Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.01.09.-2021.01.11.

2021. január 09. - Jurancsik Eszter

Pénteken a Vízöntőbe lépett a Merkúr. A problémák innovatív úton kerülnek megközelítésre, sok esetben tűnnek hatásosnak az alternatív megoldások, az eredetiség. Kiváló időszak a barátokkal való kapcsolatok rendezésére. 15-ig tartó kvadrátja a Bika-Marssal próbára teszi a taktikai érzékünket, a vulkanikus erővel kirobbanó viták, elhamarkodott döntések fényszöge ez. A sok felesleges vita azonban túlterheli az idegrendszert, ebből következik, hogy idegi eredetű panaszok jelentkezhetnek: fejfájás, migrén, a teljes kimerültség érzése, amennyiben energiánkat ilyen dolgokra pazaroljuk. Ajánlatos elővigyázatosnak lenni a sportban, közlekedésben is. 

A Merkúr együtt áll a Szaturnusszal, amely kedvez minden olyan témának, ahol a szisztematikus, részletes, pontos gondolkodásra van szükség. Azonban túlzottan kritikussá tehet ez az aspektus, valamint bezárkózóvá is, azonban ha elzárod magad a világtól, a lehetőségekről is lemaradhatsz. Maradj a földön, és óvatosan ugyan, de nézz körül a lehetőségek között.

radix_1_26.jpeg

Szombaton trigon születik a pénteken Bakba lépett Vénusz és a Bika-Mars között. Lehetőség adódik a férfi-nő kapcsolatok harmonikussá tételére, az ellentétek feloldására és pároknál az együtt töltött minőségi időre, de a pénzügyeket is igen pozitívan érinti. Lehetőségek, jó hírek és plusz bevételi forrás, amely tartós hatás, hiszen két földes jegy érintett. 

11-én a Merkúr a Jupiterrel is találkozik, így a három bolygó - Merkúr, Szaturnusz, Jupiter - együtt ragyog az égbolton, az Altair csillaggal együtt állva, bátorságot és magabiztosságot adva. A tervek, gondolatok, elképzelések (Merkúr) most fizikai síkra hozhatók (Szaturnusz) és támogatottságot élveznek (Jupiter).

Ugyanezen a napon a Mars kvadrátot alkot a Szaturnusszal; a nyomulás némileg akadályoztatva van, de egyúttal ez remek lehetőség az önfegyelem gyakorlására. Mindkét bolygó kardinális jelet ural, a Mars a Kost, a Szaturnusz a Bakot, a Kos dinamikája, érvényesülni vágyása nehezen fér meg a Bak óvatosságával, elővigyázatosságával. Ám ha ezeket a napokat (január 30-ig) az önfegyelem és a kitartás gyakorlásába invesztáljuk, később sokat profitálhatunk belőle. Nem is hisszük, mennyit!

 

Fényszögek - 2021.01.07.-2021.01.08.

Szerdán a Mars a Bika jegyébe lépett, így az elkövetkező két hónapban a lassan, de biztosan elv szerint ajánlatos haladni a célok felé. 7-én az Uránusz közelébe kerül, és bár a fényszög (együttállás) csak 20-án lesz egzakt, de a hatás már akár kedden-szerdán is érezhető volt. Hogy milyen hatások? Bekavarhat a Bika-Mars "lassan, de biztosan" - elvébe. Idegesség, nyugtalanság, kapkodás, érzelmi kitörések jelentkezhetnek, azon kaphatjuk magunkat, hogy a hozzánk legközelebb álló emberek fejét ugatjuk le...

radix_1_25.jpeg

Emellett érdemes vigyázni a sportban, a közlekedésben és az elektromos árammal is. Ha a világot nézzük, várható még jó pár zavargás, nemcsak Amerikában, bár tény, hogy az ottani eseményekre mindenki jobban felkapja a fejét. A zavargások akkor kezdődtek, amikor a Mars elérte a Kos utolsó fokait, most pedig az Uránusszal találkozva ezerszeresére duzzasztja ezeket az energiákat. Személyes szinten nagyon jó hír, hogy a Mars elérve a Mirach csillagot ad némi tisztánlátást és segíti a művészi törekvéseket, kapcsolatrendezést is. 

Pénteken a Bak-Nap és a Halak-Neptunusz szextilje csillapítja az indulatokat és szintén a művészeti-kreatív vonalat erősíti, illetve önmagunk mélyebb megismerését szorgalmazza. 

 

süti beállítások módosítása