Asztrotitkok

Fényszögek és Mérleg-Vénusz - 2021.08.15.-2021.08.17.

2021. augusztus 15. - Jurancsik Eszter

15-én a Merkúr kvadrátot alkot az Északi Holdcsomóval. Eredeti és zseniális ötleteket biztosít, de fontos a jó időzítés, valamint amíg nem látod biztosan, hogyan fogod kivitelezni őket, addig inkább ne beszélj senkinek róla, különben könnyen lehet, hogy lenyúlják az ötleteidet. Mindenképpen a saját utadat járd, ne engedd, hogy bármi visszatartson. 

mercury_opposition_north_node.jpg

A Hold ezen a napon a Skorpióban halad, ami  kedvez az elmélyülésnek, okkult dolgoknak, a felesleges dolgoktól való megszabadulásnak. 16-án, 05:04-kor megkezdi üresjáratát, de 05:11-kor már be is lép a Nyilasba. Este a Merkúrral való kvadrátja figyelmeztet arra, hogy kerüljük azokat a helyzeteket, amelyek félreértéshez vezethetnek, a Szaturnusszal-szextil viszont segít érzéseinkkel tisztába kerülni. 

16-án a Vénusz egyik saját jegyébe, a Mérlegbe lép és szeptember 10-ig tartózkodik itt. A meglévő kapcsolatokban a legkiválóbb időszak érkezik el a harmónia megteremtésére, egyedülállóknak pedig ismerkedési lehetőségek érkeznek. Nagyobb hajlandóságot mutathatunk a kompromisszumokra, az együttműködésre, csapatmunkára, azonban kerüljük a következetlenséget és a döntések halogatását. Jegyváltásakor a bolygó a Markeb csillaggal áll együtt, amely Jupiter/Szaturnusz természetű, a Hajógerinc csillagképben látható. Ez a Mérleg-Vénusznak ad egy kis utazási kedvet és lelkességet is, ugyanakkor a kötelességekre is rámutat. Ha jól használjuk ezeket a lehetőségeket, szerencsés időszak elébe néznünk. 

17-én a Hold-Mars kvadrát hajlamossá tehet minket arra, hogy apróságokon felhúzzuk magunkat, feszültségünket inkább testmozgással vezessük le. A Neptunusz-kvadrát fokozza az érzelmi zűrzavart, ennek kezelésére a meditáció, a jóga kiválóan alkalmasak. Este a Hold-Nap trigon segít lenyugodni.

Fényszögek és Szűz-Merkúr - 2021.08.11.-2021.08.12.

Augusztus 11-én, nem sokkal éjfél előtt a Merkúr egyik uralt jegyébe, a Szűzbe lép. A rendszer fontosabbá válhat számunkra, ahogyan az is, hogy gyakorlati érzékünket kamatoztatni tudjuk.

radix_1_71.jpeg

Ha hajlandóak voltunk dolgozni az elmúlt hetekben-hónapokban magunkon, akkor bizony megérkeznek az első eredmények is - lévén a Merkúr megtette útja felét a Zodiákusban, azaz most vagyunk "félidőben". A részeredményekről a múltkori bejegyzésben is szó esett, munkánk meghozza az első terméseket. Jegyváltásakor a Merkúr a Regulus csillaggal áll együtt, amely "Észak Őrzője" a "királyi csillag". Megadja a terepet a siker eléréséhez, de ha nem vigyázunk, bukás is lehet ennek a vége. 

Szintén e napon három fényszög is aktiválódik.

A Merkúr-Jupiter szembenállás lelkessé és optimistává tesz, de fontos, hogy egyszerre csak egy projektre koncentráljunk. Így elkerülhető az őskáosz, ami rendszerint abból adódik, hogy mindenbe hajlamosak vagyunk belekezdeni egy ilyen tranzit idején, ám ezek közül csak nagyon keveset csinálunk végig. Egyszerre csak egy dolgot vállaljunk, aztán jöhet a többi. Tartózkodjunk a kéretlen tanácsok osztogatásától, a provokációtól.

A Vénusz és a Plútó trigonja rögtön két területen is biztosítja a terepet a dolgok rendezéséhez. Azon kapcsolatok, amelyek most bontakoznak ki, igen mélyrehatóak és intenzívek. Szerelmedet mindenképpen kifejezésre akarod juttatni, és ez most akadálymentesen mehet végbe.

ca3c83e8f1b66890b538b18416b95a18.jpg

A párkapcsolatban, házasságban élőknél fokozódik a szenvedély, a szexuális késztetés. Pénzügyekben érdemes a hosszútávú befektetésekben gondolkodni, illetve nagyobb összeg is érkezhet - ez lehet ajándékba kapott pénz vagy fizetésemelés is.

A Mars és a Felszálló Holdcsomó (Rahu) kvadrátja előtérbe tolja a marsikus témákat. A fényszög rávilágít arra, hogy a belső feszültséget valamilyen módon "le kell ereszteni a lefolyón", különben idegi problémák léphetnek fel. Bár az erőforrások is megnőnek, most ezeket kicsit "felhígult" formájukban érdemes használni, ami annyit jelent, hogy az agressziót kicsit fékezni kell, és a nyugtalanságot sporttal, fizikai munkával ajánlatos kezelni. A vitalitás megnő, de ne hajtsuk túl magunkat, ha meg akarunk spórolni egy idegösszeomlást.

A Hold 11-én 13:21 és 22:07 között üresjáratos, ekkor belép a Mérlegbe. 12-én, délután a Szaturnusszal kerül trigonba, amely erős akaratot és koncentrációs készséget biztosít.

süti beállítások módosítása