Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.01.12.-2021.01.14.

2021. január 11. - Jurancsik Eszter

11-én vált egzakttá a Vízöntő-Merkúr és a Bika-Uránusz kvadrátja. Ismét ajánlatos kerülni a csípőből tüzelést, a hirtelen döntéseket, a meggondolatlan szavakat. Természetesen igazunk megvédése nem szorulhat háttérbe, de üvöltözés, hiszti és epeköpködés nélkül rendezzük, ha egy mód van rá. Fennáll a veszélye, hogy olyanoknak megyünk neki verbálisan, akiknek különben adunk a véleményére, tanácsára. Ezt ajánlatos kerülni. Amikor a személyes értelem (Merkúr) és a magasabb szellemiség (Uránusz) besérülnek egymásra, a feszültséget szinte vágni lehet a levegőben, ahogy azt az elmúlt napokban kb. 7-étől kezdődőleg megtapasztalhattuk. Az egyik legagyfaszabb bolygókapcsolat ez, amely maximálisra gerjeszti az idegességre való hajlamot és sokszor eluralkodhat rajtunk a meg nem értett zseni-szindróma. Hogyan oldható fel ez? A legegyszerűbben úgy, hogy beleássuk magunkat saját viselkedésünk, reakcióink megértésébe. Ez lehet egy önsegítő könyv, vagy éppen az asztrológia, amely egyébként szorosan kötődik mindkét bolygóhoz. 

A Mars-Szaturnusz kvadrát is aktív, amely az önfegyelem, az elővigyázatosság gyakorlására ad lehetőséget. 

13-án a Bak-Vénusz és az Uránusz trigonja hoz némi enyhítő hatást, párkapcsolati dolgok rendezésére és pénzügyi vonalon a lehetőségek megragadására. Ugyenezen a napon, reggel 06:00-kor Újhold születik a Bak jel 23. fokán, plusz a Nap és a Hold a Plútóval is együtt áll. Vegyük szemügyre alaposan, merre is tartunk. Hatalmas regenerációs erő és belső energia tör felszínre, érdemes erre rásegíteni egy kis jógával, sporttal. Nagyobb hatásfokkal végezhetők el a kevésbé érdekes teendők is. Azonban kerüljük akaratunk másokra erőltetését. Bár felkavarhatja az emlékeket, de emlékeztet is arra, hogy kibírtuk a tavalyi évet, amely nem volt egyszerű. És ne feledjük: az Újhold mindig kiváló terepet biztosít valaminek az elkezdésére. 

radix_1_27.jpeg

Az Újhold képlete - 2021.01.13., 06:00

14-én a Vízöntő-Jupiter és a Bika-Uránusz kvadrátot alkot, amely pontosan egy hónapon át, február 14-ig aktív. Korlátokat akarunk áttörni és mindenáron célba érni. És ez sikerülhet is, de az a nem mindegy, hogy lépésről-lépésre, vagy mindent felrúgva, totális káoszt előidézve akarjuk ezt megtenni. Utóbbi esetén a kudarc garantált. Dolgozzunk a célért, de az aktuális lépéseknek mindig hagyjuk kifutási időt.

 

 

süti beállítások módosítása