Asztrotitkok

Nap/Mars-szembenállás és retrográd Merkúr - 2020.10.14.

2020. október 13. - Jurancsik Eszter

14-én egzakt a Mérleg-Nap és a Kos-Mars szembenállása. Akaratunk érvényesítésének a vágya szokatlan erővel törhet felszínre, meggondolatlan cselekedetek és az ebből fakadó, esetleges sérülések esélye növekszik. A nyughatatlan cselekvési vágy hátterében a múltban gyökeredző, feldolgozatlan események is állhatnak, a Mars az égbolton ugyanis a Visszaúszó Hal fonákjánál látható.

radix_2.jpeg

Ezt az energiát inkább fizikai munkában, sportban vezessük le, minthogy másokkal felesleges vitát, veszekedést generáljunk. Kerülendő az elhamarkodott ítélkezés, foglalkozzunk függőben lévő ügyeinkkel, projektjeinkkel. Nőknél édesapával és/vagy férfival való konfliktus esélye megnőhet - igyekezzünk a velük való esetleges nézeteltéréseket diplomatikusan kezelni.

Szintén e napon kezdi meg retrográd mozgását a Merkúr, a Skorpió 11. fokán, és egészen a Mérleg 25. fokáig vándorol vissza. Az égbolton a Mérleg csillagkép előtt fordul vissza, és a Szűz Spica csillagánál indul ismét előre, november 4-én. 

radix_1_14.jpeg

Mit is jelent mindez? A Mérleg a kapcsolatokhoz kötődik. Kapcsolatainkban szükséges felülvizsgálni viselkedésünket, nemcsak a szerelmi kapcsolatokban, hanem minden kapcsolatban. Az egész világgal. Mindez sokkal erősebben érezhető, ha a retrográd Merkúr direktbe fordulésáig - november 4-ig- bármely személyes bolygónkkal fényszöget alkot, különös tekintettel az együttállásra, a kvadrátra és a szembenállásra. A retrográdság visszatérő témákat is hoz. Nézd meg a személyes horoszkópodban azt a házat, ahol a Skorpió jel 11. foka látható! Főleg itt érvényesül ez a hatás.

Amire most szükség van, az a türelem. Természetesen nehéz egy retrográd Merkúr és egy retrográd Mars mellett, de most megéri összeszorított fogakkal kitartani. November 14-e után, amikor mindkét planéta elindul előre, learathatjuk a türelem gyümölcsét-kalászát - ahogyan a Spica csillag is mutatja, ahol a Merkúr direktbe fordul, és kalász a jelentése.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4216238204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása