Asztrotitkok

Fényszögek és Rák-Vénusz - 2021.06.03-.2021.06.05.

2021. június 03. - Jurancsik Eszter

Június 2-án a Vénusz belépett a Rák jelbe. Ebben a jelben a Vénusz gondoskodóbbá, empatikusabbá és érzelmesebbé teszi az embert. Vonatkozik ez nemcsak a szerelmünkre, hanem az otthonunkra, a szeretteinkre is. 

Aktívvá vált a Nap/Szaturnusz trigonja. Szellemileg hihetetlen kitartást és erőt biztosító fényszög ez, és elképzelhető, hogy valamely korábbi erőfeszítésünk most hozza meg gyümölcsét. Persze ez esetben fontos, hogy ne üljünk a babérjainkon, tanuljunk, képezzük magunkat tovább. Könnyebben vesszük a kötelességeket és a kitartást igénylő feladatokat is. Koncentráljunk a hosszú távú céljainkra, hallgassunk idősebb, vagy egy adott területen nagyobb tapasztalattal rendelkező embertársaink tanácsaira.

radix_1_58.jpeg

Továbbra is tart a Merkúr és a Neptunusz kvadrátja. A Merkúr retrográd mozgása által visszadobott témákkal, gondolatokkal, tervekkel foglalkozni kell, és bár ez a fényszög hajlamosíthat minket az álmodozásra, igyekezzünk két lábbal a földön maradni.

Van itt egy Vénusz/Jupiter trigon, amely a szerelmi problémák rendezésére ad lehetőséget, valamint előtérbe tolja a pénzügyek megoldását is. 

Aktív a Mars és a Plútó szembenállása is. A vágy, hogy elérjük céljainkat, sokkal erősebben törhet fel, mint eddig. Lesznek, akik megpróbálnak lebeszélni a terveidről, beléd kötnek, kinevetnek. Semmiképpen ne hagyd, hogy ezek az emberek befolyásoljanak, sőt: építsd le őket. Illetve ezt megelőzendő, csak azoknak beszélj róluk, akikről tudod, hogy megbízhatóak. A Mars a mennyiségi, a Plútó a minőségi változás. Tarts ki, és a minőségi változás megérkezik.

A Hold 3-án este lép a Kosba, és 6-ig nem üresjáratos.

 

Fényszögek és retrográd Merkúr - 2020.05.31.-2020.06.01.

28-án a Rákba lépett a Merkúr, 29-én pedig azzal a lendülettel retrográdba is kapcsolt. Egészen június 21-ig hátrál az égbolton, az Ikrek 16. fokáig, majd két nap stacioner fázist követően 23-án újra elindul előre, a Rák felé. 

radix_1_57.jpeg

Mint mindig, a retrográdság visszatérő dolgokat, témákat, személyeket jelez. Jelen esetben a Merkúr az Ikrekben visszafelé rója az útját, és közben rávilágít mindazokra a témákra, amelyek Ikrek-illetve Merkúr-jellegűek: testvérek, tanulás, tervek. Azon személyes horoszkópházaddal, ahol az Ikrek 16. foka látható, összefonja ezeket a témákat. 

30-án Mars-Neptunusz trigon született. E két vizes jegyet - Rák (Mars) és Halak (Neptunusz) összekötő fényszög érzelmesebbé tehet a szokásosnál, szerelmi ügyek rendezésére remek nyolc nap következik. Minden tekintetben motiváltabbnak és lelkileg erősebbnek érezhetjük magunkat. Ugyanígy, másokat is tudunk motiválni, anélkül, hogy főnökösködővé vagy zsarnokivá válnánk. 

A Hold 31-én a Vízöntőben halad, majd június első napján, 08:13 és 11:07 között üresjáratossá válik - ekkor belép a Halak jegyébe. 

süti beállítások módosítása