Asztrotitkok

Fényszögek, Bika-Merkúr és Nap - 2021.04.17.-2021.04.19.

2021. április 17. - Jurancsik Eszter

15-én pontosodott be a Nap és a Jupiter szextilje, amely segít az önismerettel, illetve annak hiányosságaiból fakadó gondok megoldóképletének megtalálásában. Üzleti ügyekben sikerekre van kilátás, de ne bízzuk el túlságosan magunkat.

Szintén e napon jött létre a Mars és a Jupiter trigonja. Komoly energialöketet biztosít, azon ritka időszakok egyike, amikor bátran lehet kockáztatni (a fényszög április 28-ig aktív), azonban az arrogancia kerülendő. Sportolás, életmód-váltás elkezdésére is remek alkalom. Fokozódhatnak a szexuális energiák is.

radix_1_48.jpeg

16-án a Nap és a Plútó közötti kvadrát személyes szinten a konfliktuskeresést hozhatja. Bár a fenti fényszögek alapvetően pozítívak, ez a kvadrát lesben áll, nekünk pedig ajánlatos kordában tartani indulatainkat. A másokkal való esetleges konfliktusok pusztító magatartás megélésének a vágyát generálhatja. Amíg nem muszáj, ne csapjunk botrányt, ha igazságtalanul bántak velünk, beszéljük át az érintettekkel az érzéseinket. A Plútó fényszögei erősen kapcsolódnak az átalakuláshoz, a transzformációhoz. Most rendelkezésünkre áll ez az energia. 

A Merkúr több fényszöggel is kapcsolódik más bolygókhoz. Szextilje a Marssal közlékennyé tesz minket, könnyebben fejezzük ki gondolatainkat, kiválóan megoldhatjuk a régóta húzódó problémákat - tiszta és nyílt kommunikációval. Szintén szextilt alkot a Jupiterrel, amely kedvez a tervezésnek és a fontos beszélgetéseknek. A Merkúr-Plútó kvadrát azonban hajlamossá tehet minket a gondolatok túlpörgetésére, illetve arra, hogy a fenti szellemi aktivitás negatív irányba tolódjon - ezt azzal tudjuk elkerülni, ha a feszültséget fizikai munkában, sportban vezetjük le. 

A Merkúr 18-án együtt áll a Nappal, amely komoly felismeréseket hozhat, különösképpen, ami az önismeretet és a személyes célokat illeti. Energiaszintünk megsokszorozódhat, de ne égessük szét ezt az energiát.

19-én a Merkúr a Bikába lép. Gondolatainkat áthatja a gyakorlatiasság, a lassan járj, tovább érsz-elv. Ugyanezen a napon, 23:33-kor lép a Nap is a Bika jelbe. E vénuszi jelben a Nap felerősíti a szépérzéket, a praktikusságot és a kitartást - ez a fenti kvadrátok mellett komoly előnyünkre válik.

 

süti beállítások módosítása