, míg a másik óva int attól, hogy hirtelen hangulatingadozás következtében megbántsunk másokat. Egészség tekintetében a bőr és a térd válik érzékenyebbé, a bőr szárazzá válhat, aki pedig hajlamos megérezni az időváltozásokat, térdfájdalmat tapasztalhat. Utóbbi esetén rendlívül hasznos a fekete ribizliből és a fekete nadálytőből készült tea fogyasztása. 

 

 

süti beállítások módosítása