Asztrotitkok

Rendrakás és megváltás - Telihold a Halakban - 2020.09.02.

2020. augusztus 31. - Jurancsik Eszter

Szeptember 2-án, 07:21-kor, a Halak jel 10. fokán ragyog Telihold, az égbolton a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban. Teliholdnál a Nap poláris fényszöget alkot a Holddal, vagyis megvilágítja azt. Asztrológiai értelemben a Tudatos Én segít megérteni a Tudattalan működését. 

A gyakorlatiasság és a spirituális oldal most kiegyensúlyozódik, hiszen a szembenállás, amely a Nap és a Hold között létrejön, mindig az egyensúlyteremtés elvét foglalja magában. A Szűz/Halak-tengely változó jeleket képvisel, azaz mindenképp változásokat készítenek elő. A Telihold napja és az azt követő nap kiválóan alkalmas arra, hogy lelkünk mélyére ássunk. Zodiakális értelemben (is) lezárult egy Hold-ciklus, összegezhetjük, hogy az elmúlt egy hónapban milyen tapasztalatokkal gazdagodtunk, és merre akarunk tovább haladni. 

radix_1_1.jpg

Ez már felkészülés a küzdelemre, ez a megszületés (Kos) előtti utolsó fázis. A lélek tehát felkészíti magát a következő ciklusra, hogy ismét tapasztaljon, tanuljon - ez egy örök körforgás. Halak-Hold idején a belső érzelmi - és vágyreakciók a változások mozgatórugói. Ez hatalmas löketet képes adni, mint valamiféle lélek-üzemanyag, az eddig be nem teljesült vágyak szintén erős késztetéseket biztosítanak. A Szűz/Halak-tengely a megváltást, a rendteremtés igényét foglalja magában. Ez a belső rend indítja el a megváltás folyamatát is. 

Az indiai rendszerben a Telihold a Szatabhisa, Rahu ( ~ Északi Holdcsomópont) jellegű holdházban látható; e terület nevének jelentése száz gyógyító - azaz a lélek megtisztulása által mi magunk válunk saját gyógyítónkká. Érdemes e napon gyógyító szertartásokat, meditácókat végezni, gyógynövényeket fogyasztani. A Vízöntő csillagkép pedig, ahol a Hold az égre pillantva látható, nem más, mint a sámán archetípusa - aki szintén gyógyít. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4316183266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása