Asztrotitkok

Fényszögek - 2020.11.03.-2020.11.04.

2020. november 03. - Jurancsik Eszter

Jó néhány napja aktív a Skorpió-Nap és a Bika-Uránusz közötti oppozíció. Ha az elmúlt napokban fejjel rohantunk a falnak, vitás helyzetekbe, nézeteltérésekbe keveredtünk, itt a magyarázata. Ugyanígy a mostanság tapasztalt feszültség, idegesség, nyugtalanság is innen ered. Talán még motiválatlanságot is érzünk. E kissé nehéz fényszög hatása enyhítető azzal, ha ezt a két ellentétes bolygót "kibékítjük".

0e452-6a0133f538e9e4970b016305e3793d970d-500wi.jpg

A Nap belülről néz kifelé, az Uránusz fordítva. Keressünk önismerettel, önmegismeréssel foglalkozó könyveket, ilyen témájú előadásokat, mert bár feszült aspektusról van szó, az Uránusz mindig élessé teszi az elmét. 8-ig marad ez a szembenállás, így a következő néhány napban inkább az önfejlesztésé legyen a főszerep, mint a szándékosan generált vitáké. A Nap az égbolton most éri el a Mérleg csillagképet, törekedjünk tehát a nyugalom megőrzésére, persze az igazságtalanságot ne tűrjük el, de igazunk megvédése is legyen módszeres, higgadt.

Időközben a Mérlegbe lépett a Vénusz, azaz egyik saját jegyébe, október 28-án. Ismét a kapcsolatokban, különösen a szerelmi kapcsolatokban felmerülő döntéshelyzetekre irányítja a figyelmet. Az együttműködés rendkívül nagy figyelmet kap és behatóbban kell foglalkoznunk ezzel a kérdéskörrel, mindezt úgy, hogy nem rendelődünk alá minden kérdésben a másik akaratának. A Mérleg jelképezi az Arany Középutat, ezt kell közösen megtalálni. Fontos az is, hogy ne akarjunk függőséget teremteni a kapcsolatban. A párunkkal együtt végbemenő fejlődés lehetősége adott, mindezt úgy, hogy megőrizzük saját egyéniségünket. 

6a0133f538e9e4970b019104c675db970c-500wi.jpg

A Vénusz, ha az égboltot nézzük, hamarosan eléri a Szűz csillagkép szívét, a Minelauva csillagot, innen indul ki a Szűz ölelésre tárt karja. Ezt az ölelést add azoknak, akik erre érdemesek. Alatta a Serleg csillagkép mutatja: akikkel lejárt a közös idő, azokkal a békés búcsú lehetősége adott. Ugyanakkor a Serleg anyaméh-szimbólumként új dolgokat is szül! Új kapcsolatok, új lehetőségek. Nincs mit veszíteni. 

 

4-én a Merkúr ismét előre indul a Mérleg jel 25. fokáról. Amikor egy bolygó direktbe fordul, hatalmas energiákat szabadít fel, ezek a teremtés, létrehozás energiáihoz hasonlóak. A megrekedt ügyek lendületet kapnak, a gondolatok ismét összeszedettebbé válnak, kedvet kaphatunk a mozgáshoz is.

177_image_2.jpg

3-án stacioner fázisban van, amely ahhoz hasonlítható, amikor a sárgára vált a közlekedési lámpa. Fel vagy tuningolva, cselekednél, és amikor a direktbe fordulás megadja a zöld fényt, nyomulhatsz. Milyen témák, gondolatok vagy esetleg személyek tértek vissza a retrográd időszak alatt és milyen tapasztalatokat szereztél?

Ugyanekkor a Merkúr kvadrátot alkot a Szaturnusszal, amely alaposságra késztet, ugyanakkor ne merüljünk el túlságosan a lényegtelen részletekben sem.

Képek: Bill Attride.

 

süti beállítások módosítása