Asztrotitkok

Fényszögek, Telihold az Ikrekben, Vénusz retrográd és Chiron direkt - 2021.12.19.

2021. december 17. - Jurancsik Eszter

Alighanem az év második felének egyik legizgalmasabb napjához érkezünk 19-ével, hiszen több égi esemény is e napon következik be.

NAP/JUPITER SZEXTIL

Az elmúlt napok sokak számára hozott feszültséget, levertséget, ezt hivatott enyhíteni ez a fényszög. Mérséklődnek az olyan nemkívánatos érzések, mint a túlgondolás, a félelem, némileg jobb kedvvel vághatunk neki az ünnepek előtti készülődésnek. Kedvez az új projektek indításának, szerencsés fordulatok várhatók jogi ügyekben, mind anyagi, mind szellemi szinten növekedés, kiterjedés várható, valamint csapatmunkára az egyik legjobb időszak, ami december 29-ig tart. Egyébként a levert, feszült, ideges sőt depresszív hangulat az újra megjelenő Szaturnusz/Uránusz kvadrát számlájára írható - de erről és a benne rejlő lehetőségekről egy későbbi cikkben írok majd.

RETROGRÁD VÉNUSZ

19-én a Vénusz retrográd mozgásba kezd a Bak jel 26. fokán, és 2022. január 29-ig hátrál, ekkor a Bak 11. fokán pedig ismét elindul előre. A retrográd Vénusz ideje alatt gyakran bukkannak fel korábbi kapcsolatok, lehetőséget adva az újrakezdésre. Vagy éppen egy baráti kapcsolat fordul át szerelembe. Lelki szinten megnőhet az elutasítástól, kudarctól való félelem is - és ez nemcsak a szerelemre, hanem üzleti kapcsolatokra is vonatkozik. Ugyanígy felbukkanhatnak korábbról ismert üzletfelek is, valamint megeshet, hogy a régi tervek új köntöst kapnak. A nagyobb üzleti projektekkel azonban nem árt óvatosnak lenni februárig.

amazing-winter-night-sky.jpg

Azok a kapcsolatok, amelyek ingadoznak, nem állnak biztos talajon, véget érhetnek, ám csak akkor, ha a fennálló problémákra nem találunk megoldást. Ha menteni akarod a kapcsolatodat, házasságodat, itt az ideje. Azonban megfigyeléseim szerint azok a szakítások, amelyek a retrográd Vénusz idején történnek meg, általában csak ideiglenesek. Tehát simán lehetséges, hogy ha most szétmentek, később kibékültök - amennyiben folytatni akarjátok. 

A retrográd Vénuszt és hatásait fokozottan érezhetik azok, akiknek Nap-jegye, Hold-jegye, Aszendense a következő jegyekben áll: Rák, Kos, Bika, Mérleg, Skorpió, Bak.

TELIHOLD AZ IKREKBEN

19-én reggel lesz Telihold az Ikrek 27. fokán. A tudatos én segít megérteni a tudattalan működését. Az Ikrek/Nyilas tengely a tudás tengelye. Ha egy elképzelés most nem bizonyul működőképesnek, kicsit háttérbe kerül, ám ami most elméletben működik, az hamarosan a gyakorlatban is fog. Semmiképpen ne görcsöljünk rá semmire, ha feszültek vagyunk, a légzésgyakorlatok sokat segíthetnek - testi szinten a karok és vállak mellett a tüdő tartozik az Ikrekhez. Megláthatunk dolgokat közeli rokonokkal, testvérekkel kapcsolatban is, amelyek eddig rejtve voltak. Érkezhet egy fontos, várt levél is, amely segít lezárni egy dolgot.

pinksky_mwells.jpg

A Telihold képlete 

A Hold trigonja a Jupiterrel a szerencsés fordulatokat készíti elő, az érzelmi életünk és pénzügyeink szempontjából is. Kvinkunxot alkot a Vénusszal és a Plútóval, azaz meg kell tanulnod szeretni önmagad (Vénusz) és féken tartani a féltékenységet,a  bizonytalanságot és a paranoiás gondolatokat (Plútó). Személyes szinten az Ikrek és Rák házaid témái összefonódnak, valamint az a ház, ahová az Ikrek 27. foka esik, fokozott figyelmet kap.

CHIRON DIREKT

chiron_by_summitstudios_1_1.jpg

Július 15-én kezdett retrográd mozgást a Kosban a karmikus sérüléseket jelző Chiron, 19-én pedig direktbe fordul. Az elmúlt hónapokban -különösen ha Napod, Holdad, Aszcendensed a Kos, Rák, Mérleg, Bak jelekben található- sok olyan dologtól szabadulhattál meg, ami régóta nyomta a lelked. A legmélyebb sebek szakadtak fel és véreztek újra. Ám ezáltal gyógyulunk! Most pedig eljött a sebek beforradásának ideje. A Chiron támogat az előrejutásodban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1616785734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása