Asztrotitkok

Fényszögek, Kos-Újhold és Bika-Vénusz - 2021.04.12.-2021.04.14.

2021. április 11. - Jurancsik Eszter

Aktiválódott több bolygókapcsolat is, itt van rögtön Nap/Mars szextil. A mostanában létrejött, nehezebb fényszögek (pl. Mars/Neptunusz kvadrát) hatásait sikeresen enyhítheti ez az aspektus, lévén önbizalmat és lendületet biztosít. Ezt kiválóan felhasználhatjuk félbemaradt dolgaink elintézésére, fizikai munkára, sportra, persze utóbbinál az óvatosság ajánlott, ne most akarj túlteljesíteni, mert könnyen sérülés lehet a vége. A munkahelyi dolgokban siker körvonalazódik és remek segítője lehetsz kollégáidnak, barátaidnak, rokonaidnak is.

A Vénusz és a Plútó között kvadrát született, amely ezerszeresére gerjeszti a szenvedélyt, a szerelem érzését, a vágyakat, azonban ennek másik oldalát, a féltékenységet és a destruktív viselkedést is előhozhatja. Ráadásul előjöhetnek elfojtott, ki nem beszélt érzések is. Ha párkapcsolatunkban eddig teszetoszáskodtunk, szőnyeg alá söpörtük a problémákat, akkor ez a fényszög most megfogja ezt a szőnyeget és jól megrázza. A por ismét ellep minket, levegő után kapkodunk és szeretnénk elmenekülni. Ezúttal azonban nézzünk szembe a dolgokkal. A leginkább tisztázandó kérdések a manipulatív viselkedés és a fent említett féltékenység. Őszintén mondjuk ki párunknak, mit érzünk, mert ha ezt nem tesszük meg, a befojtott érzések idővel vulkanikus erővel robbannak ki, és ez nem biztos, hogy előnyére válik a kapcsolatnak. 16-ig aktív a fényszög, ez idő alatt remekül letisztázható minden, hajrá!

Április 12-én, reggel 4 óra 30 perckor születik meg az Újhold, a Kos 22. fokán. Az Újhold az újjászületés, az elindulás, a Kos jegyében meg főleg, hiszen ez a Zodiákus első jegye.

radix_1_47.jpeg

Elköteleződés a személyes célok mellett, új dolgok elindítása - erről szól ez a holdfázis. Mivel a tűz elem érintett, az energia is adott lesz mindehhez, és amikor átlép a Bikába a Hold, a fizikai síkon történő megvalósítás is elkezdődhet. Menj előre, de ne boríts fel mindent, elvégre itt az építés a lényeg, nem a rombolás. Ne hagyd, hogy a hirtelen érzelemkitörések uralkodjanak el rajtad a józan ész helyett. Személyes horoszkópodban azt a házat nézd, ahová a Kos jel 12. foka került. Főleg ott érvényesülnek ezek a hatások, és mivel a Hold uralt jegye a Rák, azt a házadat is vizsgáld meg. A két terület most összefonódik témáiban.

Április 14-én a Vénusz egyik saját jegyébe, a Bikába lép. E fix földies jegyben igazán otthon van a Vénusz, amely immár nem a flörtöket, hanem a komoly dolgokat keresi a szerelemben. A szerelem és érzékiség megélésének, de a pénzügyek stabilizálásának igénye is előtérbe kerül, erre pedig a Bika-Vénusz remek időszak. 

Fényszögek - 2021.04.08.-2021.04.10.

Április 8-án jön létre az Ikrek-Mars/Halak-Neptunusz kvadrátja. A fantázia világába menekülés sohasem járható út, ha már elmúltál 6 éves, de most különösen érvényes ez. Ahogyan a lelki problémák alkoholban való feloldása, porrá zúzott droggal való elfedése sem. Szembe kell nézned a tényekkel és nem elmenekülni előlük. Hajlamossá válhatunk mindenért másokat okolni, és ugyan vannak dolgok, amelyek nem rajtunk múlnak, de sokat tehetünk/tehetnénk azért, hogy megoldjuk a fennálló problémákat. A másik, ami erősen kötődik ehhez a fényszöghöz, az a bűntudat érzése. Mindannyian elbasztunk dolgokat a múltban, bántottunk meg akarva-akaratlanul másokat és voltunk nagyon ostobák. Azonban az önmarcangolásnak és az önostorozásnak nem most van itt az ideje.

radix_1_46.jpeg

Ezt az energiát, amelyet e fényszög képvisel, beforgathatod éppenséggel az önépítésbe is. Igen, úgy érezheted, kevés az energiád és gyenge vagy, ha kell, kérj szakembertől segítséget, ha egyedül nem tudsz megbirkózni a gondokkal. Erőt vehet rajtunk a gyanakvás, a paranoid, féltékeny vagy bosszúálló viselkedés. Ajánlatos kerülni, hogy ily módon lépjünk fel másokkal, még ha úgy is érezzük, van valóságalapja ezen érzéseinknek - valójában ezen érzések ugyanis nagyrészt nem megalapozottak, tehát mielőtt partnerünket, üzlettársunkat, barátainkat ezekkel a dolgokkal megvádoljuk, üljünk le a seggünkre és gondoljuk végig józanul a dolgokat, bármilyen nehéz. Ha teheted, 11-ig ne vállalj extra túlórát, és ne akarj rekordokat döntögetni sport tekintetében se. A fényszög április 19-ig aktív, de az elkövetkező három nap kritikus lehet. 

10-én a Kos-Merkúr/Vízöntő-Szaturnusz szextil pontosodik be, és ez némileg enyhíti a fenti fényszög durva hatásait, ugyanis megadja a lehetőséget a józan, világos gondolkodásra. Kedvező 6-7 nap áll rendelkezésünkre, hogy papírmunkákat intézzünk el, hogy rendezzük üzleti érdekeltségeinket és eldöntsük, mely tervünk legyen a prioritás. Tanulásra, tanításra is nagyon jó időszak, ha pedig ezekben a napokban vizsgázol, jó eséllyel -ha tanultál- sikerülni fog. 

Ugyanezen a napon a Kos-Vénusz/Vízöntő-Jupiter szextilje segít a szerelmi gondok megoldásában, a békülésben, a közös nevező megtalálásában. Barátokkal való találkozásra is remek alkalom. 

 

 

süti beállítások módosítása