Asztrotitkok

2020.04.06. - hétfő

2020. április 05. - Jurancsik Eszter

Hajnalban a Szűz-Hold szembekerül a Halakban járó Merkúr-Neptunusz duóval. Ekkortájt érkező álmaink világosan megmutatják, mi az, amit ki kell takarítani az életünkből, milyen minőségek nem szolgálnak már minket. Fontos, hogy azt mondjuk ki, amit valóban érzünk, illetve a birtokunkba kerülő információkat kétszeresen is ellenőrizzük le.

Égi szomszédunk égbolti értelemben először az Oroszlán Zosma (delta Leonis) csillaga alatt jár, amely az Oroszlán nemzőszerve, utal a kreativitásra is. Később eléri a Szűz csillagképet, annak is az arató részét. Érdekesség, hogy az indiai rendszer szerint e terület a Purva Phalguni nevű holdházat (nakshatrát) érinti, amely egyébként Vénusz-jellegű holdház.

1_ehodfxhrbphivq4twnarbg.jpeg

Ahogy a Hold végighalad a Szűzen, mi is úgy arathatjuk le korábbi erőfeszítéseink gyümölcseit. További érdekesség, hogy a Phalguni kifejezás szanszkrit nyelven szó szerint gyümölcsöt jelent... :) Ez egyben utalás is arra, hogy e napon -főként, hogy a vékonybél a Szűz-Hold hatására érzékeny, ugyanakkor a tápanyagokat a növekvő fázisnak köszönhetően hatékonyabban tudja felvenni, fogyasszunk minél több friss gyümölcsöt.

Délután a Hold trigonba lép a Bak-Jupiterrel és Plútóval, amelyek együttállása vasárnap hajnalban egzaltálódott. Ez egyfelől segíti a nagyvonalúságot, a másoknak segítést, a célokra fokúszálást és a múlt más szemmel történő szemlélését, másfelől a Plútó megadja a regenerációs erőt.

tumblr_153aa87cafc3560b5f9b25390e50f9b3_fdaa9410_500.gif

Az adás, a nagyvonalúság gyakorlása elhozza a gyógyulást, a múlt fájó sebeinek is gyógyír, plusz kitartáshoz jutunk, érdemes ma belevágni a szívósságot igénylő dolgokba, például sport, a lakás takarítása. 

Áldás!

Képek: Pinterest (1), Giphy (2).

Vénusz az Ikrekben+hétvégi előrejelzés - 2020.04.04.-05.

"Love is in the air"

Pénteken, 19:10-kor a Vénusz a levegős Ikrek jegybe lép, az égbolton a Fiastyúk csillaghalmazban tartózkodik ekkor, amely a Bika csillagképben található. Az istenek szerelmi fészkeként is szokás nevezni az égbolt ezen területét, a termékenységgel áll kapcsolatban. Ám nemcsak gyermeket tervezőknek kedvez e bolygóhelyzet, hanem bárkinek, aki valamilyen új dologba kíván kezdeni. Ez lehet művészet, sport, spirituális tanulmányok, bármi.

fiastyukvenusz.jpg

Az Ikrek a közvetítés, a testvériség jegye. A mély beszélgetések ideje érkezik el, a tervezés, a kapcsolat egy szinttel feljebb lépése. Változó jel, tehát bármi megtörténhet – ez benne az izgalmas! Akár egy baráti kapcsolat fordulhat komolyra, akár a már meglévő kapcsolatokon belül eljegyzés, összeköltözés is esélyes. Az Ikrek-Vénusz a hanggal kapcsolatos művészeteknek is utat nyit, ilyen például az éneklés, ám a karok is e jelhez sorolhatók, így a festés, rajzolás vágya is erőteljesebbé válhat. Használjuk ki az energiákat! 

Személyes szinten a Vénusz jegyváltása Bika és a Mérleg jegyekben kezdődő házaid eseményeivel színezi az Ikrek-ház témáit.

Szombaton a Vénusz trigonja a Vízöntő Mars/Szaturnusz kettősével kiegyensúlyozza a kapcsolati energiákat, valamitn megszilárdítja a működőképes dolgokat. Akik most értek közös utuk végére, botrányok és viszekedés nélkül, kulturáltan tudják elintézni a dolgot. 

venus-in-gemini-woman-1.jpg

A Hold az Oroszlán jegyében, a Rák csillagképben halad, a Rák két szeme között, amely az Oroszlán csillagképre néz. A jövő felé tekintve el kell engednünk azt, ami már nem szolgál minket - ezt mutatja a Rák elengedő ága, amelyet szintén érint égi szomszédunk ekkortájt. Alatta a Hydra, azaz az Északi Vízikígyó feje látható, amely a kellő bölcsességet is biztosítja ehhez.

E napon pontosodik be a Halak jelben a Merkúr és a Neptunusz együttállása. A két planéta ekkor már a Visszaúszó Hal erőterében ragyog. Gondold át, mit tanulhattál meg a közelmúltban, vond le a tanulságot és menj tovább. A tapasztalatok birtokában tisztán láthatod a jövődet is.

Vasárnap hajnalban a Szűzbe lép a Hold, égbolti értelemben az Oroszlán erőterében. Lelkünkből a Szűz segít kisöpörni az utóbbi hetek megpróbáltatásainak lecsapódását, amely megnyilvánulhatott például álmatlanságban, nyugtalanságban, gyomor-és bélrendszert érintő testi panaszokban, legyengült immunrendszerben (ne feledjük, hogy immunrendszerünk nagy része a vékonybélben található!). Késő este oppozíciót alkot a Halak-Merkúrral-Neptunusszal. A Neptunusszal létrejövő poláris fényszög pedig abban siet a segítségünkre, hogy a nyugtalan idegességet átminősíthessük feltétel nélküli szeretetté, hitté, bízzunk Önmagunkban és Isten szeretetében egyaránt.

aaeaaqaaaaaaaac8aaaajdjlmjk1y2ixlwq2ndctndizzi05nzgxltvmntg3mmrhnjk5oa-e1490918727976.jpg

Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy a változtatáshoz (Szűz, Halak-változó minőségű jelek!) önmagunkban kell megtalálni a megoldást, a kulcsot, nem a külső, periférikus tényezőkben. A Szűz-Halak változó tengely lényege: a bizalmatlanságot hitté, a sodródást pedig határozottságra szükséges alakítani ahhoz, hogy a káoszt leküzdhessük-mind fizikai, mind mentális vonatkozásban. Vasárnap hajnalban álmaink is mutathatnak jeleket ezekre a dolgokra vonatkozóan. A Hold-Merkúr szembenállás segít valóban azt kimondani, amit érzünk és nem elfojtani a dolgokat.

Áldás!

 

Képek: saját (1, Stellarium program screenshot), Pinterest (2, 3).

 

2020.04.03. - péntek

Péntek hajnalban a Hold-Vénusz szextil hozhat szerelmi életünkkel kapcsolatos álmokat, megmutatva jelen minőségeinket és az irányt, amerre tart a kapcsolat.

Kvadrátot alkot egymással a Vízöntő-Mars és a Bika-Uránusz. A hirtelen cselekedeteket, megnyilvánulásokat most kerüljük, különösen világnézeti kérdésekben. Ha sportolunk, előtte alaposan melegítsünk be, utána nyújtsunk, hiszen a balesetveszély, a ficamok, rándulások, húzódások veszélye megnövekszik. Ajánlatos terveink újragondolása, azonban a kivitelezéssel még várnunk kell - különösen pénzügyi tekintetben. Ha úgy érezzük, feszültség, ne adj' Isten pánik lesz úrrá rajtunk, végezzünk légzőgyakorlatokat, stresszoldó mentális technikákat.

experience-online.jpg

Lehet nehéz, de törekedjünk a kooperációra. A Mars most éri el a Bak csillagkép erőterét, ez pedig segít erőhöz jutni a nehezebb periódusban. Alatta a Mikroszkóp csillagkép pedig rálátást biztosít feladataink részleteire.

Mindeközben -ahogyan már írtam- a Szaturnusz-Uránusz kvadrát is beleszól a dolgainkba,az újítások megvalósítása természetesen lehetséges, de ésszerű keretek között.

Délelőtt az Oroszlán-Hold és az Uránusz között létrejövő kvadrát ismét indulataink féken tartására int; bármilyen nézetkülönbség adódik bárkivel, nyugodtan beszéljük át és ne harapjuk át a másik torkát. Próbáljuk megérteni egy kicsit a másik nézőpontját is, magasabb szintről szemlélni a történéseket. 

the-12-dimensions-of-consciousness-we-have-to-awaken-to-reach-beyond-enlightenment.jpg

Estefelé céljainkon való gondolkodás közben kétségek találhatnak meg minket, ám ezeket engedjük el. A hit próbája zajlik éppen, tarts ki, hamarosan mindent tisztán fogsz látni. 

Ugyanekkor az Oroszlán-Hold/Kos-Nap trigont hoz létre: vitalitásunk megnövekszik, ám ahogyan fent is említve lett, testmozgás tekintetében legyünk elővigyázatosak.

A Hold a Rák csillagképen halad végig - a befogadó, tápláló és elengedő szeretet gyakorlására alkalmas nap a mai (is).

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

2020.04.05. - Jupiter/Plútó-együttállás

Mosolyogva a Káoszon át az Új Világrendbe

Április 5-én, 03:47-kor pontosodik be a Jupiter és a Plútó együttállása a Bak jel 24. fokán. Ugyan a Szaturnusz továbblépett a Vízöntőbe, de még e bolygó is kapcsolódik a kettőshöz. Nemcsak fényszögileg, hanem más értelemben is: az ő uralma alatt egyesül a két planéta.

A csillagos égbolton ez a konjunkció a Nyilas erőterében, a Pajzs alatt jön létre, amely Isteni Védelemmel lát el bennünket - ám ezzel nem szabad visszaélni!

2020-04-03-jupiter-pluto-720x377.jpg

A Jupiter a kiterjedés, a bölcsesség égiteste, a Plútó pedig a következőket képviseli: szélsőségek, gyökeres változások, élet-halál, szex, titkok, azok felszínre kerülése, a régi rend vége. A Bak a célok, a "hová tartok"-kérdéskör, a kemény munka.

Az elmúlt hónapokban már éreztette hatását a két bolygó, ahogyan közelített egymáshoz. De tekintsünk egy kicsit vissza 2007-re! Ez év december végén állt együtt a Jupiter és a Plútó, akkor a Nyilas jegyében. Alig egy hónappal később kirobbant a nagy gazdasági világválság. 

Az idei első Jupiter/Plútó együttállás, áprilisban (a második június 30-án, a harmadik november 12-én lesz) a 12. házban jön létre. E terület a befelé fordulás, karma, előző életek.

Személyes szinten a próbatételek újabb adagja érkezik, ám ha kitartóak maradunk, az eredmények is megérkeznek. A célszalag előtt feladni a biztos bukás. Ám ehhez áldozatokat is hoznunk kell. A szaturnuszi uralom a Jupiter által felhalmozott dolgokból lefaragja azt, ami nem szükséges, a Plútó pedig végleg eltemeti. Bízzunk belső bölcsességünkben (Jupiter), regenerációs erődben (Plútó), így minden eddiginél erősebbé válva kerülsz ki ebből.

tenor.gif

Olyan érzések, késztetések jelentkezhetnek, amelyek eddig talán sosem, előző életből hozott, befejezetlen feladatok teljesítése, rengeteg embernél az intuíció hihetetlen kiélesedése. Nézd meg, melyik horoszkópházad felett jön létre a két bolygó találkozója! Ezen területen működik legaktívabban ez az áttranszformáló energia. A sok szenvedés után úgyszólván újjászülöd Magad. A Jupiter szerencsére kellő optimizmussal ruház fel minket, hogy ennek a jó oldalát élhessük meg. A hamuból újra tűz éledhet, amely még több erőt biztosít, használjuk okosan.

Globális szinten a dolog kicsit összetettebb. Azon hatalmak, amelyek harácsolás, mások kizsákmányolása által kerültek jó pozícióba, bukni fognak. A szaturnuszi befolyás alá került Plútó egyik pillanatról a másikra, villámcsapás-szerűen rombolja le ezeket a hatalmakat, és ami a helyére kerül, mindenki számára előnyösebb lesz.

p04nkg2c.jpg

A Jupiter-Plútó összefogása pedig gondoskodik arról is, hogy amit eddig elhallgattak, az napvilágra kerüljön és minden egyes ember megtudja az Igazságot - ez ugyanis minden embernek joga! Rengeteg botránynak lehetünk majd szem-és fültanúi: a korrupció elbukik, fejek fognak hullani. Olyan fejek, amelyek orrukat túl magasan hordják. És akiknek a kezében emberéletek vannak. Akik gátlástalanul áttapostak a gyengéken, a védteleneken. Mindenki fizetni fog, a számlát benyújtják. Akik biztosnak hitték helyzetüket, egy szempillantás alatt a földön találják magukat. 

A régi rendnek vége, game over. Ezt kiválóan felvezette a koronavírus, amelyet a Plútó szabadított a világra. Tessék, itt van a változás, amit mindig emlegettünk, a karantén, akár hatósági, akár önként vállalt, kiválóan szimbolizálja a 12. ház által képviselt dolgokat-feladatokat: a magunkba nézést, a meditációt, az önvizsgálatot.

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

2020.04.01.- 02. - szerda, csütörtök

Szerdán a Hold még mindig a Rákban jár, kvadráttal kapcsolódva a Kos-Naphoz. Hangulataink változásait igyekezzünk ne környezetünkre ragasztani, azonban a sport, az önmunka hasznos lehet. Égi kísérőnk a Tejúton jár; a friss energiák, amelyek beavató minőséget hordoznak magukban, folyamatosan áramlanak felénk, meditáljunk, végezzünk jógagyakorlatokat.

Némi könnyedséget csempész a helyzetbe a Hold-Uránusz szextil; elengedést megcélzó gyakorlatokat most érdemes végezni, váratlan felismerések és megérzések jelentkeznek, amelyek segítenek a feszültségek oldásában.

letoltes.jpg

Holdunk a Halakban együtt álló Merkúrral és Neptunusszal trigont alkot délelőtt; mély beszélgetéseknek kedvez az időszak, csakúgy, mint a spirituális gyakorlatoknak, spirituális irodalom olvasásának, ilyen témájú filmek nézésének. A Merkúr/Neptunusz kettőse a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban látható, mi is bepillantást nyerhetünk a jövő lehetőségeibe, megérzések formájában.

Csütörtökön a Rák-Hold szembekerül a Bakban lévő Jupiterrel és Plútóval. A múlt felszámolásával válik lehetővé a kiteljesedés, a bölcsesség elérése (Jupiter) és a minőségi változás (Plútó). Főleg a délelőtti órákban lehetnek ilyen irányú késztetéseink - szabaduljunk meg régi dolgainktól, mind fizikai, mind lelki értelemben. Ekkor a Hold a halhatatlan iker, Pollux erőterében halad, amitől most megszabadulsz, soha többé nem tér vissza. Használd ezt az energiát! Délután égi szomszédunk eléri a Rák csillagkép befogadó ágát, amely segít befogadónak lennünk, és egy emocionális szűrőn át szemlélnünk a történéseket. 

spiritual-bypassing-min.jpg

A Bakban lévő Jupiter és Plútó egyre közelít egymáshoz, amely együttállás április 5-ével válik egzakttá. Most jött el a bennünk rejtőző, ősi bölcsesség felfedezése (Jupiter), gyakorlatban alkalmazása (Bak), amely által nemcsak ismét a minőségi változások elérkeznek az életünkbe, de sok éve tartó szenvedésektől is segít megszabadulnunk, ha alaposan a lelkünkbe nézünk (Plútó). Valami beérik, amire talán évek óta vársz, ám ehhez szükséges, hogy őrizd meg a hited, tarts ki szilárdan és dolgozz továbbra is keményen! A két planéta felett a Pajzs ragyog, amely az Isteni védelem szimbóluma. 

Erről az aspektusról később még bővebben írok.

Áldás!

Képek: Pinterest.

2020.03.31. - Kedd

Hajnalban a Hold eléri az Orion erőterét, annak megtartó kezét, később pedig a vállát. A Hold itt a harcos női minőséget mutatja, megmutatni teremtő erőnket és felvállalandó feladatainkat. Ezen az úton beavatások, gyógyulások kísérnek minket. Zodiakális értelemben a Hold még mindig az Ikrekben jár, egészen 13:43-ig, amikor is saját jegyébe, a Rákba lép. 

orion.jpg

Érzéseidet akadálytalanul közölheted másokkal, nemcsak a szerelmi kapcsolatokban, de családi szinten is alkalmas nap a lelkizős beszélgetésekre, a múlt elengedésére, a csatabárdok elásására - különösen édesanyáddal. Az indiai rendszer szerint először a Mrigasira, marsikus holdházban jár, majd átlép az Ardra, Rahu (~ Felszálló Holdcsomó) jellegű területre. Maga a kifejezés nyirkosat, nedveset jelent. A Hold itt a legtermékenyebb, ez nemcsak az érzelmek kibontakoztatásának kedvez, hanem a fogantatásnak is... :) A Rahu-jelleg mutatja, hogy ez az érzelmi megtisztulás karmikus jellegű, ami végbemegy Benned. 

A Vízöntő Mars-Szaturnusz együttállása továbbra is az építést szorgalmazza a rombolás helyett; az önlegyőzés (Mars) hosszútávon mindig kifizetődő és tartós stabilitást hoz (Szaturnusz)!

Hogy merre is kell tartanunk, megérzéseink ismét megsúgják, különösen 18:00 és 18:30 között, amikor is a Hold együtt áll a Felszálló Holdcsomóval az égbolt tetején (Medium Coeli). Ekkor csillagképileg már ténylegesen Orion kinyújtott karja felett halad égi szomszédunk, mintegy szimbolikusan is utat mutatva! 

Áldás!

Kép: Pinterest.

süti beállítások módosítása