Asztrotitkok

Út a harmóniához: Nap a Mérlegben - 2020.09.22.

2020. szeptember 21. - Jurancsik Eszter

22-én, 15:31-kor a Nap belép a Mérleg jelbe, az égbolton a Szűz csillagképben, alatta pedig a Serleg ragyog.

A Mérleg asztrológiai értelemben az első őszi jegy, a Nap e jelbe történő lépése egyben az őszi napforduló is. A világos órák száma csökken, a lélek egyre inkább befelé fordul. Ahogyan az ősz egyre inkább megmutatja magát a lombtalanná váló fákkal, de a színes levelekkel is, úgy az egyensúlyteremtés iránti vágy is egyre erősebbé válik. A Nap elérte a a Zodiákus kör második felét, a "lenti birodalmat".

Itt kerül mérlegre minden, amit tettünk, itt hozunk döntéseket, amelyeket a Szűz-Nap ideje alatt már előkészítettünk és lelkünk megtisztult a már minket nem szolgáló minőségektől. Előtérbe kerülnek a kapcsolatok, ám nemcsak a párkapcsolatok, hanem az egész világgal való kapcsolat. 

radix_1_9.jpeg

Magyar idő szerint a Nap jegyváltása a 8. horoszkópházat érinti, amely az átalakulás, a titkok és azok megfejtésének háza. Az átalakulás a Mérleg kardinális minőségével megy végbe, a lehetőséget megkapjuk erre. Ez már a Skorpió-időszak előkészítése, amely ugyan csak október 23-án kezdődik, de a visszavonhatatlan változások szelét pont a Mérleg ideje hozza el. Mérlegre kerülnek tehát a dolgok, mert a nagy átalakulás csak ezt követően mehet végbe. Megteremthető a harmónia, a nyugalom, a kiegyensúlyozás, először saját lelkünkben, aztán a külvilággal, a társsal.

Az indiai rendszerben a Nap jegyváltása idején az Uttara Phalguni, Nap-típusú holdházban látható, amely terület mutatja: a fenti feladatok megoldásával szerezhetünk igazi hatalmat és békét. A Szűz csillagkép érintettsége pedig mindehhez biztosítja a tiszta fejjel gondolkodást.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7016208836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása