Asztrotitkok

Fényszögek és Rák-Merkúr - 2021.07.11. - 2021.07.14.

2021. július 11. - Jurancsik Eszter

11-én a Merkúr a Rák jegyébe lép. Ebben a jegyben a kommunikációt átszínezi a lágyság, az érzések. A pörgős Ikrek-Merkúr után most a gondolkodás és a kapcsolatteremtés egy emocionális szűrőt kap, jobban ráérezhetünk mások gondolataira, érzéseire.

12-én a frissen jegyet váltott Merkúr trigont alkot a Jupiterrel egészen 16-ig, amely felerősíti az optimizmust, kedvez a kapcsolatteremtésnek, társasági összejövetelekre, barátokkal való találkozásokra remek időszak, de utazások megszervezését is most érdemes elkezdeni. Papírmunkák, szerződések, vizsgák is sikert hozhatnak, progresszív életszemléletünk pedig segíthet szélesíteni látókörünket. Jogi ügyek rendezésére is alkalmas napok. A Rákba lépő Merkúr az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő házaid eseményeivel színezi a Rák-házad témáit. 

radix_1_64.jpeg

Szintén e napon a Vénusz és a Mars találkozik a szenvedélyes Oroszlánban. Ez a bolygóállás fokozza a szexuális vágyat, a szenvedélyt a kapcsolatokban a Marsnak köszönhetően, a lágy Vénusz pedig a romantika iránti igényre hat. Kellemes, szenvedélyes napok jönnek tehát, a fényszög pedig egészen július 27-ig tart. Használjuk ki tehát ezt az időszakot közös programokra, egyedül élőknek pedig komoly szándékú ismertséget hozhat e két égitest. Másik oldala pedig ennek az aspektusnak a kreativitás. Bármilyen kreativitást igénylő dolog sikerélményekkel gazdagíthat téged.

14-én Nap-Neptunusz trigon születik. Két empatikus, vizes jegyet kapcsol össze egészen 21-ig, a Rákot és a Halakat. Ez a bolygókapcsolat növeli a környezeted iránti érzékenységedet és a mások iránti együttérzésedet. Lehet, hogy késztetést érzel arra, hogy segíts valakin, aki bajban van. És tedd is ezt, ha így érzel! Ugyanakkor saját vágyaid is erősebben törnek fel, amelyek manifesztálására rásegíthetsz meditációkkal, amelyek segítenek utad megtalálásában, valamint kimaxolja a megérzések élesítését. 

A Hold július 12-én, 14:29-én, kezd üresjáratot, majd 13-án, 10:30-kor lép a Szűzbe. 14-én egész nap a Szűzben halad, nem üresjárattal.

Fényszögek és Rák-Újhold - 2021.07.08.-2021.07.10.

Július 8-án kvadrát születik az Oroszlán-Vénusz és a Bika-Uránusz között. A Vénusz a Szaturnusszal is kapcsolódik, méghozzá szembenállással, amely a kiegyensúlyozás elvét hordozza magában. Ez a kvadrát ismét felturbózhatja a kapcsolatokban a türelmetlenséget, megkérdőjeleződik a kapcsolatok stabilitása - ám nem egy harmadik fél miatt, hanem azért, mert felszínre buknak az esetlegesen eltérő igények.

81ivtkqcdvl_sl1500.jpg

Némiképpen megnehezíti az oppozíció oldását, ám nem lehetetlen. A megoldás a kompromisszum. Ha megbeszélés helyett felduzzasztott szájjal nézünk gyilkos tekintettel a másikra, az minden, csak nem járható út. De a nyitottság megmutatja azt a megoldást, ami mindkét fél számára jó. Pénzügyekben ajánlatos a körültekintés, a felesleges dolgok helyett időtálló dolgokra költsünk (Bika-Uránusz).

Szintén e napon a Chironnal is kapcsolatba kerül a Vénusz, mégpedig egy trigon formájában - ez lesz a kulcs a fent említett kompromisszum keresésében! A Chiron ugyanis a karmikus sebek mellett megmutatja a gyógyulás útját is, amely ez esetben nem más, mint elgondolkodni azon, mit is jelent számunkra a kapcsolat, valamint a beszéd, a kommunikáció, amit sokszor hangsúlyozok, elengedhetetlen. Lehet, hogy az a negatív dolog, amit most a partneredben látsz, egy múltbéli kapcsolatodból származó minta, és kivetíted rá és a kapcsolatra. Ha őszintén magadba nézel, rá fogsz jönni, hogy honnan, melyik kapcsolatból jön ez. A Kosban járó Chiron őszintesége és nyitottsága segíthet.

10-én születik Újhold a Rák 18. fokán, magyar idő szerint 03:15-kor, a Hold ekkor szextilbe kerül az Uránusszal és trigonba a Neptunusszal. Elindul egy új Hold-ciklus, ráadásul saját jegyében, a Rákban igencsak jól érzi magát az égitest.

radix_1_63.jpeg

Az Újhold - 2021.07.10., 03:15

A belső szentély meglelése nagyon fontos, ez egy hely, ami csak a miénk, ide bármikor visszavonulhatunk, ha szükségét érezzük. Persze ez nem azt jelenti, hogy zárd ki magad a világból, de belső otthonod az a hely, ahol önvizsgálatot tarthatsz, szembenézhetsz a lelkeddel, érzéseiddel. Ez olyan, mint egy párbeszéd önmagaddal, amely segít a gyógyulásban, a lelki gondok leküzdésében. Az Uránusz-szextil kiélesíti a belső látást, az intuíciódat, jó alkalom a meditálásra, gyógyításra.

cancer-new-moon-astrology-july-2021-810x608.jpeg

A Neptunusz-trigon álmokat, megérzéseket hozhat, amelyek megmutathatják lelked valós jelenlegi állapotát, szimbólumokkal vagy konkrét képsorokkal, mintha moziban ülnél. Ezek is segítenek a blokkoldásban, abban, hogy merd felvállalni az érzéseidet, de a művészetekkel való foglalkozás is előtérbe kerülhet. Fess, énekelj, próbálj ki egy olyan hobbit, amihez kreativitás szükséges. Az Újhold megszületésének pillanatában a Hold a Wasat csillaggal áll együtt. Szaturnikus természeténél fogva komolyságot kölcsönöz, de hajlamosíthat az önsajnálatra. Ne add meg magad neki. Légy óvatos a vegyszerekkel, különösen, ha otthonodat takarítod.

A Hold július 8-án, 06:19-kor kezdi meg üresjáratát, majd 15:50-kor lép a Rákba. Fényszögei: délelőtt együttállás a Merkúrral (érzelmek és gondolatok összehangolása), trigon a Jupiterrel délután (érzések kimutatása). 9-én kvinkunx a Szaturnusszal (a bűntudat kezelésének gyakorlása, felelősségvállalás), 10-én délután, az Újholdat követően szembenállás a Plútóval (extrém mértékű hangulatváltások, ezek kezelése), majd újabb üresjárat indul 10:18-kor, amely 11-én, hajnalban ér véget a Hold Oroszlánba lépésével (02:20).

süti beállítások módosítása